یک جامعه شناس بازی های رایانه ای و فیلم های کارتنی را جزء محرکه های اصلی تشدید خشونت در میان کودکان و بعضاً نوجوانان دانست و گفت: متأسفانه 85 درصد از اسباب بازی های موجود تبدیل به ابزارهای خشن در درست کودکان و بعضاً نوجوانان شده است.
مجید ابهری در خصوص تشدید خشونت در جامعه آن هم با ابزار قدرتمندی همچون صداوسیما گفت: صداوسیما می تواند به عنوان یکی از ابزارهای کاهش خشونت در جامعه به ایفای نقش بپردازد. خشونت به عنوان یک واکنش رفتاری نتایجی در زیان مالی، جانی، روحی و عصبی برای عامل و قربانی بدنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: افزایش آمار مراجعان به پزشکی قانونی به دلیل درگیری های فیزیکی، صعود آمار قتل ها و خشونت ها حتی خشونت های خانگی بیانگر این واقعیت تلخ است که این واکنش رفتاری د ر جامعه ما رو به افزایش است.
این جامعه شناس برجسته و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بازی های رایانه ای و فیلم های کارتنی را جزء محرکه های اصلی تشدید خشونت خصوصاً در میان کودکان و بعضاً نوجوانان است، افزود: متأسفانه 85 درصد از اسباب بازی های موجود تبدیل به ابزارهای خشن در درست کودکان و بعضاً نوجوانان شده است؛ از جمله آن می توان به شمشیر، تفنگ و حتی بازی های رایانه ای و فیلم های کارتنی با انضمام صحنه های به اصطلاح اکشن اشاره کرد.
ابهری اشاره کرد: امروز شاهد هستیم کودکان مخاطب فیلم های کارتنی هستند که باید از صحنه های اکشن برخوردار باشد. در صورت عدم وجود این صحنهها اصلاً آن محصول مورد توجه قرار نمی گیرد؛ آلودگی های محیطی، صوتی و تنفسی، مشکلات اقتصادی و کمبود نشاط اجتماعی عوامل تشدید این ناهنجاری بزرگ را تشکیل داده اند.
این جامعه شناس در ادامه به هجوم شبکه های ماهواره ای برای تبلیغ خشونت در جوامع اسلامی حتی با کمک تلفن همراه اشاره نمود و تأکید کرد: هجوم شبکه های ماهواره ای و عرضه 90 درصد محصولات خشونت آفرین باعث شده مردم به سادگی از کنار قتل و خشونت عبور کنند. حتی در بعضی از موارد شاهد هستیم فرد می ایستد و با تلفن همراه خود از صحنه نزاع یا قتل فیلمبرداری می کند و برای نمایش عمومی آن را به جامعه انتقال می دهد.
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با گلایه از سطحی نگری برخی از فیلمسازان و تولیدات صداوسیما، اذعان کرد: صداوسیما برای جذب مخاطب بیشتر اجبار به نمایش فیلم های اکشن دارد چراکه رغیبان آن از این ابزار برای افزایش مخاطبان استفاده می کنند. از نگاه رفتارشناسی به کار بردن الفاظ تهدید آمیز مخصوصاً واژه هایی همچون می کشمت و یا جانت را می گیرم به عنوان یک عبارت روزمره در گفتمان بخشی از مردم نهادینه شده است.
وی بیان کرد: فروش سلاح های سرد به طور آزاد و سلاح قانونی برای دارندگان آن علاوه بر دلایل کارشناسی شده زمینه مساعدی برای رشد و تقویت بیشتر خشونت در جوامع اسلامی خصوصاً ایران دارد.
ابهری در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی برای تغییر این رفتارها و نوع نگرش در صداوسیما برای مقابله با این تهدیدات فرهنگی و اجتماعی و کاهش خشونت در جامعه دارید، خاطرنشان کرد: اگر صداوسیما قبل از تولید فیلم ها و سریال ها از روانشناسان و رفتارشناسان برای به کارگیری کلمات و حرکات کمک بگیرد و به جای عبارات یاد شده در بالا مفاهیمی در جهت افزایش آستانه تحمل، گذشت و صبر و حوصله استفاده کند، می تواند بخشی از خشونت را در جامعه کاهش دهد.
وی در پایان افزود: نمایش اخبار خشن مثل صحنه های جنایت گروه داعش و امثال آن نیز بخشی از محرک ها در افزایش تنش عصبی مخصوصاً برای کودکان و جوانان در جامعه به حساب می آیند.
Sorry. No data so far.