به گزارش تریبون مستضعفین، حیات، ماهنامه فرهنگی سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام به شماره هشتاد و دوم خود رسید. سرویسهای حیات در حوزههای مختلف دانشگاه، سیاست، تشکیلات، اندیشه، بین الملل و … به ارائه مطالب خود پرداخته و موضوعات را زیر ذره بین قرار دادهاند.
مقاله و مقاله نویسی در ایران
در این شماره «حیات» به موضوع مقاله و مقاله نویسی در ایران پرداخته شده است. در این پرونده در مصاحبه با آقای دکتر پیغامی، معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق علیهالسلام به ابعاد مقاله نویسی و آسیبها و مشکلات مقالات در ایران اشاره شده است. «رشد علمی یا رشد مقاله» از دیگر مطالب این پرونده است که سعی دارد نگاهی روشن به آمارهای رشد علمی در ایران داشته باشد.
در دیگر مطالب این سرویس، به بررسی رشته علوم سیاسی در ایران پرداخته شده و گفتگویی با دکتر جمالزاده، رئیس اسبق دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیه السلام دارد.
پرونده ویژه «جنبشولوژی»
حیات در این شماره با «جنبشولوژی» نگاهی طنزگونه به آسیبها و چالشهای فعالیت جنبشهای دانشجویی در ایران دارد. «کارنامه جنبشهای دانشجویی در جهان» و معرفی کتاب «تشکل دهه پیشرفت»، نوشته محمدصادق شهبازی از دیگر مطالبی است که در این پرونده به چشم میخورد.
در جستجوی پاسخ به چند مساله سیاستی
«حیات» در سرویس سیاست داخلی خود به مسائل سیاستی در ایران پرداخته و مساله روابط بین ایران و امریکا، حرکتهای اصول گرایان در جهت رسیدن به وحدت و موضوع جمعیت به عنوان عنصر بقا و اقتدار یک ملت را مورد بررسی قرار داده است.
عراق، کانون همیشگی بحران
در پرونده ویژه بین الملل، به بررسی و تحلیل مسائل موجود در عراق پرداخته شده است. بررسی احزاب موجود در عراق، بررسی پرونده عملکرد نوری المالکی، نگاهی به علل بحرانی شدن عراق در منطقه غرب آسیا و نقش ترکیه در بحران عراق از مطالب این شماره بین الملل «حیات» میباشد.
زانوی ادب در محضر بزرگان تشکیلات
سرویس جامعه با پرونده ویژه تشکیلات اسلامی آمده است. در این شماره یک آیه، یک روایت و یک اسوه تشکیلاتی معرفی شده و در «روضه تشکیلاتی»، تلاش شده است تا درسهایی از عاشورا در عرصه تشکیلات فراگرفته شود.
حیات اندیشه
سرویس اندیشه با «مسیر معرفت» کار خود را شروع کرده و در قسمت دوم از درس گفتار دکتر مهدی سپهری، ابعاد معرفت شناسی اسلامی را مورد بررسی قرار داده است. همچنین حجتالاسلام علی محمدی در «فقه سیاسی» به جریان شناسی فقه حکومتی پرداخته است. «مدیریت احتماعی دین» و «فلسفه دین» از مطالب دیگری است تا بتوان آشنایی بیشتری از اندیشه اسلامی و جایگاه دین در اجتماع و حکومت به دست آورد.
در مصائب یک ماهواره بومی، آنچه در گردهمایی بزرگ اربعین کمتر دیده میشود، بررسی ویژگیهای انقلاب اسلامی در نحوه تعامل با جهان، مروری بر زندگی علامه شهید سید اسماعیل بلخی و … از مطالب بخشهای مختلف دیگری همچون سرای اهل قلم، یادداشت مهمان، کتابخانه حیات، صندوقچه، حیات نیوز و… است.
Sorry. No data so far.