به گزارش تریبون مستضعفین در پی ضربالاجل قوه قضائیه به دولت مبنی بر فیلترشدن برنامههای پیامرسان موبایلی وایبر، تانگو و لاین دولت از برنامه فیلترینگ هوشمند برای مقابله با توزیع محتوای مجرمانه از طریق این شبکهها خبر داده بود.
«محمدعلی اسفنانی» عضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از آغاز اجرای طرح فیلترینگ هوشمند شبکه های اجتماعی خبر داد و جزئیات آن را بیان کرد.
طرح فیلترینگ هوشمند شبکه های اجتماعی در چه مرحله ای قرار دارد؟
اجرای آزمایشی این طرح بر روی برخی فضاهای مجازی آغاز شده است. البته فیلترینگ هوشمند فقط در حوزه مصادیق محتوای مجرمانه انجام می شود و در باقی موارد اتفاقی نمی افتد.
هوشمندسازی فیلترینگ یعنی چه؟
یعنی کل فضا بسته نمی شود بلکه فقط صفحه خاصی محتوای مجرمانه دارد مسدود می شود. قانون مبارزه با جرایم رایانه ای به مبارزه با محتوای مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی، محتوایی که برای ارتکاب جرایم رایانه ای به کار می رود، محتوا علیه «عفت و اخلاق عمومی»، «مقدسات اسلامی»، «امنیت و آسایش عمومی» و «مقامات و نهادهای دولتی و عمومی» تصریح دارد. البته مواردی هم در قانون مجازات اسلامی مثل عکس های مستهجن، الفاظ یا مطالب و دیتاهایی موهن مخالف شرع و اخلاقیات مشخص شده است.
فیسبوک شامل طرح فیلترینگ هوشمند نمی شود؟
فعلا خیر.
چرا؟
چون اول باید کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه موضوع فیلترینگ هوشمند فیسبوک را تصویب کند.
چنین موضوعی در دستورکار کارگروه قرار دارد؟
خیر هنوز چیزی اعلام نشده است.
پس فیسبوک جز هوشمندسازی فیلترینگ نیست؟
خیر.
وایبر و واتس اپ و اینستاگرام چه طور؟
خیر آنها که اصلا نیستند.
هم اکنون وایبر باز و برای عموم قابل استفاده است پس برنامه ای برای فیلترینگ هوشمند آن ندارید؟
خیر.
با این اوصاف می شود بفرمایید در چه فضاهایی طرح هوشمند سازی به طور آزمایشی در حال اجراست؟
فهرست نام آن فضاها در اختیار وزارت ارتباطات است.
Sorry. No data so far.