اما نفوذ وی در جهان اسلام و به خصوص جوانان وهابی به اندازه ای است که حتی بعد از بازداشت نیز بار دیگر نمازهای جمعه مسجد الحرام را ایراد کرد.
امام جمعه مکه مکرمه همگام با سیاست آل سعود، با “خوارج” خواندن داعش در مورد رفتار این گروه تروریستی گفت: «قلب هر مسلمان و موحدی از اقدامات گروههای گمراه و خوارج به درد می آید. خوارج کسانی هستند که غلو، جنایت، تروریسم، افراطی گری، تکفیر مخالفان و بالاخره وحشت آفرینی برای دیگران را در تمام امور خویش به کار می گیرند. این گروه، کاری جز ایجاد فساد در زمین ندارند و در راه ایجاد فساد، هر قتل و جنایتی ر:.7- به کار می گیرند. تأسف بار است که جنایت های خود را به نام اسلام انجام می دهند و دائما از طریق اسلام، در نیروهای خود انگیزش ایجاد می کنند.»
این مفتی وهابی، در ادامه از ادبیات رایج وهابیت استفاده کرده و خوارج را تلویحا “مشرک” می خواند: «محال است کسی موحد باشد، اما به خود اجازه دهد از حدود شرعی فراتر برود. باید تک تک اعمال و به خصوص مجازات ها متناسب با شریعت اسلامی و سیره سلف صالح باشد. کسانی که در سرکوب مخالفان از دامنه شریعت و سیره سلف صالح فراتر می روند و حاضرند در جهت منافع سیاسی خود حدود شرعی، اخلاقی و حتی مسائل انسانی را زیر پا بگذارند، به هیچ عنوان نباید دم از دین توحیدی اسلام بزنند!»
او در ادامه کدهای واضحی می دهد که نشان می دهد منظور وی از خوارج، همین داعش است: «در صحیح بخاری روایتی داریم که پیامبر به صراحت می فرماید عذاب با آتش، مخصوص آفریننده آتش است. خداوندا، از شرّ این فعل شنیع، افعال زننده این طواغیت و ظلم های آنان به تو پناه می بریم.»
عبد الرحمن سدیس که یکی از شناخته شده ترین قاری های قرآن است، در خطبه دوم خود به صورت نظری به خطر “خوارج” پرداخت و به نظر می رسد این بار نیز مستقیما حملاتش متوجه داعش بود: «خوارج نشان داده اند که به احادیث ضعیف یا منسوخ شده متمسک می شوند تا اعمال خشن و شنیع خود را توجیه کنند. تشخیص سندیت و مراد حدیث با اهل علم است و میعار برای تشخیص خوارج نیز صرفاً رجوع به جمهور علما می باشد.»
امام جمعه مکه در ادامه این خطبه، نسبت به گرایش جوانان وهابی به خوارج نیز هشدار داد: «بر جوانان واجب است که هرگز فاصله خود را از علمای سلفی کم نکنند و نظرات شرعی آنان را بر خود مفروض بدانند. همه مسلمانان باید بدانند اقداماتی که تصویر اسلام را در نظر جهانیان ناپسند می کند، غیرشرعی به حساب می آیند.»
این مفتی افراطی در پایان سخنانی را بیان کرد که به نظر می رسد برای نخستین بار ایراد شده است: «اسلام دین رحمت و برادری است. تسامح موجود در اسلام، با هیچ دینی قابل مقایسه نیست. اسلام دین تسامح، همبستگی و اعتدال است و فطرت هیچ مسلمانی با خشونت و تروریسم موافق نیست.»
گفتنی است چندی قبل و در دوران ملک عبدالله، داعش به صراحت آل سعود را به حمله نظامی تهدید کرد و در واکنش، مفتی های حکومتی وهابی جنبشی را علیه داعش راه انداختند. این جنبش تحت عنوان «حفظ امنیت وطن و سرزمین حرمین، بر ما واجب است.» همه مفتیان وهابی را به موضع گیری علیه داعش فرا می خواند، اما «عبد الرحمن سدیس» از معدود مفتی هایی بود که از موضع گیری علیه داعش خودداری کرد.
Sorry. No data so far.