امام جمعه موقت اصفهان گفت: وحدت از ضروریات دین ما بوده اما تبیین اجزای آن بسیار دقیق و حساس است و برای مقابله با دشمن باید روی اشتراکات تکیه کرده تا با اعتقادی عملی به هم نزدیک شویم.
آیتالله سیدابولحسن مهدوی شامگاه دیشب در نشست تخصصی «وحدت اسلامی» که به همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان برگزار شده بود؛ با بیان اینکه وحدت از ضروریات دین ما بوده اما تبیین اجزای آن بسیار دقیق و حساس است اظهار داشت: ما دو نوع وحدت داریم که یکی وحدت اعتقادی و دیگری وحدت عملی است.
وی افزود: وحدت اعتقادی زمانی رخ میدهد که برای مثال 2 نفر با هم زاویه فکری دارند که پس از بحث و تبادل نظر به وحدت اعتقادی میرسند که این دقیقترین، کاملترین و محکمترین نوع وحدت باست چرا که شاکله انسان را اعتقاداتش تشکیل میدهد و زمانی که 2 نفر از نظر اعتقادی به وحدت برسند این وحدت خدشهناپذیر شده و این نوع وحدت در هر زمینهای در مورد اعتقادات میتواند صورت بگیرد.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه زمانی که ما در جامعه و در شرایط کنونی از وحدت صحبت میکنیم، منظور ما وحدت اعتقادی نبوده و ما دنبال وحدت عملی هستیم، تصریح کرد: زمانی که در رسانهها و تریبونهای مختلف از وحدت حرف زده میشود، منظور ما وحدت عملی بوده وحدت عملی این است که در جهانی که زندگی میکنیم اعتقادات مختلف وجود داشته و مهم این است که با وجود اعتقادات متکثر با توجه به اشتراکات به وحدت برسیم.
وی با اعتقاد بر اینکه ما باید در گروههای مختلف به دنبال اشتراکات گشته و روی آنها برای مقابله با دشمن مشترک تکیه کنیم، ادامه داد: ما با مسیحیت و با یهودیت اشتراکاتی داریم و آن این است که همه ما اهل کتاب هستیم و باید روی این تاکید کنیم.
همچنین خداوند در سوره آل عمران بحث اعتقادات را مطرح کرده و میفرماید به اهل کتاب بگو بیایند چرا که روی گفتار مشترک بین ما و اهل کتاب تکیه کرده تا به جز خدا شخص دیگری را نپرستیم و به جز خدا کسی ارباب ما قرار نگیرد.
آیتالله مهدوی گفت: حال اگر وحدت عملی را در 73 فرقه مسلمان دنبال کنیم به اشتراکات زیادی میرسیم؛ مانند اعتقاد به خدا، پیامبر اکرم، قبله، روزه، نماز و اشتراکات دیگر که برای مقابله با دشمن باید روی این اشتراکات تکیه کرده تا با اعتقادی عملی به هم نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه اختلافات آنقدر مخرب است که امام(ره) در جایی فرمودند که حتی اگر بحث ولایت بخواهد در جایی باعث اختلاف شود؛ جایز نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که حضرت موسی از انحراف مردم قوم خود از دین آگاه شده و از هارون جویا شد؛ هارون پاسخ داد: ترسیدم سبب اختلاف در قوم شما شوم چرا که اختلاف زمینه دشمنیهای بالاتر را ایجاد میکند و خداوند در قرآن میفرماید که اختلاف سبب فشلشدن شما شده و قدرت شما را از بین میبرد و لذا مسلمانان باید در مقابل دشمن مشترک به وحدت برسند.
در این جلسه همچنین حجتالاسلام حسین عزیزی، از اساتید حوزه و دانشگاه با اشاره به کتاب لعنهای نامقدس بیان کرد: گفتمان حاکم بر این کتاب جای تقدیر و تشکر دارد چرا که عالمان دینی میتوانند در برخورد با دین به صورت جزیی، جزیرهای و منظومهای نگاه کنند.
وی افزود: در نگاه جزیی و جزیرهای بهره کمی از دین میبریم چرا که حق را به جانب خود دیده و همه سعادت را در مذهب و نگاه خود دنبال کرده و فکر میکنیم که تنها ما اهل نجات هستیم اما در نگاه منظومهای ما دارای حقیقت برتر هستیم اما دیگران را نیز بهرهمند از حقیقت در نظر گرفته و نگاه پشت این کتاب چنین نگاهی است که حول شخص پیامبر حرکت کرده و به تمام مذاهب احترام میگذارد.
حجتاسلام عزیزی گفت: شهید مطهری در کتاب عدل الهی تفکرات جزیی و جزیرهای را نقد کرده و این نگاه که ما به خود خوشبین بوده و به بقیه بدبین باشیم را مورد نقد قرار داده و همچنین ایشان در کتاب داستان راستان از ابوحنیفه و ابومالک به عنوان سرمایههای بزرگ جهان اسلام یاد میکند.
وی ادامه داد: در گذشته بزرگانی مانند شیخ صدوق چنین نگاهی داشته و ایشان در کتاب العتقادات که اعتقادات شیعه را مطرح کرده و به نوعی مانیفست شیعه است در فصل تقیه میفرماید که اعتقاد ما بر وجوب تقیه بوده و هرکسی که آن را ترک کند مانند تارک نماز است و تقیه تا زمان ظهور ولیعصر برای شیعه واجب بوده و هرکس تقیه را ترک کند از دین خارج شده و این نگاهی است که شیعه دنبال میکند.
این استد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عبدالله سعودی از معاویه خطرناکتر است، اظهار داشت: انسانی که ماموریت دارد باید مراقب موجودیت خود بوده و ماموریت این است که باید دین خدا را به پا کرده و نیز برای این ماموریت بزرگ گامهای بزرگ برداشته و باید منظومههای دیگر را به خوبی دیده و به آنها احترام گذاشت.
Sorry. No data so far.