نامزد ناکام دموکراتها در انتخابات سال ۲۰۰۸ امروز نسبت به آن سال از محبوبیت بیشتری برخوردار است و طبق نظرسنجیهای دانشگاه کوینیپیاک، ۵۷ درصد از آرا به نفع او بوده است.
“رابی موک”، استراتژیست مطرح حزب دموکرات مدیر احتمالی کمپین انتخاباتی هیلاری در سال ۲۰۱۶ خواهد بود و با دستیاران ارشد کلینتون ملاقاتهای متعددی داشته تا استراتژی “الکترالها” را برایشان توضیح دهد.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا هنوز مدعی است که تصمیمی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ نگرفته و میگوید در حال تفکر و تصمیمگیری است اما همه میدانند که او قصد دارد در انتخابات شرکت کند؛ چرا که آرزوهای سیاسی هیلاری از دیر باز آشکار بوده است، او قبل از اینکه شوهرش کاخ سفید را ترک کند، به عضویت سنا در آمد. وب سایت شخصی او اولین دوشنبه یعد از به پایان رسیدن وزارتش در دولت باراک اوباما آغاز به کار کرد. سایت قبلی او هم که برای انتخابات قبلی (همان انتخاباتی که نتیجه را به رقیب دموکراتش، یعنی رئیسجمهور فعلی ایالات متحده واگذار کرد) به راه افتاده بود، هنوز به روز میشود و قسمت کمکهای مالی و حمایتهای مالی از کمپین او هیچ وقت تعطیل نشده است.
اینها هشت دلیل برجسته برای حضور جدی “هیلاری رودهام کلینتون” در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ هستند؛ دلایلی که هر کدام از آنها به تنهایی هم برای تایید این مساله کفایت میکنند:
۱- کلینتون هفته گذشته در یکی از دیدارهای خود با جمعی از زنان، در پاسخ به حضور احتمالیاش در انتخابات گفت که به طور جدی در حال بررسی این موضوع است و “اگر” در انتخابات شرکت کند، به این خاطر است که دوست دارد “همه مردم از جناح چپ و راست و همچنین قرمز و آبی را وارد یک فضای گرم، خوب و بنفش کند تا درباره حل مشکلات صحبت کنند.” البته برای همه روشن است که دیگر “اگر” ی وجود ندارد و حتی برخی چشم انتظارند تا هیلاری در ماه آوریل حضور قطعی خود در انتخابات را رسما اعلام کند.
۲- نشریه “وایر” هم چندی پیش به اظهارات “آنجلو تساکوپولو”، سفیر اسبق آمریکا در مجارستان در یک محفل خصوصی استناد میکند که به نقل از بیل کلینتون تایید کرده است که هیلاری قطعا کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
۳- یکی از استنادات افرادی که میگویند کلینتون در انتخابات سال آتی شرکت میکند، سابقه سیاسی اوست، هیلاری پیشتر نیز کاندیدای ریاست جمهوری بوده است. واشنگتن پست میگوید که هیلاری احساس میکند پس از شکست در مناظرات سال ۲۰۰۸ در برابر اوباما، کار تمام نشدهای دارد که باید به اتمام برساند.
۴- هیلاری امروز نسبت به سال ۲۰۰۸ از محبوبیت بیشتری برخوردار است، طبق نظرسنجیهای دانشگاه کوینیپیاک، ۵۷ درصد از آرا به نفع او بوده؛ در حالی که تاکنون هیچ یک از افرادی که اسمشان به عنوان کاندیداهای احتمالی مطرح شده است، در نظر سنجیها نتوانستهاند به اعداد دو رقمی دست پیدا کنند.
۵- یکی دیگر از شواهد حضور قطعی وی به عنوان کاندیدای انتخاباتی، کتاب خاطرات اوست. “انتخابهای سخت” که روایتگر حضورش در وزارت امور خارجه آمریکاست، به گونهای نوشته شده که نشان میدهد کار سیاسی او هنوز به پایان نرسیده است. برخلاف افرادی همچون «لئون پانتهآ» و «رابرت گیتس»، او در کتاب خاطراتش هیچ یک از همکاران قدیمی خود مخصوصا رئیسجمهور فعلی را ضایع نکرده است. “دیوید ایگناتیس”، روزنامهنگار مطرح آمریکایی در این زمینه میگوید: “کتابش با دقت نوشته شده تا دشمنتراشی نکند و رفاقتها را صیقل دهدف که خود از الزامات کسی است که میخواهد بار دیگر برای ریاست جمهوری کاندیدا شود.”
۶- نشریه “ویک” نیز در اینباره مینویسد: نبود “خبرهای خاص و ویژه” در کتاب هیلاری، نشانه دیگری است که این کتاب به صورت هدفمند نگارش و منتشر شده است. برخلاف اینکه مثلا فردی مانند “باب گیتس” درباره همه اتفاقات پشتپرده صحبت میکند، هیلاری از بیان مطالبی از این دست خودداری کرده است؛ یعنی مطلبی نوشته نشده که حمایتهای مادی PACها (گروههای لابیگر در ایالات متحده که قدرت تاثیرگذاری فراوانی دارند) را خدشهدار کند.
۷- “واشنگتن پست” هم معتقد است که زندگی کلینتون تا قبل از شکست ۲۰۰۸ در برابر اوباما، متشکل از مجموعهای از موفقیتها بوده است. برای کسی مانند هیلاری که هدف محور و دستاورد محور است، بعید نیست که مدتها به این مقوله فکر کرده باشد که چه کارهایی را باید در ۲۰۰۸ انجام میداد تا به موفقیت برسد و اکنون که به چنین فرصت طلایی دست یافته، بیشک از آن نمیگذرد.
۸- “وال استریت ژورنال” گزارش میکند که “رابی موک”، استراتژیست مطرح حزب دموکرات مدیر احتمالی کمپین انتخاباتی هیلاری در سال ۲۰۱۶ خواهد بود و با دستیاران ارشد کلینتون ملاقاتهای متعددی داشته تا استراتژی “الکترالها” را برایشان توضیح دهد.
Sorry. No data so far.