شنبه 13 نوامبر 10 | 01:23

سالروز آزادسازي سوسنگرد در تقويم سال ۱۳۹۰ ثبت مي‌شود

دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور با اشاره به روز 26 آبان روز آزاد سازي سوسنگرد گفت: روز آزاد‌سازي سوسنگرد يكي از رويداد‌هاي ويژه دفاع مقدس است كه در تقويم سال 1390 ثبت مي‌شود.


منصور واعظي در خصوص ثبت سالروز آزادسازي سوسنگرد پس از 30 سال، اظهارداشت: از مهر 1359 رژيم بعث با حمايت استكبار جهاني به كشور عزيز ما حمله كرد و در روزهاي نخست مناطق زيادي را به اشغال خود در آورد.

وي ادامه داد: سال‌هاي نخست به ثمر رسيدن انقلاب بود و هنوز انقلاب خود را بازسازي نكرده بود؛ عناصر نفوذي در مسئوليت‌ها و رده‌هاي مختلف كشور حضور داشتند و دشمن تصور مي‌كرد با يك عمليات نظامي مي‌تواند انقلاب اسلامي را به شكست بكشاند.
دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور بيان داشت: تحليل‌هايي هم از سوي دشمنان انجام شده بود كه صدام در اين حمله با مقاومت ايران مواجه نخواهد شد و خيلي زود مي‌تواند ايران را به اشغال خود در بياورد.

وي خاطرنشان كرد: در روزهاي نخست حمله صدام به كشور ما، سوسنگرد دلاور به اشغال در آمد اما سوسنگرد جزء نخستين شهرهايي بود كه توسط مردم عزيز از اشغال خارج شد.

واعظي اضافه كرد: در برخي تقويم‌ها با اين مسئله مواجه بوديم كه آزاد‌سازي سوسنگرد در 27 شهريور 1360 اتفاق افتاد در حالي كه در بيست و هفتم شهريور 1360 چهارمين عملياتي بود كه پس از آزاد‌سازي سوسنگرد صورت گرفت و هدف از اين عمليات اين بود كه سر پل‌هاي لازم براي آزاد‌سازي بستان فراهم شود.

وي بيان داشت: سوسنگرد در روز 26 آبان 1359 و كمتر از 2 ماه پس از اشغال، آزاد شد و آزادسازي سوسنگرد تحقق پيدا نكرد به جز اينكه مجاهدت‌ها و رشادت‌هاي ارزشمندي بر اين مسئله صورت گرفت به نحوي كه شهر سوسنگرد در آن زمان شهر عاشقان شهادت نامگذاري شد.

دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور يادآور شد: در ارتباط با جنگ تحميلي، موضوع شهادت، دفاع مقدس، رزمندگان و بسيجياني كه در پيروزي انقلاب اسلامي و پيروزي در مقابل دشمنان انقلاب اسلامي نقش‌آفرين بودند مناسبت‌هاي زيادي را در تقويم كشور مصوب كرديم و به ثبت رسانديم.

دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور در خصوص علل تأخير در ثبت سالروز آزادسازي سوسنگرد اظهار داشت: شيوه نامگذاري در تقويم‌ بر اساس دستورالعملي است كه در نخستين گام درخواست يا پيشنهاد از سوي سازمان، وزارتخانه، وزير يا يكي از سران سه قوه ارائه مي‌شود و اين موضوع در كميسيون نامگذاري مورد بحث و بررسي قرار مي‌‌گيرد.

وي ادامه داد: نامگذاري سالروز آزادسازي سوسنگرد در پايان سال 1388 توسط سردار محمد‌علي جعفري فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي پيشنهاد شد و به پيشنهاد وي اين بحث مورد بررسي كميسيون نامگذاري قرار گرفت و با تأييد كميسيون نامگذاري به تصويب شوراي فرهنگ عمومي رسيد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز اين مصوبه را تأييد كرد و ابلاغ شد كه در تقويم سال 1390 اين مناسبت درج خواهد شد.

  1. ناشناس
    16 نوامبر 2013

    خوب می شد اگرداستان آزادسازی سوسنگرددرحرف های دبیرشورای فرهنگ عمومی
    ‏ نبودبلکه درقالب داستانی خاطره انگییزبود

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.