به گزارش تریبون مستضعفین در آبانماه 93، دبیر نهضت مردمی پوستر انقلاب در جلسۀ شورای راهبردی جبهۀ فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی خراسان رضوی گزارشی از سبک، تاریخچه و فعالیتهای این جریان هنری مردمی ارائۀ کرد که در پی آن، حجتالاسلام نظافت، مدیر مدرسۀ علمیۀ حضرت مهدی (عج) مشهد، به بیان نکاتی ارزنده در این باب پرداختند.
پوستر؛ جبرانکنندۀ مشکل توزیع پیام
از شنیدن گزارش نهضت مردمیپوستر انقلاب، خیلی ملتهب شدیم. جای تقدیر و تشکر دارد. مشکلی که انقلاب دارد مشکل توزیع پیام است. تولید پیامش خوب است ولی حقیقتش این است که غربت انقلاب برمیگردد به توزیع. دشمن پیام باطلش را خوب توزیع میکند. من میبینم الآن بخش زیادی از مردم ارتباطشان با انقلاب قطع است و راههای نفوذ به سمت خود را هم بسته اند؛ یعنی تلویزیون نگاه نمیکنند، کتابهای مارا نمیخوانند، پای منبر نمیآیند و… ولی پوستر میتواند نفوذ کند. من از بعضی از المانهای تجسمی خیلی مبتهج میشوم. یکی همین تندیسی که مادرش را کول کرده. هر دفعه رد میشوم میبینم چقدر روی من اثر میگذارد. میگویم کاش مادر من باشد و من این کار را بکنم. این خیلی اهمیت دارد.
شروع خوب، غریبانه است
چیزی که ما هم تجربه کردهایم و شما هم تجربه کردهاید این است که واقعاً شروع خوب، غریبانه و با اندک است. اصلاً سنت خدا این است. خدا را شکر کنید که به شما پول ندادند. «إن تنصُروا اللهَ ینصُرکم». نصرت خدا بعد از نصرت شماست. چرا خدا نصرتش را اول نمیفرستد؟ برای این که آن طوری ما آدم نمیشویم. شما در خلال کار، تربیت هم میشوید. دو جور تربیت؛ هم تربیت مهارتی و هم تربیت دینی و معرفتی. شما عملاً چشیدهاید این «یَجعل له مَخرجاً» را. اگر پول باشد که بت میشود. خلاقیتها هم اینجوری شروع میشود. در بنبستها آدم بالا میآید. جنگمان را ببینید. حسن باقری در جنگ آمده بالا. اگر جنگ نبود واقعاً خیلی از این اتفاقات نمیافتاد. برای همین، تحریمها خیلی میتواند مفید باشد.
نهضت مردمی، تشکیلات اسلامی
شما فقط به حوزه گرافیک نگاه نکنید. این نهضت، ارائه مدل صحیح تشکیلات اسلامی است. الآن متأسفانه بچه مذهبیها همه میگویند اعتبار. در حالی که مشکل اصلی اعتبار نیست. انگیزه، ایده و تلاش کم است. روایت داریم «ما ضَعُفَ بدنٌ عمّا قَویَت علیه النیّه» هر جا که انگیزه باشد بدن ضعیف نمیشود. در حدیث دیگری، امیرالمؤمنین خودش را تشبیه میکند به یک درخت بیابانی که مقاوم است. انقلاب بدون بودجه و اعتبار آمده بالا. البته برای تداوم کار لازم است ولی این رویش بدون اعتبار مالی، به نظر من یک مدل قابل تسری است.
جامعیت در کشف، تربیت و ایدهپردازی
شما دنبال کشف باشید؛ هم کشف نیروهای بالفعل ناشناخته و هم کشف نیروهای بالقوهای که قابلیت دارند. به تربیت هم در دو عرصه نگاه کنید: یکی این که همه از نظر فکری رشد کنند. ایده باید از خود فرد بجوشد. دستوری نمیشود که ایده را کسی بدهد و کسی دیگر بخواهد اجرا کند. پس رسالت شما این است که روی بچههای همکارتان از جنبههای مختلف اخلاقی و فکری و… هرچند ساندویچی کار کنید. عرصۀ دوم هم این است که اتاق فکر ایده جداگانه تشکیل شود. خوراک اصلی و آن نرمافزار پرورش پیدا کند و در اختیار دیگران قرار بگیرد. آن مدرسهای که میخواهید دنبالش بروید میتواند همین الآن با دو تا اتاق اجارهای یا حتی در یک مسجد یا یک زیرزمینی تشکیل بشود. لازم نیست منتظر بمانید. تجربه الآنتان را فراموش نکنید. یک بخش کارهای فنیتان است و یک بخش دعای توسلها و مباحث اخلاقی و معرفتی. این ترکیب باید حفظ بشود. آقای نجابتی که باهاشان آشنا شدیم معلوم میشود آدم ریشهدار و استخوانداری است. چون داستان مخملباف عبرت بزرگی است؛ یک مدت آمد کارهای هنری اسلامی انجام بدهد، ولی ریشه نبود، موج بود. اینها به تور جریانهای مبارز خوردند ولی خاستگاه دینی عمیق نداشتند. برای اینکه نهضتی که ایجاد کردهاید ریزش نداشته باشد، باید بچهها عمیق و فکری باشند. محتوا از خودشان باشد، بعد بجوشد. من هم حاضرم در خدمتتان باشم تا پل ارتباطی بین بچههای ما و بچه های شما باشیم. شما دید بچههای ما را باز میکنید و از یک جهت اینها به روز میشوند، آنها هم حرفهاشان را منتقل میکنند. دنبال این نیستیم که طلبه گرافیست شود. طلبه همین که بتواند حرف گرافیست را بفهمد و هنرمند تربیت کند خوب است. امام نه از نظر مهارتی با سینما آشنا بود و نه تخصص نظامی داشت، ولی آنهایی که تحت تأثیر امام بودند، خط امام را گرفتند و رفتند.
Sorry. No data so far.