شنبه 17 ژانویه 15 | 09:22
تداوم جنگ زرگری در حاکمیت آمریکا

لایحه تشدید تحریم‌های ایران را پیش می‌بریم

ساعاتی پس از آن که رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر بر مخالفت با تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران تأکید کرد، عضو دموکرات سنا بار دیگر تصریح کرد که طرح افزایش تحریم‌های ایران را پیش می‌برد.


13911216000807_PhotoA

ساعاتی پس از آن که رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر بر مخالفت با تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران تأکید کرد، عضو دموکرات سنا بار دیگر تصریح کرد که طرح افزایش تحریم‌های ایران را پیش می‌برد.

روز جمعه تنها ساعاتی پس از آنکه «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر از مخالفت با تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران سخن گفت، هم‌حزبی وی در سنا تصریح کرد که طرح تشدید فشارها بر ایران را پیش می‌برد.

«رابرت منندز» نماینده ارشد دموکرات‌ها در کمیته روابط خارجی سنا که در نشست خبری در «نیوجرسی» صحبت می‌کرد، در این رابطه گفت: «همه حرفی که من می‌زنم این است که بگذارید این تحریم‌های اجرایی در آینده را که اعمال نمی‌شود، تأکید می‌کنم، تا جولای اعمال نمی‌شود، تصویب کنیم.»

به نوشته خبرگزاری رویترز، این سناتور با نفوذ دموکرات‌ها، همچنین گفت او در رابطه با مسئله تحریم‌ها، دچار «اختلاف نظر اساسی» با کاخ سفید است.

این در حالی است که دولت آمریکا که از ابتدای مذاکرات هسته‌ای نقش پلیس خوب را ایفا کرده است، در بیانیه‌های عمومی خود اعلام کرده است که تصویب این طرح می‌تواند مذاکرات هسته‌ای جاری میان ایران و گروه موسوم به 1+5 را در معرض خطر قرار دهد.

رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر انگلیس در واشنگتن، با بیان این ادعا که تحریم‌ها عامل آمدن ایران به پای میز مذاکره بوده است تصمیم فعلی کنگره برای معرفی طرح‌های تحریمی جدید علیه ایران را «اقدامی مخرب» و «تضعیف‌کننده مذاکرات هسته‌ای» جاری توصیف و آن را تهدید به وتو کرد. (+)

نمایندگان سنای آمریکا، که از ابتدای سال جدید میلادی رسما کار خود را با اکثریت جمهوری‌خواه آغاز کرده، در حال حاضر دو طرح ضدایرانی را در نوبت معرفی دارند. طرح اول را «مارک کرک» و «رابرت منندز» در نظر دارند که خواهان تصویب تحریم‌های مشروط علیه ایران است. طرح دوم هم متعلق به «باب کورکر» و «لیندسی گراهام» است که خواهان تصویب هرگونه توافق با ایران، پیش از اجرایی شدن آن، در کنگره است.

بر اساس طرح کرک-منندز که گفته می‌شود حمایت بسیاری از سناتورها در هر دو حزب را به همراه خود دارد، تحریم‌هایی را به تصویب می‌رساند که در صورت «شکست مذاکرات یا عدم پایبندی ایران به توافق» اجرایی می‌شود. حامیان این طرح در تلاش هستند تا حد نصاب کافی برای «ضد-وتو» کردن آن را در میان نمایندگان سنا جلب کنند. بر اساس قوانین آمریکا، رئیس‌جمهور امکان وتوی مصوباتی که آرای دو سوم نمایندگان سنا را به دست آورده باشد، ندارد.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) امروز در حالی در ژنو آغاز می‌شود که با نزدیک شدن به ضرب‌الاجلی که برای رسیدن به چارچوب توافق تعیین شده، گفت‌وگوها بار دیگر اهمیت دوچندانی یافته است. در حالی که طرفین قرار بود تا سوم آذر امسال بر سر راهکار جامع به توافق برسند، پابرجا بودن اختلافات موجب شد تا گفت‌وگوها برای بار دوم تمدید شود. بر اساس برنامه جدید، دو طرف برای رسیدن به چارچوب توافق تا روز 10 اسفند و برای حصول توافق نهایی تا 9 تیر ماه زمان دارند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.