منابعی در وزارت خارجه انگلستان می گویند وزیر کشور، مسؤول تأخیر در بازگشایی سفارتهای ایران و انگلستان است و اقدامات او میتواند مذاکرات حساس برای بازسازی روابط دو کشور را به مخاطره اندازد.
دکتر محمدجواد ظریف میگوید ایران آمادگی دارد با سفارت انگلستان در تهران مانند سایر سفارتخانهها رفتار کند؛ به شرط آنکه انگلستان هم با سفارت ایران، همچون دیگر سفارتخانه ها رفتار کند.
آقای ظریف سه شنبهشب سی ام دیماه (۲۰ ژانویه) در بازگشت از کابل پایتخت افغانستان به تهران، به خبرنگاران گفت: «تصمیم به برقراری مجدد روابط گرفتهایم. البته بازگشایی مجدد دو سفارتخانه روندی فنی دارد که نیازمند توافقاتی است.»
سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) نوشته است: آقای ظریف به جزئیات توافق مورد نیاز اشارهای نکرده اما گفته ایران هم از بریتانیا توقع دارد برای بازگشایی سفارتش در لندن همانند دیگر سفارتخانهها برخورد کند و اضافه کرده اگر این طور شود مشکلی پیش نمیآید.
وزارت کشور بریتانیا در راه بازگشایی سفارت سنگ اندازی می کند
در خبری دیگر در مورد بسته بودن سفارت انگلستان در تهران، روزنامههای تایمز و دیلی تلگراف، چاپ لندن، نوشته اند که وزارت خارجه بریتانیا، ترزا می وزیر کشور را متهم کرده است که در راه بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران سنگاندازی میکند. این روزنامهها به نقل از منابع وزارت خارجه نوشته اند که اقدامات وزیر کشور میتواند مذاکرات حساس برای بازسازی روابط ایران و بریتانیا را به مخاطره اندازد.
به گفته دیلی تلگراف، خانم می با خودداری از تصمیم به آغاز به کار بخش صدور روادید در سفارت بریتانیا در تهران، مانع از بازگشایی و فعالیت سفارتخانه می شود و گفته است که تا ۴هزار شهروند ایرانی، از جمله تعدادی پناهجوی غیرقانونی و افرادی که موعد روادید آنان منقضی شده از بریتانیا اخراج نشوند، حاضر به بازگشایی بخش صدور روادید نخواهد بود.
مسئولیت نهایی صدور روادید ورود به بریتانیا و مسایل مهاجرتی این کشور با وزارت کشور است.
دو ماه پیش از این فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا گفته بود تلاشها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارت، با مانع روبرو شده است.
از زمان تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران خدمات کنسولی و صدور ویزا هم متوقف شده و متقاضیان ایرانی باید از کشوری سوم مانند ترکیه یا امارات برای گرفتن ویزا اقدام کنند. بعد از حمله به سفارت بریتانیا، دولت این کشور دستور اخراج دیپلماتهای ایرانی را از بریتانیا صادر کرد و خدمات کنسولی ایران در لندن هم متوقف شد هر چند از تابستان امسال این خدمات در محل سفارت ایران در لندن از سر گرفته شده است.
در حال حاضر روابط ایران و بریتانیا در سطح کاردارهای غیر مقیم است.
ترزا می، وزیر کشور انگلستان
سایت صدای آمریکا (VOA) به دیدار روحانی و کامرون اشاره کرد و نوشت: ایران و بریتانیا بعد از روی کارآمدن دولت میانهرو حسن روحانی در تلاش هستند که سفارتخانههای دو کشور را بازگشایی کنند. در این بین حتی عالیترین مقام دو کشور با یکدیگر در نیویورک دیدار کردهاند، اما هنوز موانعی در این راه وجود دارد.
برخی نمایندگان در ایران مانند علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، هنوز مخالف بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران هستند، و البته نهادهایی همچون سپاه و بسیج.
در لندن هم بازگشایی سفارت مخالفانی دارد؛ از جمله ترزا می وزیر کشور بریتانیا، که میگوید ۴ هزار شهروند ایرانی از جمله پناهندگان، به طور غیرقانونی در انگلستان هستند و تا آنها کشور را ترک نکنند، بریتانیا حاضر به بازگشایی بخش صدور ویزا در تهران نیست.
Sorry. No data so far.