سه‌شنبه 16 دسامبر 14 | 13:56
وزیر ارشاد در همایش وقف و رسانه:

وقف فقط به مسلمانان اختصاص ندارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت رفع برخی از شبهات در خصوص تولیت موقوفات و خرج‌کردن عواید آن توسط سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد و گفت: موضوع وقف فقط به مسلمانان اختصاص ندارد.


13930903000918_PhotoA

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت رفع برخی از شبهات در خصوص تولیت موقوفات و خرج‌کردن عواید آن توسط سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد و گفت: موضوع وقف فقط به مسلمانان اختصاص ندارد.

علی جنتی در ششمین همایش وقف و رسانه با بیان اینکه وقف فقط به مسلمانان اختصاص ندارد، اظهار داشت: به مصداق گفته سعدی “بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند” حس نوع‌دوستی ایجاب می‌کند که وقف صورت گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:  قبل از اسلام موضوع وقف مطرح بود و بعد از اسلام نیز این امر در سایر پیروان ادیان الهی و دین اسلام به عنوان یک سنت شایع محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از غیر مسلمانان در سایر کشورها وقف را مورد توجه قرار می‌دهند، ادامه داد: در بسیاری از بقاع متبرکه افراد شمع روشن می‌کنند و نذر می‌کنند که ما این موضوع را در شرق آسیا نیز شاهد هستیم؛ در حوزه وقف چنین وضعیتی وجود دارد یعنی این امر مربوط به غرب و کشور ما نیز می‌شود و استثنا ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه برخی از دانشگاه‌های بزرگ دنیا و مؤسسات تحقیقاتی در آمریکا و اروپا از محل وقف شکل گرفته‌اند، افزود: در غرب بسیاری از مراکز درمانی، آموزشی و پژوهشی موقوفه هستند و افراد خیری وجود دارند که برای خدمت به علم و دانش بخشی از زندگی خود را وقف کرده‌اند. که از جمله می‌توان به دانشگاه‌های هاروارد، تگزاس و کالیفرنیا اشاره کرد.

جنتی گفت: برخی پژوهش‌ها که در غرب و در مؤسسات خیریه در این کشورها صورت می‌گیرد درست است  علیه نظام ماست ولی بر اساس منافع این کشورها است.

وزیر ارشاد به وقف توسط اقلیت‌های مذهبی در کشور اشاره کرد و بیان داشت:  در واقع سنت وقف در کشور ما هم حتی در اقلیت‌های مذهبی (یهودی، زرتشتی و مسیحی) از آغاز  وجود داشته و تاکنون حفظ شده است.

به گفته وی،هم‌اکنون بسیاری از کلیساها جزو موقوفات هستند و پیروان سایر ادیان به آن توجه ویژه‌ای داشتند.

وی متذکر شد: در طول تاریخ کشور مسئله وقف دارای فراز و نشیب‌های بسیاری بود به‌طوری‌که در زمان سلجوقیان و تیموریان شاهد رونق وقف بودیم.

این عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه با اعلام اینکه نقطه اوج مسئله وقف در دوره صفویان بوده است، ادامه داد: در فرهنگ اسلامی یک سنت مقدس به نام وقف وجود دارد که مورد توجه قرار گرفته و ما شاهد هستیم که برخی شهرهای کشور کاملا وقف هستند که از جمله می‌توان به شهرهای سرخس، چناران (نیمی از آن) یاسوج (بخش اعظمی از آن) 85 درصد از اراضی شهر مشهد اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت توجه به وقف بر اساس نیازهای جامعه کنونی ادامه داد: وقتی بحث وقف و رسانه مطرح می‌شود می‌توان بخشی از اموال را برای ساخت فیلم‌هایی در این زمینه تدارک دید.

جنتی گفت: مراکز تحقیقاتی و علمی بسیار نیاز به کمک دارند و می‌توان در این عرصه اقدام به وقف کرد، حتی برای تحصیل دانشجویان در تمام رشته‌ها که نیازمند هستند وقف صورت گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص همایش وقف و رسانه نیز گفت: موضوع وقف و رسانه نیاز به تعامل دو سویه دارد که در اینجا متولیان، سازمان اوقاف، رسانه‌ها و افراد سینمایی نیز نقش ایفا می‌کنند.

وی بر رفع برخی از شبهات در خصوص موقوفات و عواید آن که در اذهان عمومی قرار دارد توسط سازمان اوقاف تاکید کرد و گفت: رفع برخی شبهات از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه حق تولیه باید صورت گیرد و سازمان اوقاف در این زمینه باید تمام موضوعات را شفاف ارائه داده و اطلاعات را بر روی سایت خود قرار دهد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.