پژوهش علم جدید در ایران تاریخ ندارد؛ یعنی نه میداند از گذشته کدام پژوهشها، به مسائل و شکل کنونی خود رسیده است و نه میداند در کدام آینده، پژوهشهای بعدی خود را میسازد.
با ورود علم جدید به ایران ما بیشتر به آموزش و فراگیری آن توجه کردهایم؛ هرچند که در آموزش علوم جدید هم مشکلات و کاستیهای فراوانی وجود دارد، اما با کمی تساهل شاید بتوان تاریخ و تحولاتی را برای پیشرفتهای سیر تکوین آموزش علوم جدید در ایران ریشهیابی کرد. در این میان چیزی که همواره مغفول مانده است و نمیتوان جایگاه، موقعیت و مقام آن را برای شرایط کنونی علم در ایران شناخت، مسئله پژوهش است.
پژوهش علم جدید در ایران تاریخ ندارد؛ یعنی نه میداند از گذشته کدام پژوهشها، به مسائل و شکل کنونی خود رسیده است و نه میداند در کدام آینده، پژوهشهای بعدی خود را میسازد. پژوهش ما گم است و باید وضعیت آن را بررسی کرد. اینکه این بررسی چگونه باید دنبال گردد، موضوعی قابل تأمل است که در شکل زیر سعی شده است طرح کلی این بررسی نمایش داده شود.
وبسایت سوره اندیشه به بهانه هفته پژوهش ، پروندهای با عنوان «وضع پژوهش در ایران» منتشر کرده است. عناوین مطالبی که تا به امروز در این پرونده منتشر شدهاند بدین شرح است:
«طرح مسئله پژوهش؛ اینفوگرافی پژوهش در ایران – محمد بلوریان»، «سودای مقام پژوهش؛ از وضعیت علم جدید تا راه آینده پژوهش در علوم انسانی ایرانی ـ اسلامی – رضا داوری اردکانی»، «معادله بین ثروت، کارایی و حقیقت؛ بریده کتاب وضع پست مدرن (گزارشی درباره دانش)، فصل پژوهش – ژان فرانسوا لیوتار»، «پژوهش تراز انقلاب؛ بایستههای استقرار نظام پژوهشی انقلاب اسلامی – حجتالاسلام والمسلمین میرباقری»، «جامعه علمی، شرط تحقق پژوهش؛ طرح شکاف علم جدید با ما و ضعف پژوهشهای ما – غلامعلی حدادعادل»
علاقهمندان میتوانند هر روز مقالهای جدید از پرونده «وضع پژوهش در ایران» را، در آدرس sooremag.ir مطالعه کنند.
Sorry. No data so far.