بي ترديد تبليغ و ترويج انديشه هاي امام خميني(ره) و ارزش هاي انقلاب اسلامي ايران، در اقصي نقاط جهان، به ويژه در آفريقا، نيازمند استقامت، تدبير و مديريتي کارآمد است. دشمنان انقلاب اسلامي همواره از گسترش و توسعه يافتن آرمان هاي آن در ميان ملت هاي محروم و مستضعف هراسيده اند. با اين حال، اراده پولادين رادمرداني در نقاط مختلف جهان، هر روز بر تعداد علاقه مندان به آرمان هاي انقلاب اسلامي مي افزايد. «شيخ ابراهيم زکزاکي»، يکي از مبارزاني است که با همت و تلاش بي وقفه اش، نقشي بزرگ در گسترش انديشه هاي حضرت امام(ره) در غرب آفريقا و به ويژه، در کشور نيجريه داشته است. او به عنوان رهبر شيعيان نيجريه طي نزديک به چهار دهه فعاليت در اين کشور، ميليون ها نفر از مردم نيجريه را با انقلاب اسلامي و مکتب اهل بيت(ع) آشنا کرده است. شنيدن و خواندن ديدگاه هاي «شيخ ابراهيم زکزاکي» فرصتي مغتنم براي آگاهي از شرايط دشوار شيعيان نيجريه و تأثير انقلاب اسلامي در غرب آفريقاست. آن چه در پي مي آيد، مشروح سخنراني «شيخ ابراهيم زکزاکي» در نشستي در مسجد «المنتظر(عج)» مشهد است که پنجشنبه شب گذشته، به همت «مؤسسه فرهنگي مذهبي راه حق» برگزار شد.
غرب و به ويژه آمريکا، طي بيش از سه دهه گذشته تمام تلاش خود را براي جلوگيري از رشد و نفوذ انقلاب اسلامي به کار گرفته است. غربي ها، زماني که انقلاب اسلامي در شُرُف پيروزي بود نيز کوشيدند راه را بر موفقيت آن سد کنند؛ اما نتوانستند. آن ها از تمام توان و ابزارهايشان استفاده کردند، کودتا و جنگ به راه انداختند، شايد بتوانند اين حرکت بزرگ و جهاني را متوقف کنند. گمان غربي ها اين بود که انقلاب اسلامي ايران، مشابه همان انقلاب هايي است که در اقصي نقاط جهان، با حيله ها و ترفندهاي استکبار جهاني نابود شده يا به انحراف کشيده شده است. باطل بودن اين گمان خيلي زود براي غرب آشکار شد. آن ها نتوانستند به اهداف شوم خود برسند. غرب وقتي که ديد از نابودي و به انحراف کشيدن انقلاب اسلامي عاجز است، کوشيد آن را در مرزهاي ايران محدود کند و اجازه ندهد تفکر و انديشه انقلاب اسلامي در جهان و به خصوص در ساير کشورهاي اسلامي منتشر شود؛ اما به خواست خداوند، تاکنون نتوانسته اند به اين هدف خود برسند. با وجود همه فشارها و محدوديت ها، انقلاب اسلامي با رسالت جهاني اش، امروز در سراسر دنيا نفوذ قابل توجهي پيدا کرده است و با اقتدار به راهش ادامه مي دهد.
زماني که امام خميني(ره) به فرانسه عزيمت کردند، من در دانشگاه نيجريه، دانشجو بودم. در آن موقع مبارزه ايدئولوژيکِ سختي ميان جوانانِ مسلمانِ انقلابي و طرفداران انديشه هاي کمونيستي جريان داشت. بسياري از محرومان و مظلومان دنيا، به خصوص در آفريقا، گمان مي کردند اگر کمونيسم بر دنيا مسلط شود، همه مشکلات حل خواهد شد. بسياري از جبهه هاي آزاديبخش آفريقا، که گرايش هاي مارکسيستي داشتند، به مردم القاء کرده بودند که ناجي آن ها هستند و آمده اند تا آن ها را از زير يوغ استعمار نجات دهند. اين گروه ها با همين تبليغات گسترده، بسياري از جوانان را به سوي مارکسيسم سوق داده بودند. اين جريان ادامه داشت تا اين که نهضت امام خميني(ره) پديدار شد و همه معادلات مارکسيست ها را به هم ريخت. امام(ره) با قدرت ايمان و منطق الهي خود در برابر نظام سرمايه داري نيز ايستاد و آن را به چالش کشيد. کمونيست ها، که مدعي مقابله با سرمايه داري بودند و ديدگاه هاي خود را يگانه مسيري مي دانستند که مي توان با آن بر سرمايه داري غلبه کرد، جرأت انجام چنين حرکتي را نداشتند، اما امام خميني(ره) جانانه ايستادگي کردند و سرمايه داري را به عقب راندند. رويکرد ايشان در معرفي اسلام به عنوان آيين نجات بخش همه مستضعفان جهان، ديدگاه مردم نسبت به اين دين الهي را دگرگون کرد. عرضه اسلام انقلابي، که تا آن روز حتي عموم مسلمانان آشنايي چنداني با آن نداشتند، هنر اين مرد الهي بود. در آن زمان کمونيست ها دين را ترياک توده ها معرفي مي کردند يا مي گفتند دين به عنوان سلاحي در دست سرمايه داري، براي حکومت بر توده هاي مستضعف جامعه است. در برابر اين ادعا، تنها شخصيتي که دين را با مختصات انقلابي معرفي کرد و نشان داد اسلام مي تواند هدايت کننده ملت هاي در بند براي رهايي از ظلم ستمگران باشد، حضرت امام(ره) بود. در پرتو همين تلاش ها بود که ديدگاه ها و باورهاي مردم به شکلي بنيادين تغيير کرد. حقيقت اين است که ما پيش از انقلاب تحت تأثير انديشه هاي افرادي مانند «حسن البناء» و «ابوالاعلي مودودي» بوديم، اما جاذبه انديشه هاي امام(ره)، تمام آن ديدگاه ها را تحت تأثير قرار داد و بر آن ها فائق آمد.
من اين افتخار را داشتم که 35 سال پيش، در نخستين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، به ايران بيايم و در جشن هاي آن شرکت کنم. در آن سفر ديداري با حضرت امام(ره) داشتم. وقتي به نيجريه برگشتم، همه مشتاق بودند که بدانند از انقلاب اسلامي و شخصيت امام(ره) چه ديده ام؛ واقعاً شور و شوق عجيبي حاکم بود. برخي از دانشجويان، 12 کيلومتر راه را پياده طي کرده بودند تا سخنان مرا بشنوند. سالن اجتماعات دانشگاه مالامال از جمعيت بود. تعدادي از دانشجويان که نتوانسته بودند به داخل راه پيدا کنند و صداي من هم به آن ها نمي رسيد، شيشه هاي سالن را شکستند تا سخنان مرا بهتر بشنوند، اما من آن روز فقط اشک مي ريختم. باور کنيد نمي دانستم چگونه چيزي را که ديده و دريافته بودم به جوانان مشتاق عرضه کنم. يکي از دوستانم به من گفت، حال که نمي تواني آن چه را که درک کردي يک جا بيان کني، آن را در سينه ات حفظ کن و به تدريج در اختيار ما بگذار. اين چنين بود که حرکت ما در نيجريه آغاز شد.
فعاليت تبليغي ما در نيجريه، در اواخر دهه 70 و اوايل دهه 80 ميلادي، با جذب ده ها نفر شروع شد؛ طي دهه 80 به صدها هزار نفر رسيد و امروز ميليون ها نفر در نيجريه پيرو مکتب اهل بيت(ع) هستند. با اين حال، رسيدن به اين موفقيت به سادگي ميسر نشد. اشاره کردم که دشمنان انقلاب اسلامي نمي خواهند انقلاب از محدوده مرزهاي ايران فراتر رود. دشمنان انقلاب اسلامي بارها کوشيدند حرکت ما را متوقف کنند، اما نتوانستند. از سال 1981 تا 1989 ميلادي، سه بار به زندان افتادم؛ مجموعاً 7 سال زنداني ام کردند. با اين حال نتوانستند براي جلوگيري از گسترش انديشه هاي انقلاب اسلامي در نيجريه کاري از پيش ببرند. اين بود که خانه هاي دوست داران اهل بيت(ع) را ويران کردند. آنها گمان مي کردند کوتاه مي آييم، اما گماني باطل بود. ما همچنان بر اعتقاداتمان پابرجا مانديم. شايد برايتان جالب باشد که بدانيد باشکوه ترين راهپيمايي روز قدس، پس از ايران، در نيجريه برگزار مي شود. ميليون ها نفر در اين راهپيمايي، که در سي شهر نيجريه برگزار مي شود، شرکت مي کنند.
اين حضور گسترده، در سال هاي اخير، حساسيت دشمنان ما را برانگيخته است. آن ها بي رحمانه به صفوف به هم فشرده راهپيماياني که با دهان روزه فرياد آزادي قدس را سر مي دهند، هجوم مي آورند. عُمّال دولت نيجريه که طي 16 سال گذشته 8 نفر را به شهادت رسانده بودند، امسال در هجوم بي سابقه خود 34 نفر از راهپيمايان روزه دار را به خاک و خون کشيدند و حدود 150 نفر را به شدت زخمي کردند. واقعيت اين است که دشمنان انقلاب اسلامي، از گسترش آن مي ترسند و مي خواهند با چنين جناياتي ما را وادار به تسليم کنند، اما مردم ما، مانند ملت قهرمان ايران، مي دانند که پيروزي، بدون مقاومت و از خود گذشتگي به دست نمي آيد. ما به برکت دعاي شما و ايمان به راهمان پايداري خواهيم کرد و به اميد خدا، شاهد برقراري يک جمهوري اسلامي ديگر در نيجريه خواهيم بود.
امام(ره) با قدرت ايمان و منطق الهي خود در برابر نظام سرمايه داري نيز ايستادند و آن را به چالش کشيدند.
تنها شخصيتي که دين را با مختصات انقلابي معرفي کرد و نشان داد اسلام مي تواند هدايت کننده ملت هاي در بند براي رهايي از ظلم ستمگران باشد، حضرت امام(ره) بود.
باشکوه ترين راهپيمايي روز قدس، پس از ايران، در نيجريه برگزار مي شود. ميليون ها نفر در اين راهپيمايي، که در سي شهر نيجريه برگزار مي شود، شرکت مي کنند.
عُمّال دولت نيجريه که طي 16 سال گذشته 8 نفر را به شهادت رسانده بودند، امسال در هجوم بي سابقه خود 34 نفر از راهپيمايان روزه دار را به خاک و خون کشيدند و حدود 150 نفر را به شدت زخمي کردند.
سلام
دررود بر شیخ زکی زاکی که “اهل البصره و التقوا” هستن
درود بر شهدای انقلاب اسلامی نیجریه
خدایا ما هم طالب شهادتیم ما را هم کربلایی کن
یازهرا”س”