رئیس مرکز پژوهشی «دین، حقوق و سیاست» در گردهمایی جوانان قرقیزستان، اصلیترین بحران در جهان چالش کنونی اسلام را تحریف دین از سوی گروههای افراطگرا و حامیان آنها دانست.
در نشست هفتگی جوانان مسلمان قرقیزستان که با ابتکار بنیاد اجتماعی «کلچیک جاردام» و با همکاری مرکز تحلیلی «دین، حقوق و سیاست» در محل «هتل پارک» شهر بیشکک برگزار شد، «قادر ملکاف» رئیس مرکز پژوهشی مذکور در موضوعات مربوط به اسلام سخنرانی کرد.
اصلیترین بحران معاصر، تحریف دین است
وی در سخنان خود اصلیترین بحران معاصر را تحریف دین از سوی فرقههای افراطی نوظهور دانست که این مسئله هم در میان مسلمانان و هم در بین مسیحیان مشاهده میشود.
رئیس مرکز پژوهشی «دین، حقوق و سیاست» در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر شاهد احیای دین اسلام در قرقیزستان هستیم، افزود: با این وجود، هنوز ارزشهای واقعی اسلام در جامعه به خوبی درک نمیشود ضمن آنکه هماکنون ما شاهد تهاجم ایدهها به این جمهوری آسیای مرکزی هستیم.
وی در ادامه با طرح این سئوال که حال چگونه میتوان سنت، مدرنیزه و اسلام را پیوند داد؟ اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از افکار قدیمی نادرست در نزد مردم باقی مانده است که در این رابطه ضرورت ارتقاء سطح آموزش امامخطیبان برای پاسخگویی به سئوالات جوانان در مورد مسائل مختلف اسلامی و موضوعات درگیر جامعه معاصر، احساس میشود.
ردپای استعمار پیر در ترویج جدایی دین از سیاست
ملکاف گفت: هماکنون فرقههای زیادی هم اسلامی و هم مسیحی در قرقیزستان ظهور پیدا کردهاند که دولت باید بر این حوزه کنترل داشته باشد.
رئیس مرکز پژوهشی «دین، حقوق و سیاست» ضمن اشاره به دلایل حضور اسلام در سیاست و بیان گوشههایی از توطئههای استعمارگر پیر (انگلیس) برای تقویت دیدگاه جدایی دین از سیاست، تصریح کرد: هماکنون نیز آمریکا و انگلیس در راستای تحریک درگیریها بین شیعه و سنی تلاش میکنند.
وی راه مقابله با این دسیسهها در جهان اسلام را گام برداشتن در مسیر همبستگی اسلامی و دعوت به وحدت میان همه مذاهب و مکاتب اسلامی که دارای ایدههای مخرب نیستند، برشمرد.
ورود بیشکک به اتحادیه گمرکی و لزوم همبستگی برپایه اسلام
قادر ملکاف همچنین بیان کرد: قرقیزستان در حال ورود به اتحادیه گمرکی است و بدین سبب در کانون سیاست خارجی ابرقدرتها قرار دارد که امکان دارد هر کدام از آنها در راستای اهداف خود اقداماتی را در این کشور انجام دهند و در این شرایط مردم این جمهوری باید براساس وحدت و همبستگی برپایه اسلام گردهم آیند.
اسلامشناس قرقیز در بخش دیگر سخنان خود گفت: همه ارزشهای واقعی دموکراسی در دین اسلام وجود دارد و حال آنکه کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا به بهانه ترویج دموکراسی در قالب فیلمهای هالیوود و سایر رسانههای غربی، به دنبال تحمیل ارزشهای خود بر جوامع شرقی هستند.
ضرورت بازگشایی باب اجتهاد توسط علما
وی در زمینه اسلام و مدرنیزاسیون که در آن موضوعات جدیدی به میان میآید، عنوان کرد: برای پاسخگویی به مسائل روز باید باب اجتهاد توسط علما باز شود از جمله اینکه باید تعیین گردد چگونه مهاجرین کاری قرقیز در دیگر کشورها میتوانند با توجه به شرایط حاکم در آنجا، ارزشهای دینی خود را حفظ کنند.
رئیس مرکز پژوهشی «دین، حقوق و سیاست» در زمینه مسائل مورد اختلاف در میان گروههای میانهرو اسلامی نیز بر ضرورت ایجاد عرصهای برای اجماع و گردهمآیی علما جهت تبادلنظر درباره موضوعات مختلف روز امت اسلامی، تأکید کرد.
در ادامه این جلسه نیز سئوالاتی از سوی شرکتکنندگان در زمینههای مختلف از جمله گوش دادن به موسیقی، ترسیم تمثال اشخاص، سود سپردهگذاری، فعالیت بانکها، بازی و مسابقات و غیره مطرح شد که سخنران به آنها پاسخ داد.
در پایان نیز برخی کتب در موضوعات اصول بنیادین اسلام که تألیف دکتر قادر ملکاف بودند، در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
Sorry. No data so far.