رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: رسیدن به آرمانهای انقلاب در گروی تحقق الگوی اسلامی ایرانی است.
صادق واعظ زاده در نشست هماندیشی مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور که چهارشنبهشب در سالن همایش مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، اظهار کرد: ارتقا نظام ایران اسلامی و رسیدن به آرمانهای پاک انقلاب در گرو تحقق الگوی اسلامی پیشرفت است.
وی اضافه کرد: در این الگو موارد بیشتری برای همکاری حوزه و دانشگاه بیان شده و بسیاری از معیارهای اسلامی نیز مورد بررسی و در راستای رسیدن به اهدافهای انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار داده شده است.
رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه انقلاب اسلامی با پرداخت هزینه سنگینی به این مرحله موفقیتآمیز رسیده است، ابراز کرد: این هزینه معامله پر سودی بوده که دستاوردهای زیادی را نیز به دنبال داشته است.
واعظزاده نیروی انسانی ایران اسلامی را برای تحقق اهداف آرمانهای انقلاب مناسب دانست و افزود: این اتفاقات مثبت که در 30 سال اخیر انقلاب اسلامی در حوزههای علمیه رخ داده است با پیشرفت یک هزار ساله حوزههای علمیه برابری میکند.
وی ادامه داد: قابلیتهای کشور ایران اسلامی باید بررسی شود زیرا عمده این قابلیتهای بالقوه است و با توجه به تواناییهای حکومت اسلامی و مردم میتوان این ظرفیتها را مورد استفاده قرار داد.
واعظزاده، سرمایه معنوی را مهمترین ظرفیت ایران اسلامی دانست و ابراز کرد: این ظرفیت برای دنیا ناشناخته است و برای اینکه بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم باید اقدامات گستردهتری انجام دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تنوع گیاهی که در ایران وجود دارد را یکی دیگر از داراییهای ایران اسلامی برشمرد و گفت: مشکلات اساسی در ایران اسلامی دیده میشود که این مشکلات باید با بکارگیری ظرفیتهای ایران اسلامی برطرف شود.
وی به برخی از سیاستهای داخلی ایران اسلامی اشاره کرد و افزود: انقلاب برای تحقق اهداف اسلام و رسیدن به ایرانی اسلامی مطرح شد و تاکنون نیز با استفاده از این آرمانها و تدبیر رهبر انقلاب اسلامی ادامه پیدا کرده است.
واعظزاده یادآور شد: برخی از اشتباهات ناپسند در ایران اسلامی مشکلاتی به وجود آورده است که از جمله این اشتباهات میتوان به نادیده گرفتن دستاوردهای انقلابی اشاره کرد.
وی اسلامی بودن الگوی ایرانی را یکی از موارد لازم این الگو برشمرد و عنوان کرد: این الگو به مرحله اجرا نخواهد رسید مگر با همکاری حوزههای علمیه که در این راستا نیز باید از دیدگاههای واقعبینانه استفاده کرد.
واعظزاده متذکر شد: در الگوی اسلامی پیشرفت که توسط رهبری مورد تاکید گرفته به بسیاری از نادیدههای انقلاب اسلامی اشاره شده است و امیدواریم مسئولان به این تاکیدات توجه بیشتری داشته باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: نباید از تحول ترسید و معیارهای تحول نیز در اسلام مطرح شده که باید به آنها توجه داشته باشیم و اسلام جز وجود ماست و با قوانینی که برای مسلمانان تعیین کرده آنها را به سمت روشنایی هدایت میکند.
وی با بیان اینکه اگر مشارکت حوزه و دانشگاه در راستای تحقق الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی شکل بگیرد شاهد بزرگترین عرصه همکاری این دو بخش نظام اسلامی خواهیم بود، تصریح کرد: این یک اقدام بزرگ ملی است که باید محقق شود و نیازمند برنامهریزی است.
واعظزاده خاطرنشان کرد: بیشتر روسای اندیشکدهها از اساتید حوزههای علمیه هستند و این موضوع نشاندهنده این است که تعاملهای مناسبی نیز تاکنون انجام شده و خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ساختارهای استفاده از روحانیت در طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ایجاد شده است، گفت: اینکه روحانیت در انقلاب اسلامی نقش بیبدیل داشته برای همگان بارز است اما تداوم و گسترش فرهنگ انقلاب نیز نیازمند الگوی مناسبی خواهد بود که حوزه باید در این زمینه ایفای نقش داشته باشد.
واعظزاده به نقش برخی از علمای اسلام در طول تاریخ ایران اشاره کرد و گفت: روحانیت در گذشته به دنبال هدایت حکومتها بود اما نقش روحانیت در انقلاب اسلامی شکل جدیدی گرفته است.
Sorry. No data so far.