سه‌شنبه 16 دسامبر 14 | 09:15
رئیس کمیسیون آموزش مجلس

بیش‌از ۲۳هزارمیلیارد بودجه۹۴ آموزش و پرورش

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه سال ۹۴ آموزش و پرورش، ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، جزئیات بودجه این وزارتخانه را اعلام کرد.


13930116000429_PhotoA

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه سال ۹۴ آموزش و پرورش، ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، جزئیات بودجه این وزارتخانه را اعلام کرد.

محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی  با اشاره به جلسه روز گذشته با مسئولان سازمان مدیریت دولت در خصوص بودجه آموزش و پرورش و بودجه آموزش عالی اظهار داشت: بودجه سال 94 آموزش و پرورش با رشد 21.1 درصدی نسبت به سال گذشته به رقم 23 هزار و 800 میلیارد تومان رسید.

*بودجه دانشگاه فرهنگیان 252 میلیارد در سال 94 شد

*اختصاص 300 میلیارد تومان به کیفیت بخشی در آموزش و پرورش

وی افزود: آموزش و پرورش دانشگاهی به نام دانشگاه فرهنگیان دارد که بودجه هزینه آن 8.5 درصد رشد داشته است و به 167 میلیارد تومان رسید ضمن اینکه 85 میلیارد تومان نیز در بخش اختصاصی به بودجه دانشگاه فرهنگیان اختصاص داده شد که در مجموع 252 میلیارد تومان بودجه این دانشگاه برای سال 94 است.

زاهدی به سایر بودجه‌های آموزش و پرورش اشاره و خاطرنشان کرد: بودجه در بخش استان‌ها و ادارات آموزش و پرورش با رشد 21.6 درصدی مواجه است و رقم آن به 22 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: برای کیفیت بخشی به آموزش و پرورش که بخشی مربوط به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است نیز 300 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

*120 میلیارد تومان از محل گاز مصرفی به سرانه مدارس اختصاص یافت

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه‌ای که برای سرانه مدارس در بودجه پیش بینی شده است، گفت: 120 میلیارد تومان از تبصره مربوط به ماده واحده گاز که به ازای هر متر مربع گاز 13 تومان دریافت می‌شود، برای سرانه مدارس در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: از محل ماده واحده گاز مصرفی نیز 300 میلیارد تومان برای استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس در نظر گرفته شده است.

*بودجه عمرانی آموزش و پرورش 639 میلیارد تومان شد

زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص بودجه عمرانی آموزش و پرورش گفت: بودجه عمرانی آموزش و پرورش در اختیار سازمان نوسازی مدارس است که رشد 27 درصدی داشته است و رقم آن به 639 میلیارد تومان رسیده است.

وی اضافه کرد: بحث عمرانی، تجهیزات هنرستان‌ها و کمک به خیرین مدرسه ساز نیز با رشد 28 درصدی در بودجه مواجه شده است و رقم آن به 161 میلیارد تومان رسیده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با مقایسه بودجه آموزش و پرورش با بودجه کل کشور تصریح کرد: در بودجه کل کشور در بخش هزینه‌ای 11 درصد افزایش و در بخش عمرانی 15 درصد افزایش داشته‌ایم در حالی که در بخش هزینه‌ای و عمرانی آموزش و پرورش رشد حدود 2 برابری در بودجه وجود دارد.

*بودجه آموزش و پرورش استثنایی 20 میلیارد تومان در سال آینده شد

*بودجه نهضت سوادآموزی در بودجه سال 94 به 259 میلیارد تومان رسید

زاهدی با اشاره به بودجه سال 94 سازمان آموزش و پرورش استثنایی و سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: بودجه سال آینده آموزش و پرورش استثنایی کشور رشد 29 درصدی داشته و رقم آن به 20 میلیارد تومان رسیده است و نهضت سوادآموزی با 4.7 درصد رشد به رقم 259 میلیارد تومان در بودجه سال آینده رسیده است.

*بودجه دانشگاه شهید رجایی 33 میلیارد و 500 میلیون شد

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: همچنین بودجه دانشگاه شهید رجایی آموزش و پرورش در سال آینده به 33 میلیارد و 500 میلیون رسیده است که رشد 17.1 درصدی داشته است.

* پاداش پایان خدمت جزء کسری‌های بودجه آموزش و پرورش است

وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه «آیا پاداش پایان خدمت و کسری بودجه آموزش و پرورش در بودجه سال آینده پیش بینی شده است؟»، خاطرنشان کرد: پاداش پایان خدمت جزء کسری‌های بودجه آموزش و پرورش است و حقوق و مزایای بازنشستگان مربوط به صندوق بازنشستگی می‌شود ضمن اینکه پاداش پایان خدمت را دولت باید در بودجه قرار دهد.

وی افزود: مسئولان ادعا می‌کنند که پاداش پایان خدمت فرهنگیان در بودجه سال آینده دیده شده است اما به نظر می‌رسد ابتدا باید کسری‌هایی که وجود دارد پرداخت شود.

*مشکل بودجه سال 94 آموزش و پرورش موضوع کسری بودجه امسال است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلی که در بودجه آموزش و پرورش وجود دارد تصریح کرد: آموزش و پرورش در سال جاری با کسری قریب به 4 هزار میلیارد تومانی هزینه‌ای مواجه بوده است که این بودجه در جایی دیده نشده است و عیب این کار این است که اگر این کسری پرداخت نشود و به سال آینده انتقال داده شود و اگر بودجه هزینه‌ای در سال بعد تخصیص 100 درصدی نداشته باشد، مجدداً این بدهی بالاتر رفته و کسری بودجه خواهند داشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.