سه‌شنبه 13 ژانویه 15 | 09:22
دبیر انجمن ریخته‌گری

صادرات محصولات ریخته‌گری متوقف شد

دبیر انجمن ریخته‌گری با اشاره به افزایش هزار یورویی هزینه صادرات هر کانتینر از محصولات ریخته‌گری به ترکیه، گفت: در حال حاضر صادرات صرفه اقتصادی ندارد و صادرات محصولات ریخته‌گری تقریباً متوقف است.


13920328000336_PhotoA

دبیر انجمن ریخته‌گری با اشاره به افزایش هزار یورویی هزینه صادرات هر کانتینر از محصولات ریخته‌گری به ترکیه، گفت: در حال حاضر صادرات صرفه اقتصادی ندارد و صادرات محصولات ریخته‌گری تقریباً متوقف است.

عبدالحمید قدیمی در مورد راه‌های افزایش صادرات صنعت ریخته‌گری به منظور کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی و حرکت به سمت صادرات غیرنفتی، اظهار داشت: مشکلات موجود در زمینه صادرات از جمله افزایش هزار یورویی هزینه صادرات محصولات ریخته‌گری باعث توقف صادرات این صنعت شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر صنعت ریخته‌گری در وضعیت بسیار بحرانی قرار دارد و صادرات این صنعت تقریباً متوقف شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اختلافی که در زمینه صادرات بین ایران و ترکیه پیش آمده است، تولید‌کنندگان ایرانی باید بابت ترانزیت هر کانتینر کالا هزار یورو اضافه‌تر از قبل پرداخت کنند که این هزینه اضافه، 4 تا 5 درصد ارزش کالای صادراتی را شامل می‌شود.

قدیمی با بیان اینکه هنوز هیچ تسهیلی برای ارتباطات خارجی ایجاد نشده است، گفت: صحبت‌هایی که در مورد راه افتادن صنایع مطرح می‌شود خیلی به واقعیت نزدیک نیست و در شهرک‌های صنعتی رکود آن قدر زیاد است که این مسئله را به راحتی در کندی جابجایی کامیون‌ها، تعطیلی بسیاری از واحدها و یا ظرفیت پایین واحدهای تولیدی می‌توان مشاهده کرد.

وی با اشاره به مشکل تأمین نقدینگی برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع، اظهار داشت: در حال حاضر بانک‌ها به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شده‌اند و حاضر نیستند منابع مالی در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهند.

دبیر انجمن ریخته‌گری با اشاره به وضع قانونی جدید در ارتباط با عملیات بانکی، گفت: طبق این قانون اگر فردی در هیأت مدیره شرکتی که دارای مشکل بانکی است، حضور داشته باشد و همزمان در شرکت دیگری نیز فعال باشد، به آن شرکت هم خدمات بانکی ارائه نخواهد شد و در واقع این قانون بسیاری از فعالیت‌ها را قفل کرده است.

به گفته وی، در صنعت ریخته‌گری ظرفیت بالایی برای صادرات کالا وجود دارد به طوری که می‌توان تا 50 درصد تولیدات این صنعت را صادر کرد اما در حال حاضر این صادرات متوقف شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها حدود 30 درصد از وضعیت نصب شده صنعت ریخته‌گری فعال است، افزود: هزینه بالای صادرات باعث شده صادرات محصولات ریخته‌گری صرفه اقتصادی نداشته باشد و این در حالی است که در بازار داخل نیز با رکود روبرو هستیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.