رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری با اشاره به این مطلب که به دنبال جایگزینی مناسب برای ایران کد و شبنم هستیم گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۹۲ به مجلس تصویب رسیده و در اسفند ۹۲ از طرف ریاستجمهوری ابلاغ شده است.
حبیبالله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری در حاشیه همایش تخصصی رؤسای پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران در مورد طرح شبنم اظهار داشت: در طرح شبنم و ایران کد ما برای اینکه کالاهای عرضهشده را شناسایی کنیم که آیا از مبادی رسمی یا غیررسمی وارد میشوند، این کد رهگیری را تعریف کردهایم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری تصریح کرد: کدهای شبنم و ایرانکد جزو مواردی است که در راستای تفکیک کالای قاچاق و غیرقاچاق است و شبنم ایده ای بود که میتوانست در این زمینه به ما کمک کند، اما چون در مرحله اجرا دچار مشکلات عمده شد و این مسئله مطرح شد که زمینه قاچاق از طریق کدهای جعلی شبنم و استفاده غیرمجاز از آن فراهم شده، طرح شبنم متوقف شد.
وی گفت: در مسیر جایگزینی برای کد رهگیری هستیم تا کدی تعریف شود که جامعیت داشته باشد و بتوان از سوءاستفاده توسط آن جلوگیری کرد و همچنین امکان جعل نداشته باشد.
این مقام مسئول به کاشفین قاچاق اشاره داشت و گفت: طبق قانون جدید علاوه بر ناجا و گمرک، دستگاههای دیگر نیز جزو کاشفین هستند و در شرایط جدید آن چیزی که توسط ناجا جزو کشفیات 9 ماهه بوده، ارزش آن 1200 میلیارد تومان است.
حقیقی به متمرکز شدن بر اقدامات پیشگیرانه اشاره داشت و گفت: در حوزه مقابله با برنامهریزی با عناصر دانه درشت در شبکهها به مقابله پرداختیم و اقدامات همزمان پیشگیرانه و مقابله را در راستای کاهش قاچاق ادامه خواهیم داد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری در پاسخ به سؤالی در مورد بلوکه شدن 50 درصدی درآمد ناجا از کشفیات گفت: تا قبل از قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، معادل 50 درصد آن در اختیار ناجا بود، اما قانون جدید این موضوع را متوقف کرد و ما به دنبال تعریف جدیدی هستیم که مبتنی بر جایگزینی موضوع شود و مسیر جدیدی را تعریف کند.
حقیقی در پاسخ به سؤال در مورد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که سال گذشته به تصویب مجلس رسیده، گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 92 به مجلس تصویب رسیده و در اسفند 92 از طرف ریاستجمهوری ابلاغ شده و از مسیر اجرایش انجام میگیرد.
وی گفت: در رابطه با انجام بعضی از مواد قانونی آن نیاز به زیرساختهای اولیه بوده که از طریق دستگاههای متولی طرح موضوع شد و اشکالات به حوزه معاونت حقوقی ریاستجمهوری ارسال شده تا لایحه اصلاحی تهیه شود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری تصریح کرد: این قانون از مرحله ابلاغ تاکنون در حوزههای متعدد در حال اجراست و توقفی در اجرای قانون آن وجود ندارد.
این مقام مسئول قاچاق را عملکرد عوامل متعددی عنوان کرد و افزود: فرضاً ما شاهد رشد حجم قاچاق بودیم، ولی این رشد به حوزه کارآمدی یا ناکارآمدی برمیگردد باید با برنامهریزی تعریفشده با آن برخورد کنیم.
وی تصریح کرد: از برنامههای این ستاد، ابتدا توقف مسیر قاچاق و سپس کاهش آن است.
وی تعداد کولهبرهای ثبت شده را 37 هزار نفر عنوان کرد و خاطرنشان کرد: این تعداد در چهار استان سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه فعالیت دارند.
Sorry. No data so far.