بنیاد دموکراسی در ایران به طور منظم گزارشهایی را پیرامون شرایط حقوق بشر در ایران تهیه میکند و در اختیار رسانههای بینالمللی، دیگر گروههای حقوق بشری و سیاستمداران قرار میدهد.
کنت تیمرمن Kenneth Timmerman هماکنون روزنامهنگار و نویسنده سیاسی است. او نامزد انتخابات کنگره آمریکا از ایالت مریلند در سالهای 2000 و 2008 بود که در هر دو دوره شکست را پذیرا شد. تیمرمن همچنین یکی از مؤسسین و مدیر اجرایی بنیاد دموکراسی در ایران میباشد که رسماً خواستار تغییر نظام در ایران است.
کنث تیمرمن در سرمقالهای که تنها چند روز پیش از اعلام نتایج انتخابات سال 88 ایران چاپ شد، نوشت: “زمزمههایی از انقلاب سبز در ایران به گوش میرسد.”
او در ادامه مینویسد: “بنیاد ملی دموکراسی طی دهه گذشته میلیونها دلار پول خرج شکلگیری “انقلابهای رنگین”در نقاطی چون اوکراین و صربستان کرده است و به کارمندان سیاسی ارتباطات مدرن و تکنیکهای سازمانی آموخته است. به نظر میرسد که بخشی از این پول به دست گروههای طرفدار موسوی رسیده است که خارج از ایران سازمانهای غیردولتی تحت حمات مالی بنیاد ملی دموکراسی دارند.” “تیمرمن” علاقه ویژهای به ایران دارد و مدیرعامل بنیاد دموکراسی در ایران است، یک سازمان ایرانی مخالف حکومت ایران در آمریکا که آن نیز تصادفاً سرمایه خود را از بنیاد ملی دموکراسی دریافت میکند.
بنا بر زندگینامه تيمرمن در وب سايت Intelligence Summit او در ژانويه 1993 توسط تام لانتوس نماینده کنگره از کاليفرنيا، ماموريت يافت تا هدايت و سرپرستي تيم تحقيقاتي کوچکي را در کميته فرعي امور خارجي کنگره در امنيت بينالمللي، سازمانهاي بينالمللي و حقوق بشر، براي کاوش و تحقيق مسائل موشکي وتکثير سلاحهاي اتمي (اين کشورها) بر عهده گيرد.
او مبدع واژه “رژيمهاي سرکش و ياغي” است که به ايران، عراق، سوريه، ليبي و کرهشمالي اشاره ميکند.
کنت تیمرمن
بنیاد دموکراسی در ایران به عنوان یکی از بازیگران کلیدی طرح دادخواست علیه ایران توسط خانوادههای قربانیان واقعه 11 سپتامبر در سال 2011 بود که به شکل غیرموجهی ایران و طالبان را در آسیبهای وارده به خود مقصر میدانستند. گرت پورتر در این باره توضیح میدهد که: “تنها اثر واقعی این پرونده، افزایش افسانههای سیاسی راستگرا درباره ایران بود. یکی از قرابتهای چنین پروندههایی این است که شواهد قابل ارائه به دادگاه نمیباشند و به شدت فتنهانگیز هستند. بنابراین به راحتی نمیتوان با آنها مخالفت کرد.”
گرت پورتر نقش کلیدی تیمرمن در این اقدامات را متذکر میشود: «نقش مرکزی در بافتن داستانهای دخالت ایران در حملات 11 سپتامبر برای پرونده دادگاه در دست یک نویسنده راستگرا و فعال ضد ایران به نام کنت آر.تیمرمن است. طبق گفته وکلای پرونده، این تیمرمن بوده است که به دنبال وکلای چون تیموثی بی.فلمینگ رفته و او را نسبت به سه پناهندهای که ادعا میکند نشانه درگیری ایران در حملات هستند، آگاه میکند. پورتر، تیمرمن را وابسته به حزب لیکود اسرائیل دانسته و او را حامی جنبشهای ضد اسلامی معرفی میکند.»
گرت پورتر در برنامه راز شبکه چهارم سیما
بنا به آنچه که در وبسایت این موسسه آمده، اعضای کلیدی بنیاد دموکراسی در ایران عبارتند از نادر افشار رئیس اتاق مشاوران خاورمیانه که با سرویس فارسی صدای آمریکا و آژانس اطلاعات آمریکا کار میکرده است؛ و ویلیام ناجوی، گزینشگر پیشین موسسه جمهوریخواه بینالمللی. بنیاد دموکراسی در ایران سه نفر را به عنوان اعضای موسس خود معرفی کرده است: جاشوا موراویچ، رهبر ایدئولوگ و نومحافظهکار و سابقا فعال در موسسه آمریکن انترپرایز؛ پیتر رادمن، شاگرد هنری کسینجر که قبل از مرگش در سال 2008 پشتیبان تلاشهای پروژه قرن جدید آمریکا و یکی از اعضای مرکزی موسسه بروکینگز بود؛ و آخرین نفر، مهدی روحانی که توسط بنیاد دموکراسی برای ایران به عنوان رهبر روحانی جامعه شیعه اروپا معرفی شده است. این گروه همچنین فرانک گافنی و جمیز ولسی را به عنوان اعضای ناظر خود معرفی کرده است.
فرانک گافنی
پیتر رادمن
جاشوا موراویچ
جیمز وولسی
بنیاد دموکراسی در ایران دشمنی ویژهای با شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) و رئیس این شورا تریتا پارسی دارد چرا که وی مخالف اجرای یکی از برنامههای تغییر رژیم آمریکا در ایران بود و حامی روابط دیپلماتیک با ایران است. انجمن ایرانیان آمریکا ادعا میکند تریتا پارسی رئیس خودخوانده NIAC، یک مدافع جمهوری اسلامی ایران و انسانی غیرقابل اعتماد است که لابیهای غیررسمی را برای ایران آماده میکند. او دستورکار ایران را آماده کرده و علایق آنان در آمریکا را پیگیری میکند. در آخرین برآورد، 96 درصد ایرانیهای آمریکا گفتهاند که تریتا یک لابیساز برای ایران است.
تریتا پارسی
این ادعا که تریتا پارسی نماینده ایران است موضوع دادخواست توهینی شد که توسط NIAC علیه یک نویسنده راستگرا به نام حسن داعیالاسلام اقامه شد.NIAC تلاش کرد تا شواهد لازم را علیه بنیاد دموکراسی در ایران و تیمرمن تهیه کند، اما موفق نشد.
دیگر فعالیتهای بنیاد دموکراسی در ایران شامل تبلیغات حوادث ضد ایرانی، افزایش فعالیتهای اپوزیسیون سازمانهای ایرانی آمریکایی و گروههای فرار کرده از ایران، و تبلیغات اعمال مرتبط با حقوق بشر در ایران است. برای مثال، هنگامی که رئیس جمهور ایران محمود احمدینژاد سال 2007 از دانشگاه کلمبیا در نیویورک دیدن کرد، بنیاد دموکراسی برای ایران، کمپین اعتراضی را با استفاده از شباهتهای هیتلر و احمدینژاد به راه انداخت که میگفت “او مشعلدار به راه انداختن نسلکشی دیگری در جهان است”.
برخلاف بسیاری از گروههای طرفدار تغییر رژیم ایران، بنیاد دموکراسی در ایران به روشنی مخالف همکاری با گروه مجاهدین خلق (MEK) است و آن را سازمانی تروریست میداند. وبسایت بنیاد دموکراسی در ایران در مطلبی در تاریخ می 2011 مینویسد: سازمان مجاهدین خلق دنبالهروی کشتار آمریکاییها در ایران بوده و ارادهاش خدمت به حملات نیروهای صدام به کردها و شیعیان عراق است. در همان ماه، بنیاد دموکراسی در ایران صفحه ویژهای را منتشر کرد که اسنادی را علیه این سازمان ارائه داده بود.
وبسایت بنیاد دموکراسی در ایران
وبسایت بنیاد دموکراسی برای ایران، به عنوان اخبار روزانه حقوق بشر ایران، اخبار منطقهای، و فعالیتهای ضد دولتی یا بازیگران مدنی که به دنبال تغییر رژیم ایران هستند کار میکند.
وبسایت بنیاد دموکراسی در ایران همچنین خلاصه وقایع یک سال ایران و گزارش تجارت ماهانه ایران را به قیمت 1100 دلار به فروش میرساند. استفان برین این گزارش ماهانه را به عنوان تنها منبع اطلاعات داخی درباره آنچه که ایران در تجارتش انجام میدهد معرفی کرده است. اگرچه این گزارشات توسط وبسایت بنیاد دموکراسی در ایران تهیه میشود اما امتیاز آن متعلق به پروژه دادههای خاورمیانه تیمرمن است که از طریق این وبسایت منتشر میشود. این گزارشات از سال 1999 تا کنون به طور دائم منتشر شدهاند و بیشتر پیرامون مسائل هستهای ایران هستند.
معمولا مطالب خبري ارائه شده در سايت اين بنياد، همواره يک احساس دوگانه را (در مخاطب خود) القا و ايجاد ميکند:
1. اين که يک جبهه پر طراوت و چالاک در اپوزيسيون ايراني وجود دارد که دولت امريکا با آنها کار میکند.
2. اين که ايران همواره يک تهديد حتمي براي آمريکا و اسرائيل است. روال معمول اين سايت، القاء اخبار ناصحيح و دروغ درباره ایران است. به یک خبر اختصاصی اين سايت توجه کنيد: “منابع جداگانه در امريکا و ايران اخيرا به بنياد دموکراسي در ايران گفتهاند که رژيم ايران براي آزمايش سلاحهاي اتمي خود قبل از سال جديد ايراني در تاريخ 20 مارس 2006 برنامه ريزي کرده است.”
در سال 1994 تيمرمن شروع به انتشار گزارشاتی به نام “ايران بريف” کرد که آرشيو آن را نيز در اختيار سايت بنياد دموکراسي در ايران قرار داده است. تيمرمن همچنين خود را مدير و کارگردان پروژه دادههاي خاورميانه – که در خارج از دفتر او و در مريلند کار ميکند -معرفي مينمايد.
تيمرمن عضو “کميته خطرات جاري” بوده و به عنوان عضو هيئت مشاوران “موسسه يهودي براي امور امنيت ملي” خدمت ميکند.
ويسنتال، که به خاطر رديابي و شناسايي سران حزب نازي مشهور است، میگوید: “من عمر خود را صرف رديابي قاتلان ديروزي کردهام و آقاي تيمرمن کار رديابي قاتلان امروزي را بر عهده دارد.”
سايت شخصي تيمرمن متذکر ميشود که او “به خانوادههاي قربانيان 11 سپتامبر کمک ميکند تا دعاوي حقوقي را عليه دولت جمهوري اسلامي ايران، به علت مداخله مستقيم و مالي ايران در توطئه حمله القاعده به امريکا مطرح کنند و به نتیجه برسانند.”
تعدادی از نظرات “بنیاد دموکراسی در ایران” برای مبارزه با جمهوری اسلامی:
– بنياد دموکراسي در ايران معتقد است که تنها راه ممانعت جدي از جمهوري اسلامي ايران در پیگیری تحقيقات پنهان هستهاي، ضربه زدن به اين رژيم و رهبران ارشد آن از طريق تحریم شریانهای مالی – اقتصادی ميباشد.
-جامعه جهاني با جلوگيري از دستيابي ایران به اقتصاد بینالمللی، ميتواند اين رژيم را فلج کند؛ مانند جلوگيري از فروش نفت، خريد اسلحه و سرمايه گذاري در شبکه تروريستي اين رژيم در سر تاسر جهان.
– اين [تحریم اقتصادی-نظامی] کاراترين و مهمترين تحريمي است که ميتوان بر جمهوري اسلامي ايران اعمال کرد.
– بنياد دموکراسي در ايران معتقد است که اقدامات قوي طراحي شده براي انزواي هرچه بیشتر ایران، مردم اين کشور را به مطالبه آزادي و تقابل با نیروهای انقلابي و شخص رئيس جمهور احمدي نژاد تشويق ميکند.
منابع مالی:
اطلاعات بسیار کمی درباره منابع مالی بنیاد دموکراسی در ایران وجود دارد. 990 پرونده اخیر در وبسایت گایدستار به قیمت فقط 1000 دلار منتشر شده است. بنیاد دموکراسی در ایران کمکهای فراوانی را از «موسسه وقف ملی برای دموکراسی (NED)» دریافت کرده که شامل مبلغ اولیه شروع به کار در سال 1995 به میزان 50000 دلار بود. بنا به توضیح موسسه وقف ملی برای دموکراسی در سال 1996 نیز مبلغ 25 هزار دلار نیز به این بنیاد کمک شده است تا اسناد وضعیت حقوق بشر در ایران را بررسی و تهیه کند.
بنیاد دموکراسی در ایران به طور منظم گزارشهایی را پیرامون شرایط حقوق بشر در ایران تهیه کرده و در اختیار رسانههای بینالمللی، دیگر گروههای حقوق بشری و سیاستمداران قرار میدهد. این گزارشها عموما توسط صدای آمریکا و بیبیسی انگلیسی و فارسی مورد استفاده قرار میگیرد.
منابع:
FDI, “About FDI,” http://www.iran.org/about.htm.
AP, “Judge: Iran, Taliban, al Qaeda liable for 9/11,” December 22, 2011,http://www.cbsnews.com/8301-201_162-57347506/judge-iran-taliban-al%20Qaeda-liable-for-9-11/.
Gareth Porter, “Crackpot Anti-Islam Activists, ‘Serial Fabricators,’ and the Tale of Iran and 9/11,” Antiwar.com, December 31, 2011,http://original.antiwar.com/porter/2011/12/30/the-tale-of-iran-and-911/.
Gareth Porter, “Crackpot Anti-Islam Activists, ‘Serial Fabricators,’ and the Tale of Iran and 9/11,” Antiwar.com, December 31, 2011,http://original.antiwar.com/porter/2011/12/30/the-tale-of-iran-and-911/.
FDI, “Grover Norquist, Mullah’s Ally.” January 4, 2012,http://www.iran.org/. No permalink provided.
FDI, “DACOR rejections [sic] calls to cancel Trita Parsi,” May 23, 2011,http://www.iran.org/. No permalink provided.
NIAC, “NIAC Files Defamation Lawsuit against Hassan Daioleslam,” May 15, 2008, http://www.niacouncil.org/site/News2?page=NewsArticle&id=6135&security=1&news_iv_ctrl=1082.
FDI, “Wall Street Journal highlights MEK publicity campaign,” May 13, 2011, http://www.iran.org/. No permalink provided.
Guide Star, “Nonprofit Report for Foundation for Democracy in Iran,”http://www2.guidestar.org/organizations/52-1950558/foundation-democracy-iran.aspx.
National Endowment for Democracy, “Democracy Projects Database Results,” http://www.ned.org/.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13900530081234
http://kanoonsiber.blogfa.com/post-86.aspx
Sorry. No data so far.