یکشنبه 08 فوریه 15 | 10:08
خوشبینی به مذاکرات به چه قیمتی؛

ثروتمندترین مرد ایران به مذاکرات خوشبین شد

شیوا امیری

در شرایطی که آمریکایی گزینه های خود را زیر رو می کشند و مدام دم از تشدید فشارها بر ایران و نقض توافق ژنو می زنند و برخی در داخل همچنان به مذاکرات و رسیدن با توافق با شیطان خوشبین هستند.


ny-350x247-250x247

در شرایطی که آمریکایی گزینه های خود را زیر رو می کشند و مدام دم از تشدید فشارها بر ایران و نقض توافق ژنو می زنند و برخی در داخل همچنان به مذاکرات و رسیدن با توافق با شیطان خوشبین هستند.

 

شیوا امیری- در شرایطی که آمریکایی گزینه های خود را زیر رو می کشند و مدام دم از تشدید فشارها بر ایران و نقض توافق ژنو می زنند و برخی در داخل همچنان به مذاکرات و رسیدن با توافق با شیطان خوشبین هستند.
وزارت دفاع آمریکا در بودجه ۲۰۱۶ میلادی خواستار ۹.۶ میلیارد دلار منابع مالی برای مقابله با تهدید موشک های دوربرد کره شمالی و تهدید احتمالی ایران شد. از سوی دیگر روز گذشته، جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پرتاب ماهواره فجر را به برنامه موشکی نظامی ایران مرتبط کرد و گفت: «برنامه موشکی ایران تهدیدی برای منطقه است. توانایی حمل کلاهک اتمی در موشک‌های ایران، پیش از این در مذاکرات مورد بحث قرار گرفته و باز هم مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.»

همزمانی این دو موضوع یعنی، پیشنهاد تصویب بودجه برای مقابله با تهدید موشکی ایران و مطرح نمودن برنامه موشکی ایران در مذاکرات هسته ای، صرفاً نشانگر ترس مسئولین آمریکایی از پیشرفت موشکی کشورمان نیست، بلکه گواه خیز آنان برای اجرایی کردن طرح‌‌هایی است که سال ها مترصد زمان مناسب برای آن بوده اند.موضوعی که از زبان جن ساکی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در خصوص درآمیختگی و ممزوج بودن مذاکرات هسته ای با مسائل دفاعی موشکی کشورمان مطرح شده است.

در بخش‌هایی از گزارش “استراتژی امنیت ملی” کاخ سفید به نگرانی‌های امنیتی آمریکا پرداخته شده و رویکردهای دولت در قبال آنها را تشریح کرده و همچنین به مسأله مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ نیز پرداخته شده است.

همچنین در این گزارش آمده است: «ترجیح ما این است که به یک توافق جامع و قابل راستی‌آزمایی که تضمین می‌کند برنامه هسته‌ای ایران منحصرا دارای اهداف صلح‌آمیز است دست یابیم. این بهترین راه برای پیشبرد منافع‌مان، تقویت رژیم جهانی عدم اشاعه و دستیابی ایران به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است. با این حال، برای بازداشتن ایران از تولید سلاح هسته‌ای تمام گزینه‌ها روی میز است.»

آیت الله عباس واعظ طبسی در دیدار با جمعی از استادان حوزه علمیه مشهد، طلاب و ائمه جمعه و جماعات این استان طی اظهاراتی بیان کرد: اما کسانی قلم به دست گرفته و سعی می کنند دولت و تیم مذاکره کننده را تضعیف کنند که به آنها نصیحت می کنم اجازه دهید مقداری زمان بگذرد بعد فرصت آن را داریم که نقد کنیم یا متعرض شویم.

در حالی این نظرات بیان می شود که با توجه به شناختی که رهبر معظم انقلاب از اسرائیل و آمریکا دارند بارها فرمودند به مذاکرات خوشبین نیستم و کارنامه سیاه آمریکایی ها نشان می دهد که موضوع هسته ای تنها بهانه ای برای ادامه دشمنی با ایران است. لبخند فریبنده دشمن کسی را دچار خطا نکند. دولت امریکا دولتی استکباری است که برای خود حق مداخله در امور همه ملتها را قائل است،

به تعبیر رهبری آمریکا هیچ‎گاه با مردم ما و انقلاب به سازش و مدارا نمی رسد زیرا ضرر و زیان عظیمی از انقلاب ما بر او وارد شده و دست ایادی استکبار از کشور ما که نعمتی برای آنان بوده کوتاه شده است و ریشه آنان با وقوع انقلاب خشکید.

یکی از مشکلاتی که در مورد تحلیل روابط ایران و امریکا وجود دارد این است که کمتر به عمق موضوع پرداخته می شود وتنها لایه‌های سطحی این مسئله مورد بررسی قرارمی گیرد. واقعیت این است که رابطه ایران و امریکا کلاف سردرگمی است که تنها ایران و امریکا  بازیگران آن نیستند بلکه بازیگران حرفه ائی دیگری که از این رهگذر سود کلانی می برند.

در فرایند این روابط تاثیر گذار هستند  که بخشی از این بازیگران و عوامل را باید در داخل امریکا و برخی دیگر را درمناسبات منطقه ای و بین المللی جستجو کرد. تجربه سیاسی نشان می‌دهد که لابی کشورهای عربی و لابی اسلحه و لابی ایپک در کنگره امریکا هرگز به بهبود روابط ایران و امریکا تن نخواهند داد و این باید تاکنون برای دولتمردان ما کاملا آشکار شده و به قول رهبری بر این خنده های مکارانه دل نبندند.

 اسرائیل و عربستان و دیگر کشور‌های عرب منطقه از جدی ترین مخالفان بهبود روابط ایران و امریکا و به ثمر نشستن مذاکرات هسته ای هستند چرا که یادمان نرفته که در تابستان سال ۸۸ پادشاه عربستان از امریکا خواسته بود که تاسیسات هسته ای ایران را نابود کند و ازسوی دیگر کشورهائی که از رهگذر تیرگی روابط ایران و امریکا بهره اقتصادی می برند هر گز راضی به بهبود این روابط نیستند .

به فرموده رهبر معظم انقلاب ملّت ایران استکبارستیز است، و به همین جهت زیر بار تحمیل دولت آمریکا نرفته و نخواهد رفت زیرا دولت آمریکا دولت استکبارى است، و با جنگ‌افروزى حقّ مداخله‌ى در کشورها را براى خود قائل است پس چگونه است که رییس جمهور و وزیر خارجه همچنان به نتایج مطلوب مذاکرات امید دارند؟ آیا تاکنون صحبت های رهبری خلاف واقع اتفاق افتاده است یا بیشتر از رهبر عزیزمان با طبع و منش استکبار آشنا هستند؟

دولت آمریکا به گونه‌ای با تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان برخورد می‌کند که گویا فقط اختیار قسمت کوچکی از تحریم‌ها را دارد. این قسمت تحریم را هم نمی‌خواهد لغو کند بلکه صحبت از تعلیق تحریم می‌کند با این حساب به رغم عقب‌نشینی تیم مذاکره کننده ایران چیزی عاید ما نمی‌شود و باید آرزو کنیم چنین مذاکراتی کاش هر چه زودتر به پایان برسد تا هم امید واهی به مردم ندهد و هم بیش از این مورد تحقیر استکبار قرار نگیریم و هزینه ای که صرف این مذاکرات می شود را در جای بهتر و منفعت مردم و نظام به کار ببندیم.

استکبار جهانی همواره از قدرت ایران در منطقه هراس داشته و بر همین اساس لابی ایپک در کنگره امریکا بر این اعتقاد است که اگر روابط امریکا با ایران بهبود یابد، قدرت سیاسی ایران در منطقه بالا می رود و به موازات قدرت نظامی و زیر ساخت‌های اقتصادی که دارد قدرت برتر منطقه خواهد شد و این مسئله باعث خواهد شد توازان قوا در منطقه به نفع ایران و به ضرر اسرائیل و متحدان عرب امریکا تغییر یابد. از این رو انها به این روابط تن نخواهند داد.

نکته دیگری که تیم مذاکره کننده ایرانی همواره از آن غفلت نموده این است که تصمیم در ایجاد روابط خارجی امریکا با دیگر کشور‌ها از اختیارات کنگره است و اصولا قوه مجریه در این مورد نمی تواند به طور جدی تاثیرگذار باشد و تنها نقش اجرائی دارد. مگر اینکه کنگره نیز به نتیجه رسیده باشد که روابط با ایران باید بهبود یابد. که هنوز در اثبات این ادعا نشانه جدی وجود ندارد.

آقای ظریف! دل به قدم زدنها در جهت حفظ دیپلماسی خوش نکنید و این نکته را نیزفراموش نکنید تا مادامی که صهیونیست‌ها بر کمیته‌های روابط خارجی و دفاعی کنگره امریکا تسلط دارند بهبود روابط ایران و امریکا دست نیافتنی خواهد بود و متهم کردن یکدیگر در موضوع روابط ایران و امریکا تنها یک دعوای سیاسی است که جز تخریب وحدت ملی چیزی عاید کشور نخواهد کرد.

وقتی در مورد امریکا وپیمانش با ایران سخن می گوییم ازرابطه کشوری با کشورمان سخن میگوییم که دارای چند هزار کلاهک هسته ای با (توانایی نابودی کل کره ی زمین به تعداد دوازده مرتبه )و چند صد کلاهک هیدروژنی وصدها هزار سلاح کشتار جمعی استکه بی دلیل آنهارا نساخته است کشوری که در زیر پوشش دموکراسی طبق مستندات تاریخی به هر کشوری که چراغ سبز یا زرد وحتی قرمز نشان داده یا مستعمره وتفرج گاهش شده یا همواره در نبردهای فرقه ای غرق شده ویا بدتر از آن نسل کشی واز بین رفتن هویتی در آنها رخ داده است.

از رییس جمهور محترم تقاضا داریم با عنایت و توجه بیشتر به سخنان رهبر عزیز انقلاب فراموش نکنید اعمال شرارت بار امریکا را که هم با تحریم کشورمان بر ما صورت داده وهم با تیشه زدن به ریشه های اعتقادی وفرهنگیمان که بارها رخ داده است دشمنی خود را به تمام وکمال اثبات کرده است پس دشمن در هر حالت دشمن است حال چه با شاخه ای گل چه در حالت تا به دندان مسلح. فراموش نکنید که هر آنچه تا کنون بر سر ما آمده با برنامه ریزی دقیق موسسات تحقیقاتی امریکا در جهت منافع امریکا بوده است پس امریکا قصد به بار نشستن این مذاکرات را ندارد چون اگر ما تمام شرایط را قبول نکنیم و عزت خود را در مذاکران حفظ نمایی استکبار به هیچ عنوان راضی به ضرر خود نخواهد شد.

ایران آنچه لازم بود، به انجام رسانده است. شفاف سازی درباره برنامه اتمی ایران تا حد امکان پیش برده شده است.

به بیان ساده تر این آخرین برگ ایران در مقابل غرب است. که اگر به آن عمل کند تمام خواسته های غرب را به اجرا گذاشته و هیچ امتیازی برای روز مبادا (روزی که به توافق نرسند) در اختیار نخواهد داشت.

 در این وضعیت به نظر می رسد تمدید توافقات بیش از آنکه به نفع ایران باشد، به نفع طرف مقابل است. امروز در شرایطی قرار داریم که قیمت نفت به پایین ترین حد در سال های اخیر رسیده است. دیگر مانند سه سال قبل اروپا از ایران نفت وارد نمی کند و هیچ نگرانی نیز از بابت تامین انرژی در زمستان پیش رو، احساس نمی کند. پس در این شرایط، چه دلیلی دارد که ایران را در همین شرایط نگه ندارد؟

 با این همه تمدید توافق نامه ژنو، پیام روشنی برای غرب دارد؛ این درحالی است که شعار دولت و مردم بر این پایه استوار بود که ما تمام تلاش خود را برای شفاف سازی انجام خواهیم داد و در صورت نرسیدن به توافق، جهان با این حقیقت روبه رو می شود که طرف غربی با بهانه جویی،‎ به دنبال مقابله با ایران است. تمدید شدن توافق بدون باز شدن گره ها، در واقع ایران را در موقعیت ضعیف تری قرار خواهد داد. وقت آن است که ایران به طور جدی به گزینه عدم تمدید توافق و یافتن راه حل های جدید فکر کند یا اینکه حداقل تفکیکی در سیاست های اعمالی و اعلامی خود داشته باشد.

دیگر بر همگان واضح و مبرهن شده و امیدواریم بر دولتمردان ما نیز روشن شود که  آمریکا به دنبال این است که شکست اسرائیل را در عرصه های مختلف سیاسی و نظامی در جبهه مذاکره با ایران جبران کند زیرا در صورت مواجه ایران و آمریکا این اسرائیل است که بر موج اقبال سوار خواهد شد و شکست­هایی که در جنگ های ۳۳ روزه، ۱۱ روزه و در نهایت در سوریه خورده است را به پیروزی تبدیل خواهد کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.