دوشنبه 02 فوریه 15 | 22:35
انجام عملیات حزب‌الله

چرا عملیات حزب‌الله در مزارع شبعا انجام شد؟

انتخاب منطقه اشغالی «مزارع شبعا» برای انجام عملیات حزب‌الله و پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه «قنیطره» دارای دلایل خاص و متعددی بود.


خبرگزاری فارس: چرا عملیات حزب‌الله در مزارع شبعا انجام شد؟

انتخاب منطقه اشغالی «مزارع شبعا» برای انجام عملیات حزب‌الله و پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه «قنیطره» دارای دلایل خاص و متعددی بود.

 

روزنامه لبنانی «البناء» در مقاله‌ای به قلم «هتاف دهام» در تحلیلی به بررسی چرایی انجام عملیات حزب‌الله لبنان از منطقه «مزارع شبعا» و نه از «جولان» سوریه آنگونه که رژیم صهیونیستی انتظار آن را داشت، می‌پردازد.

البناء در این‌باره می‌نویسد: محور مقاومت نقش‌ها را برای پاسخگویی به تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه قنیطره که طی آن 6 رزمنده حزب الله به شهادت رسیدند، بیش خود تقسیم کرد.

حزب الله سکوت را اختیار کرد و خود را برای یک اقدام میدانی سریع،‌ دقیق، کیفی و مطمئن آماده کرد.

سوریه، سرلشکر «فهد الفریج»، وزیر دفاع سوریه از جبهه عملیاتی جنوب دیدن می‌کند تا این پیام را به دشمن صهیونیستی بدهد که تعییری در نقش سوریه در منطقه جولان رخ نداده است.

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران نیز از طریق مسئولان سیاسی، نظامی و دستگاه دیپلماسی خود نبرد سیاسی و روانی و رسانه‌ای چند جانبه و چند سطحی را به خوبی اداره کرد که موجب پیچیدگی اوضاع برای دشمن صهیونیستی شد.

حزب الله لبنان عملیات کیفی و دقیقی را در مزارع اشغالی شبعا در کمال آرامش و در نهایت مهارت و در روز روشن به اجرا گذاشت و به دشمن صهیونیستی ضربه سخت و سنگینی را با هدف گرفتن یکی از کاروان‌های حامل نیروهای نخبه ارتش این رژیم که منجر به کشته شدن فرمانده آن و شماری از عناصرش و زخمی شدن شماری دیگر شد، به دشمن صهیونیستی وارد کرد.

چرا حزب الله شبعا را برگزید

اما اینکه چرا حزب‌الله لبنان از شبعا عملیات خود را انجام داد و جولان را برای این امر برگزید، بر اساس دیدگاه صاحبنظران چون منطقه شبعا از آن محور مقاومت است، اگرچه در اشغال رژیم صهیونیستی قرار دارد.

حزب‌الله همچنین به این جهت مزارع شبعا و نه جولان را برگزید، تا به این طریق بر وحدت و یکپارچگی محور مقاومت تاکید کند و نشان دهد که به «اسرائیل» اجازه نمی‌دهد، در جبهه مقاومت خلل و شکافی ایجاد کند، پس از آنکه رژیم صهیونیستی گمان کرد، می‌تواند، در مواضع اعضای محور و یا جبهه آنها خلل و شکاف ایجاد کند.

در حالی‌که منابع آگاه نظامی تاکید می‌کنند که در پس این انتخاب دلایل سیاسی، لجستیک و نظامی نهفته است، چون ما بین مواضع حزب الله و ارتش سوریه گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» قرار دارد که کمربندی امنیتی برای رژیم صهیونیستی تشکیل می‌دهد و این کمربند، انجام هرگونه عملیاتی را سخت و پیچیده می‌کند، به همین دلیل مقاومت مزارع شبعا را در نظر گرفت که سرزمینی تحت اشغال و منطقه‌ای مرزی بین لبنان و سوریه است.

بنابر تاکید این منابع مقاومت به این جهت مزارع شبعا را برگزید، تا در صورت وقوع جنگ، این جنگ در این منطقه مرزی و اشغالی رخ دهد و پس از آن و در صورت پیچیده‌تر شدن اوضاع و گسترش دامنه درگیری‌ها جبهه جولان گشوده شود.

حزب الله در خاک سوریه هدف گرفته شد، اما به شیوه‌ای مشروع و قانونی از خاک اشغالی لبنان به این تجاوز پاسخ گفت و در پاسخ خود حلقه فشار را بر دشمن صهیونیستی تنگ‌تر کرد.

اگر پاسخ از اراضی سوریه صورت می‌گرفت، رژیم صهیونیستی مدعی می‌شد که دمشق توافقنامه جدایی بین نیروها را (در جولان) با کمک ایران نقض کرده و حزب‌الله به این رژیم اجازه نداد که از عملیاتش برای تحریک آمریکایی‌ها استفاده کند، مبنی بر اینکه ایران اقدام به هدف گیری «اسرائیل» کرده است، آن هم در شرایطی که واشنگتن درحال گفت‌وگو و مذاکره با تهران برسر پرونده هسته‌ای است که به هیچ وجه خوشایند تل‌آویو نیست، چون اعتقاد دارد، جمهوری اسلامی ایران هم اکنون به اندازه کافی قدرتمند است و دستیابی به توافق و امضای آن، تهران را قدرتمنتر خواهد کرد.

عملیات شبعا در چه شرایطی انجام شد؟

مقاومت ثابت کرد که در همه مناطق و همه زمان‌ها دارای قدرت و توانمندی است. چون عملیاتی که به اجرا گذاشت از حیث تدارک و اجرا بسیار با اهمیت بود، به همین دلیل این عملیات اقدامی شبیه به معجزه می‌نماید، چون صرف نظر از اینکه در منطقه‌ای سخت و ممنوعه، پوشیده از تمام دستگاه‌های رصد و مراقبت و کنترل انجام شد، دارای زیربنای نظامی بسیار بالایی از حیث هشدار زودرس و پیشگیری بود و موشک‌های مقاومت همچون صاعقه‌ای میدانی و استراتژیک و روانی برسر صهیونیست‌ها فرود آمد تا «اسرائیل» بار دیگر مزه وحشتناک موشک‌‌های مقاومت در جنگ ژوئیه 2006 را بچشد.

رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد، شرایطی که کشورهای منطقه و در راس آنها سوریه با آن مواجه است، موجب شد تا تجاوز اخیر این رژیم به قنیطره بدون پاسخ می‌ماند، اما مقاومت در کمین روحی و روانی مستحکم حزب الله گرفتار آمد، چون حزب اعلام کرده بود که سید «حسن نصر الله»، دبیرکل حرب الله روز جمعه درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به جولان سخنرانی خواهد کرد و براین اساس «اسرائیل» پیش بینی کرد که مقاومت پیش از سخنرانی سید حسن نصر الله واکنشی نخواهد داشت و این جدای از 4 موشکی است که طی دو بار و از دو نقطه مختلف از جولان به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد و موجب شد، رژیم صهیونیستی به این گمان بیفتد که واکنش صورت گرفته و کابوسی که در آن بسر می‌برد، پایان یافته است.

با این حال رژیم صهیونیستی به خوبی می‌دانست که پاسخ حزب الله در چارچوب تثبیت و تحکیم معادله بازدارندگی در قبال دشمن صهیونیستی صورت می‌گیرد، چون تل‌آویو بود که اقدام به نقض اصول و قواعد درگیری و نبرد کرد و توافقنامه سال 1974 را نقض کرد که به موجب آن منطقه حائل در جولان تشکیل و از ادامه عملیات‌های نظامی در این منطقه جلوگیری کرد.

اما آیا این تشدید اوضاع میدانی و امنیتی در مرزها تحرکات بین المللی را به دنبال خواهد داشت تا اوضاع را آرام و اصول و قواعد درگیری را تثبیت و تحکیم کند؟

بالطبع باید در انتظار نتایج عملیاتی بود که علیه رژیم صهیونیستی انجام شد، به ویژه آنکه این رژیم از شکاف و اختلاف داخلی رنج می‌برد، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی براساس دیدگاه و نظر کارشناسان امور استراتژیک در شرایط بحرانی و سختی قرار دارد،‌ چون اگر تصمیم به پاسخ به عملیات رژیم صهیونیستی بگیرد، باید در انتظار بیانیه‌های شماره 2 و 3 و 4 … باشد و در این صورت با فرا رسیدن زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در رژیم صهیونیستی باید این انتخابات زیر موشک‌هایی برگزار شود که «حیفا» را نشانه گرفته‌اند،‌ حال اگر در نظر داشته باشیم که واکنش حزب الله شدیدتر از حملات «اسرائیل» است، در آن صورت میزان ترس و وحشتی را که به اسرائیلی‌ها وارد می‌شود، می‌توان پیش‌بینی کرد و این جدای موضع‌گیری آمریکا در قبال چنین شرایطی است که خواهان کاهش فشار و جلوگیری از تشدید اوضاع امنیتی در منطقه است، به ویژه آنکه واشنگتن هم اکنون در حال گفت‌وگو با تهران برسر پرونده هسته‌ای ایران است.

منابع آگاه تاکید می‌کنند که به نفع هیچ یک از طرف‌ها نیست که وارد جنگ باز شوند و حتی در صورت تمایل به چنین امری آمریکا اجازه برقراری چنین شرایطی را نخواهد داد و در این خصوص تماس‌های خود با تل‌آویو را آغاز کرده تا در قبال شرایط پیش آمده خویشتندار باشد.

مقاومت انتقام عملیات قنیطره را در عملیاتی کیفی و دقیق گرفت

مقاومت انتقام تجاوز صهیونیستی به قنیطره را با اجرای عملیاتی دقیق و کیفی علیه یک کاروان وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی گرفت. این عملیات در مسیری انجام شد که به موازات حصار مرزی بعد از روستای «العباسیه» و به طور مشخص در مسیری که به سمت مرزعه مرزعه «بسطر» در شبعا اشغالی در شرق دژ «المجیدیه» قرار دارد، انجام شد.

تعداد کشته‌های عملیات 10 نظامی صهیونیست و حتی بیشتر بوده‌اند، اما رژیم صهیونیستی تعداد آنها را دو نفر اعلام کرد، یعنی: «یوحای کلینگر»، فرمانده یگان مورد حمله در تیپ «گفعاتی» و گروهبان «نینی شیتولیم». همچنین تعداد زخمی‌های این عملیات را بیش از 7 نفر اعلام کرد که زخم‌های سطحی برداشته‌اند.

گروه موسوم به «شهدای قنیطره» وابسته به مقاومت اسلامی لبنان مسئولیت عملیات شبعا را برعهده گرفت و آن را اولین واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی در حمله به فرماندهان حزب الله در قنیطره سوریه بیان کردند، پس از آن نیز حزب الله با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت این عملیات را برعهده گرفت

رسانه‌های رژیم صهیونستی بر این امر اتفاق نظر داشتند که با وجود خطرناک بودن عملیات، با این حال ارتش «اسرائیل» آماده ورود به جنگ سوم لبنان نیست.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.