سه‌شنبه 24 فوریه 15 | 15:42
وزیر دادگستری:

ایران سیبل مسائل حقوق بشری شده است

وزیر دادگستری گفت: جمهوری اسلامی اکنون در سیبل مسائل حقوق بشری قرار گرفته در حالی که هزاران اتفاق در کشورهای دیگر رخ می‌دهد ولی رسانه‌ای نمی‌شود.


13920730000588_PhotoA

وزیر دادگستری گفت: جمهوری اسلامی اکنون در سیبل مسائل حقوق بشری قرار گرفته در حالی که هزاران اتفاق در کشورهای دیگر رخ می‌دهد ولی رسانه‌ای نمی‌شود.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در نشست «نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان» اظهار داشت: مرجع ملی حقوق کودک چند سالی است که به تصویب هیئت دولت رسیده و خوشبختانه تلاش‌های قابل ملاحظه‌ای را در این راستا انجام داده و این مرجع به عنوان یک جایگاه مهم در محیط‌های بین‌المللی مطرح شده است.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌‌هایی از سوی مرجع ملی حقوق کودک در ژنو، گفت:  ما این اقدامات را در راستای حمایت از حقوق کودک انجام دادیم و در نشستی که درخصوص حقوق کودک انجام شد حتی حقوقدانان زن حضور داشته و از حقوق کودکان دفاع کردند.

وزیر دادگستری تصریح کرد: امروز در جامعه در خصوص خشونت جنسی علیه کودکان پنهان‌گویی و عدم بازگویی صورت می‌گیرد که این امر و پنهان‌کاری‌ها ما را با دردسرهایی مواجه می‌کند، بنابراین نباید از رسیدگی دقیق و عمیق به این مسئله غافل شویم.

پورمحمدی ادامه داد: متأسفانه خشونت جنسی از سوی رخی رسانه‌ها و حتی رسانه‌های پرتیراژ در شبکه‌های مختلف ارتباطی ترویج می‌شود که این خود یک فرهنگ ضداخلاقی و ضدفرهنگی است.

وی با بیان اینکه در همه دنیا موضوع خشونت علیه کودکان وجود دارد و همه حکما، کارشناسان اجتماعی و محققان نگران سرنوشت نامناسب این موضوع در فرهنگ بشری هستند، اظهار داشت: متأسفانه بچه‌های در معرض خشونت، بی‌دفاع بوده و حتی آموزش‌های این امر را نمی‌بینند و ما شاهد ترویج فیلم‌های پلیسی و خشن در سطح وسیع در میان کودکان هستیم که این امر در دسترس و در سطح وسیع تولید و تکثیر می‌شود.

وزیر دادگستری با تأکید بر اینکه بازی‌های کامپیوتری به صورت عملیات اکتیو در خصوص اقدامات خشن در میان کودکان در حال پخش است، گفت: نه تنها عملیات خشن بلکه آلودگی‌های خشونت جنسی از اموری است که باید مدنظر قرار گیرد و اگر مورد توجه نباشد دیگر جایی برای بازگشت وجود ندارد.

پورمحمدی افزود: در برخی مناطق به کودکان کم‌سن‌و‌سال آموزش انتحار می‌دهند و حتی دختران و زنان که مظهر زیبایی هستند در خصوص آموزش خشونت و عامل انتحاری اقدام می‌کنند که در این خصوص وضعیت نا‌بهنجاری را شاهد هستیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی اکنون در سیبل مسائل حقوق بشری قرار گرفته و توسط دو مرجع گزارشگر ویژه دبیرکل سازمان ملل و سازمان ملل زیر ذره بین قوی است و تمام زوایا را زیر ذره‌بین گذاشته و بررسی می‌کند.

پورمحمدی تصریح کرد: حتی اخیراً 300 مسئله درخصوص حقوق بشر در کشورما حتی درمورد روستایی دورافتاده در کشور گزارش کردم که البته این مورد عیبی ندارد چرا که حمایت از حقوق انسان برای ما مهم بوده و در آن ادعا داریم.

وزیر دادگستری با اشاره به اینکه هزاران اتفاق در کشورهای دیگر رخ می‌دهد ولی رسانه‌ای نمی‌شود، گفت: قانون مجازات اسلامی در سال 91 تصویب و ابلاغ شد که در مورد حقوق کودکان 2 الی 3 ماده این قانون به بحث حقوق کودکان توجه می‌کند. همچنین بحث تصویب و ابلاغقانون حمایت از کانون خانواده در اسفند سال 91 صورت گرفت که برخی ماده‌ها در راستای حقوق کودکان است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه در 5 روز گذشته آئین‌نامه قانون حمایت از خانواده تصویب و به مراجع قضایی ابلاغ شد که حمایت در خصوص کودکان در آن قابل توجه است، گفت: تهیه سند ملی نیز که از سال گذشته در دستور کار بود امیدواریم هرچه زودتر تکمیل و به مجلس ارائه شود.

وی با بیان اینکه قانون حمایت از کودکان بی سرپرست تصویب شد و بحث ازدواج سرپرست با فرزند خوانده جلوی اقدام عملی‌اش گرفته و در ثبت مکتوب نیز ملاحظاتی را ارائه خواهیم کرد، افزود: امیدواریم ستاد ساماندهی کودکان خیابانی که وزارت رفاه نیز کار آن را انجام می‌دهد هرچه زودتر ساماندهی شود.

وی افزود: همچنین ما نسبت به مراعات در مجازات کودکان زیر 18 سال اقداماتی انجام دادیم و این امر را جدی گرفتیم که همین جا باید بگویم ما در خصوص مبنای 18 سال طرحی اساسی داریم ولی اکنون این عرف جهانی است و ما ادعا و حرف داریم و به شعار دست بسته بسنده نخواهیم کرد چرا که بحث حقوقی در اینجا جا دارد.

وزیر دادگستری با اشاره به اینکه الحاق جمهوری اسلامی به پروتکل جلوگیری از خرید و فروش کودکان که اکنون در برخی از مناطق رخ می‌دهد صورت گرفت، گفت: پروتکل اختیاری برداشتن سلاح توسط کودکان نیز درحال بررسی است چرا که ما این موضوع را نامناسب می‌دانیم و در راستای جلوگیری از این امر اقدام خواهیم کرد.

پورمحمدی ادامه داد: اسلام روی بحث حقوق کودک به صورت مبنایی حرف دارد و این حقوق را مقدم بر هر حقوقی می‌داند، اگر جامعه‌ای حقوقی و برمدار حقوق شهروندی تنظیم شود باید ابتدا حقوق کودک در آن کشور رعایت شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه منشور حقوق شهروندی در حال نهایی شدن است، گفت: معاون زنان ریاست جمهوری پیشنهاد دادند که مانند حقوق کودک نیز حقوق زنان توسط مرجعی مورد حمایت قرار گیرد که خوشبختانه ما روی این موضوع بررسی انجام خواهیم داد تا به نتیجه برسیم. در واقع بررسی و پیگیری صورت می‌گیرد تا مرجعی برای پیگیری حقوق زنان تشکیل شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.