جمعه 12 نوامبر 10 | 02:14

فریب چهره سیاه اوباما را خوردند

يک حس پيروزمندي دروغين را ميان برخي ايجاد کرد و گمان کردند تمام مشکلات سياه‌پوستان با انتخاب اوباما ديگر از بين رفته است. اين در حالي است ‌که به هيچ وجه چنين نيست. برخوردهايي از نوع برخوردي که با اسکار گرانت صورت گرفت نشان مي‌دهد موعظه در مورد حقوق بشر و دموکراسي براي ديگران بسيار راحت‌تر از رعايت حقوق بشر در داخل کشور است


وضعیت سیاه‌پوستان در آمریکا
سينتيا مک‌کيني نماينده اسبق کنگره امريکا، فرانکلين لمب کارشناس حقوق بين‌الملل، و استفان سيمونوويتز روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر در مصاحبه با پرس‌تي‌وي، اعلام کرده‎اند که نژادپرستي بر کشور امريکا سايه افکنده است.

فرانکلين لمب کارشناس حقوق بين‌الملل درباره محکوم‌شدن افسر پليس سفيدپوست امريکايي قاتل يک سياه‌پوست غيرمسلح، به تنها دو سال زندان گفت: دلايل صدور چنين حکم سبکي براي اين افسر پليس عبارتند از فرهنگ نژادپرستي حاکم بر پليس امريکا، رابطه نزديک پليس با دادستان‌ها و قضات و همچنين جو ترس و وحشت از «ديگري» که پس از يازده سپتامبر در جامعه امريکا حاکم شده است.

وي افزود: دولت بايد با آموزش نيروهاي پليس و فرهنگ‌سازي صحيح اين رويه‌ها را از بين ببرد. فرهنگ نژادپرستي بر امريکا و به ويژه بر نيروهاي پليس اين کشور سايه افکنده است. دولت فدرال بايد وارد عمل شود و جلوي اين برخوردهاي غيرقانوني را بگيرد.

سينتيا مک‌کيني نماينده اسبق کنگره امريکا نيز در اين باره گفت: تصاوير ويديويي به وضوح نشان مي‌دهند که اين مرد به صورت کاملاً غيرموجه کشته شده است. تنها کاري که او انجام داده اين است که وقتي يکي از نيروهاي پليس داشت دوست لاتين‌تبارش را اذيت مي‌کرد، او اعتراض مي‌کند و مي‌گويد چرا چنين رفتاري با دوست من داريد؟ اين مامور سفيدپوست اعتراض يک فرد سياه پوست نسبت به خودش را برنتافته و مرتکب قتل شده است.

قتل غيرعمد‌خواندن اين رويداد، توهيني آشکار است. سبک‌ترين جريمه ممکن را براي قاتل در نظر گرفته‌اند. اين‌که اصلاً قبول کرده‌اند که اين افسر پليس را محاکمه کنند به خاطر فشارهاي مردمي است. در غير اين صورت، رويه غالب اين است که اصلاً پليس‌هايي را که مرتکب قتل سياه‌پوستان مي‌شوند، محاکمه هم نمي‌کنند.

امريکا بر مبناي نژادپرستي بنا شده است؛ نژادپرستي بر عليه بوميان سرخپوست و متعاقباً بر عليه سياه‌پوستان. انتخاب باراک اوباما به رياست جمهوري، يک حس پيروزمندي دروغين را ميان برخي ايجاد کرد و گمان کردند تمام مشکلات سياه‌پوستان با انتخاب اوباما ديگر از بين رفته است. اين در حالي است ‌که به هيچ وجه چنين نيست. برخوردهايي از نوع برخوردي که با اسکار گرانت صورت گرفت نشان مي‌دهد موعظه در مورد حقوق بشر و دموکراسي براي ديگران بسيار راحت‌تر از رعايت حقوق بشر در داخل کشور است.

استفان سيمونوويتز روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر نيز درباره صدور حكم ناعادلانه براي يك پليس آمريكايي دردادگاه به دليل قتل يك سياه‎پوست به ضرب گلوله در ايستگاه متروي كاليفرنيا، به پرس‌تي‌وي گفت: نظام قضايي امريکا مشکلات اساسي دارد. گزارش سال 2009 کميسيون حقوق بشر سازمان ملل از وجود ايرادهاي اساسي در نظام قضايي امريکا خبر مي‌دهد. اين مورد اخير نمونه‌اي از جانبدارانه ‌برخورد کردن يک قاضي است. اين شکل برخورد پليس با سياه‌پوستان و لاتين‌تباران به خاطر نژادپرستي گسترده موجود در امريکا همواره اتفاق مي‌افتد و ما فقط برخي از موارد را که در تصاوير ويديويي ثبت و ضبط مي‌شوند، مي‌بينيم.

امريکا هم‌اکنون يک رئيس جمهور سياه‌پوست دارد که حتي تصور آن شايد دو سال پيش هم ناممکن به نظر مي‌رسيد. تحولات مثبتي هم صورت گرفته است اما عمده اين تغييرات در سطوح بالاي جامعه است و در رده‌هاي پايين‌تر نژادپرستي همچنان مشاهده مي‌شود. اوباما تلاش کرده است رويه‌هاي دوره بوش در عرصه حقوق بشر چه در داخل کشور و چه در خارج آن را بهبود ببخشد اما کاري که امريکا بايد انجام دهد اين است که کنوانسيون‌هاي بين‌المللي را که تاکنون از سوي اين کشور امضاء نشده است، امضاء کرده و به رسميت بشناسد.

در اين زمينه براي مثال کنوانسيون جهاني حقوق کودک قابل ذکر است که تنها کشورهاي جهان که آن را امضاء نکرده‌اند، امريکا و سومالي هستند. همچنين مي‌توان به کنوانسيون جهاني ممنوعيت نسل‌کشي اشاره کرد که امريکا هنوز آن‌ را امضاء نکرده است. بنابراين امريکا بايد کنوانسيون‌هاي زيادي را امضاء کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.