شنبه 24 ژانویه 15 | 09:01
یک کارشناس بازار انرژی

زمان جداکردن بودجه از درآمدنفت است

یک کارشناس بازار انرژی با بیان این که اکنون با کاهش قیمت نفت، بهترین زمان برای جداکردن بودجه از نفت است، گفت: عربستان هم از کاهش قیمت نفت ضرر می‌کند.


13931014000549_PhotoA

یک کارشناس بازار انرژی با بیان این که اکنون با کاهش قیمت نفت، بهترین زمان برای جداکردن بودجه از نفت است، گفت: عربستان هم از کاهش قیمت نفت ضرر می‌کند.

محسن شایان فر با اشاره به اینکه قیمت نفت، از جمله مواردی است که متغیرهای موثر بر آن، بیشتر از بقیه متغیرها در جهان است، گفت: به همین دلیل تحلیل آن به راحتی امکان‌پذیر نیست، زیرا بالا و پایین رفتن قیمت نفت تحت‌تاثیر مجموعه‌ای از دلایلی است که اعم از اقتصادی، سیاسی، روانی و تاریخی است.

وی با اشاره به نقش عربستان در کاهش قیمت نفت گفت: یکی از کشورهایی که از پایین‌آمدن قیمت نفت ضرر می‌بیند، خود عربستان‌سعودی است، هرچند این کشور دارای منابع ذخیره ارزی زیادی است، اما فکر نکنم در دنیا کشوری وجود داشته باشد که نیازی به منابع مالی بیشتر نداشته باشد.

این کارشناس اقتصاد انرِژی تصریح کرد: بنابراین سعودی‌ها هم به این منابع نیاز دارند و من فکر نمی‌کنم که آنها عامل اصلی پایین‌ آمدن قیمت نفت باشند، گرچه گفته می شود عربستان نیز در این زمینه نقش موثر دارد.

شایان فر با تاکید بر اینکه گفته می‌شود، قیمت نفت با کاهش عرضه بالا می رود، خاطرنشان کرد: معلوم نیست کاهش تولید باعث افزایش قیمت شود، زیرا کاهش تولید در حالتی قیمت را بالا می‌برد که کل عرضه کم شود. در حالی‌که الان درخصوص گروهی از عرضه‌کنندگان صحبت می‌کنید که حداکثر ٣٠درصد از بازار نفت را در اختیار دارند و نباید از یاد برد ٧٠درصد عرضه نفت، توسط کشورهای غیراوپک و نفت‌های غیرمتعارف تامین می شود.

وی با تاکید براینکه بعد از اینکه سرمایه‌گذاری در نفت و گاز «شیل»  کمتر شود و هزینه تولید یک بشکه نفت غیرمتعارف، بالاتر از قیمت بازاری یک بشکه نفت خاورمیانه شود، آن موقع قیمت تا اندازه‌ای ثابت می‌ماند خاطرنشان کرد:نکته دیگر اینکه، نباید از ورود نفت توسط شرکت‌های مصرف‌کننده غافل شد، زیرا عمده کشورهای مصرف‌کننده نفت عضو آژانس بین‌المللی انرژی هستند و این آژانس کشورهای مصرف‌کننده را ملزم کرده که حداقل تا ٦٠روز مصرف نفت خود را به‌صورت ذخیره، در داخل کشورشان داشته باشند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هم اکنون اخباری مبنی‌‌بر ورود این ذخایر به بازار نفت شنیده شده که مسلما این اقدام هم سبب کاهش قیمت نفت می‌شود.

این کارشناس بازار انرژی تصریح کرد: باوجود اینکه مسایل سیاسی روی قیمت نفت تاثیر گذار است، اما به هر حال نفت یک کالا است که قواعد اقتصاد بر آن بیشتر تاثیر دارد، اما نباید از یاد برد که عرضه بیشتر از تقاضا مساله‌ای نیست که اوپک بتواند آن را کنترل کند.

وی با تاکید براینکه اکنون شرایط برای جدا کردن بودجه از نفت بسیار مناسب است، اظهار داشت: اکنون موقعیت مناسبی است که بودجه‌ کشور را متعادل کنیم تا تاثیر نوسان بازار نفت کنترل شود.

این استاد دانشگاه گفت: کمیسیون انرژی مجلس طرح خوبی داشت تا در بودجه سال 94 درآمد نفتی از بودجه خارج شود، اما متاسفانه این موضوع رای نیاورد که به هر حال دولت باید از هم اکنون به دنبال خروج درآمدهای نفتی از بودجه باشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.