دستمزد هزاران كارگر كره شمالي در خارج از اين كشور، براي خريد كالاهاي لوكس و شكوفايي ساخت و ساز در پيونگ يانگ خرج ميشود. فعالان حقوق بشر ميگويند دهها هزار نفر از مردم فقير كره شمالي براي كار به عنوان برده دولتي به خارج از اين كشور فرستاده ميشوند و دستمزد كار آنها مصادره و براي خريد كالاهاي لوكس براي رژيم اين كشور هزينه ميشود.
اين عمل كه از دهه ٨٠ تاكنون براي پر كردن خزانه پادشاهي اين سيستم منزوي انجام ميشود، در زمان حكومت كيم جونگ اون كه پس از مرگ پدرش در سال ٢٠١١ به قدرت رسيد شتاب يافته است. گفته ميشد تا سال ٢٠١٢ حدود ٦٥ هزار كارگر از اين كشور در كشورهاي سراسر جهان كار ميكردند و اوضاع زندگي آنها اغلب وحشتناك است. اين فعالان به روزنامه نيويورك تايمز گفتند تعداد اين كارگران از آن سال به بعد به حدود ١٠٠ هزار نفر رسيده است.
آهن ميونگ چال، رييس گروه حقوق بشر ديدهبان NK كه در سئول استقرار دارد به اين روزنامه گفت پيونگ يانگ از كارگران خود سوءاستفاده ميكند تا از دستمزدهاي آنها خزانه خصوصي خود را فربهتر كند. وي همچنين خاطرنشان ساخت: كيم از اين پول براي خريد كالاهاي لوكس براي پيروان نخبه خود و ساخت و سازهاي اخير در كره شمالي استفاده ميكند تا قدرت خود را به نمايش بگذارد.
كره جنوبي براي دهههاي متمادي كارگرانش را به خارج از اين كشور ميفرستاد ولي از دهه ٩٠ ميلادي و هرج و مرج اقتصادي اين روند را شدت بخشيد.
فعالان معتقدند به علت تشديد تحريمهاي بينالمللي، اين رژيم در جستوجو براي منابع جديد درآمدي است. دستمزد اين كارگران كه اغلب به صورت ارز خارجي پرداخت ميشود درآمدي است كه براي حزب كارگران كيم جونگ اون از اهميت خاصي برخوردار است. فعالان حقوق بشر و كارگران سابق اين كشور ادعا ميكنند با آنها اغلب مانند برده رفتار ميشود.
مركز راهبردي كره شمالي در گزارشي به نقل از يكي از اين كارگران كه در روسيه است اعلام كرده: هيچ قراردادي امضا نميشود، آنها ميگويند به ما بيمه درماني تعلق ميگيرد اما ما هرگز چيزي دريافت نميكنيم. در واقع ما ٣٠٠روبل درآمد داريم اما درنهايت همه آنها را از ما ميگيرند.
روسيه بزرگترين دريافتكننده كارگران كره شمالي است، حداقل ٢٠ تا ٢٥ هزار كارگر كره شمالي در روسيه مشغول هستند. حدود ١٥ هزار كارگر در خاورميانه و در حدود همين تعداد نيز در جنوب شرقي آسيا مشغول به كارند. بيش از هشت هزار كارگر از كره شمالي در چين و همين تعداد در آفريقا گذران عمر ميكنند. قطر كه ميزبان مسابقات جام جهاني ٢٠٢٠ است، با انتقادات شديدي به علت بهرهكشي از كارگران كره شمالي براي احداث پروژههاي بزرگ عمراني مواجه شده است. فعالان ميگويند اين كارگران پولي دريافت نميكنند. يكي از كارگران كره شمالي سال گذشته به روزنامه گاردين گفت: ما اينجا هستيم تا براي كشورمان ارز خارجي به دست آوريم. مالزي نيز به علت رفتار نامناسب با اين كارگران كه در معادن اين كشور شاغل هستند بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. در ماه نوامبر گذشته بيش از ٤٠ كارگر كره شمالي در انفجار معدن در مالزي جان دادند.
Sorry. No data so far.