دبیر همایش علمی پژوهشی سبک زندگی اهل بیت(ع) از برپایی این همایش در روز نهم بهمن ماه در شهر مقدس قم خبر داد.
مسعود معینیپور، مسئول دبیرخانه همایش علمی پژوهشی سبک زندگی اهل بیت (ع) درباره برپایی این همایش با عنوان فرعی «سبک زندگی اهلبیت(ع) سازگار با فطرت» اظهار داشت: این همایش با همکاری مجمع جهانی اهل بیت (ع) و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پنجشنبه (9 بهمن ماه) در محل مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) درباره ضرورت توجه به بحث سبک زندگی و واکاوی آن گفت: سبک زندگی مجموعه عاداتی است که به طور روزمره در عرصههای مختلف زندگی ما جریان دارد و بر فرآیند رفتاری زندگی نیز حاکم است. سرمنشأ عادات رفتاری یک مجموعه مبانی و بینشها و گرایشها تشکیل داده است. با توجه به اینکه انسان، موجودی مختار است و میتواند همه عادات رفتاریاش را بر اساس مبانی اندیشهای و بینشهایش تنظیم کند. در حقیقت، رفتارهای ما در عرصههای مختلف زندگی، اعم از فردی و اجتماعی، بازنمایی بینشها و گرایشهای ماست.
وی در ادامه توضیح داد: بر این اساس ما در باب سبک زندگی، با توجه به مبانی بینشی و گرایشی که به آنها اعتقاد داریم، الگوهایی خواهیم داشت که ما را به طور خودآگاه به سمت هر چه بیشتر جریان یافتن آن بینشها و گرایشها در زندگی و رفتارهایمان هدایت بکنند؛ الگوهایی که در عرصههای مختلف زندگی اجتماعی ما به ازاء و رفتارهای بدیل داشته باشند یا در مجموعه رفتارها یا گفتارهاشان ناظر بر این موضوعات صحبت کرده باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که الگوی ما برای بهره برداری در حوزه سبک زندگی چه باید باشد، توضیح داد: بهترین الگو اهل بیت (ع) هستند به لحاظ سیره فعلی و قولی و تقریری و مجموعه روایات آنها و منطبق با فطرت انسان است. بنابراین ما هم به دنبال سبک زندگی اهل بیت (ع) رسیدم تا در فرآیندی بتوانیم با واکاوی ابعاد مختلف زندگی ایشان و سیره و قول و فعل ائمه الگوهای رفتاری را که میتواند برای ما مناسب باشد در عرصههای مختلف زندگی استخراج کنیم.
وی درباره همایش سبک زندگی اهل بیت (ع) توضیح داد: حجتالاسلام و المسلمین اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت و حجتالاسلام نجف لکزایی، معاون امور فرهنگی مجمع و حجتالاسلام شریفی مسئول کمیته علمی همایش و بسیاری دیگر از دوستان برای برپایی این همایش ما را یاری کردند.
معینیپور با اشاره به راه اندازی نشریه سبک زندگی اهل بیت (ع) از سال گذشته گفت: حدود 400 نفر برای ما چکیده مقاله فرستادند همچنین دو جلد مجموعه مقاله داریم که چهل و شش مقاله در آن چاپ میشود. برخی از این مقالات در مجلات علمی پژوهشی منتخب نیز چاپ خواهد شد که با توجه به طولانی بودن فرایند چاپ مقاله در این مجلات، بهار آینده آماده خواهد بود.
وی همچنین یادآور شد: چهار جلد مجموعه داستانک با توجه به بررسی سندی و دلالی دقیق است که در چهار بحث ارتباط با خدا، ارتباط با خانواده، ارتباط با مردم و ارتباط با محیط زیست، بازنمایی و در کنار هم چیده شده است. یک یا دو جلد کتاب، از جمله دو پایاننامه هم در کمیته علمی تصویب شد که چاپ بشود. یک جلد هم در باب آداب همسایهداری در سبک زندگی اهلبیت(عم) است که اگر به همایش برسد، رونمایی میشود.
معینیپور با تأکید بر اینکه مجموعه منشورات همایش حدود پانزده جلد است که روز همایش رونمایی میشود، توضیح داد: مجموعه چکیدهها هم از بین 410 چکیدهای که به کنگره و دبیرخانه همایش رسیده، حدود 230 چکیده انتخاب شده است.
براساس این گزارش مجموعه برنامههای افتتاحیه همایش پس از قرائت قرآن کریم و سرود ملی، خیر مقدم حجتالاسلام نجف لکزایی معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت (ع) و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و سخنرانی مهمان ویژه آیتالله ریشهری و برنامههای اختتامیه هم گزارش کمیسیونها از سوی حجتالاسلام شریفی رئیس کمیته علمی همایش، سخنرانی آیتالله محسن اراکی، حجتالاسلام والمسلمین اختری و تقدیر از برگزیدگان همایش خانواده بینالملل اسلامی و برگزیدگان همایش علمی پژوهشی سبک زندگی اهل بیت (ع) اهم برنامهها خواهند بود.
Sorry. No data so far.