موفقیت دانشمندان در تبدیل کردن سلولهای پیر بدن انسان به سلولهای جوانتر، امید به جوانی جاودانگی را در انسانها زنده کردهاست.
دانشمندان آمریکایی توانستهاند در این روند جدید، طول تلومرها، پوشش محافظ انتهای کروموزومها که بر سالخوردگی و بیماری اثرگذار است را افزایش دهند.به گفته دانشمندان،این تکنیک میتواند طول عمر انسان را افزایش داده و امید به درمان بیماریهای ناشی از سالخوردگی را احیا کند. تلومرها که معمولا به شکل درپوشی پلاستیکی در انتهای کروموزوم توصیف میشوند، به حفظ سلامت DNA کمک میکند.
این پایانههای محافظتی با هربار رونویسی DNA کوتاهتر میشوند و به تدریج توانایی خود را در محافظت از DNA در برابر آسیبها و جهشها از دست میدهند و به این ترتیب افراد به تدریج پیر میشوند.
در افراد جوان، تلومرها طولی برابر هشت هزار تا 10 هزار مولکول دارند. اکنون محققان دانشگاه استنفورد شیوهای را برای افزایش طول 1000 مولکولی تلومرها یافتهاند که میتواند ساعت درونی بدن را به اندازه چندین سال از زندگی انسان، به عقب بکشاند.
دانشمندان در این تحقیق از RNA بهبود داده شده برای افزایش طول تلومرها استفاده کردند. RNA حاوی دستورالعملهایی از ژنها در DNA است که آنها را به کارخانههای پروتئینسازی سلولی انتقال میدهد. RNA مورد استفاده در این حاوی توالی کدنویسی TERT، جزء فعال آنزیم تلومراز بودهاست.
زمانی که سلولها دستورالعمل خود را از این RNA دریافت کردند، رفتاری مشابه سلولهای جوانتر از خود بروز دادند. به گفته محققان روزی میتوان از این تکنیک برای ترمیم سلولهای بنیادین مبتلایان به دیستروفی ماهیچهای دوشن استفاده کرد؛ بیماری که منجر به نابودی و تحلیل ماهیچههای ارادی بدن میشود.
همچنین امکان استفاده از این تکنیک در درمان بیماریهای مرتبط با سالخوردگی از قبیل دیابت و بیماریهای قلبی نیز وجود دارد. محققان همچنین امیدوارند با کمک این تکنیک بتوانند به تولید مقادیر زیادی سلول که در تولید داروهای ضد پیری مصرف خواهندداشت، اقدام کنند.
Sorry. No data so far.