سه‌شنبه 10 مارس 15 | 16:05
ستاری در همایش سیاست‌‌های علم و فناوری در برنامه ششم:

پول بلاعوض برای کار تجاری سم است

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه پول بلاعوض برای کار تجاری یک سم است و نوعی رانت ایجاد می‌کند، نسبت به رواج فرهنگ نفتی در کشور به شدت انتقاد کرد و گفت: دولت باید در مغز دانش‌ هزینه کند.


13930117000320_PhotoA

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه پول بلاعوض برای کار تجاری یک سم است و نوعی رانت ایجاد می‌کند، نسبت به رواج فرهنگ نفتی در کشور به شدت انتقاد کرد و گفت: دولت باید در مغز دانش‌ هزینه کند.

 

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور صبح امروز (سه‌شنبه) طی سخنانی در همایش سیاست‌های علم و فناوری در برنامه ششم توسعه اظهار داشت: ما سابقه 106 سال فروش نفت را در کشور داریم که این برای ما یک فرهنگ به ارمغان آورده است که عوض کردن این فرهنگ کار راحتی نیست این فرهنگ به ما می‌گوید برای پژوهش باید افراد را استخدام کنیم، در حالی که قرار بود پژوهشکده‌های ما مشکلات کشور را حل کنند اما الان دانشجو تربیت می‌کنند و مدرک می‌دهند.

وی افزود: نفوذ فرهنگ نفتی یعنی همان جمله‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند یعنی بچه پولداری، اگر بخواهیم کارخانه‌ای داشته باشیم، آن کارخانه را خریداری می‌کنیم در حالی که باید کارخانه‌ساز شویم، اگر به دنبال فناوری هستیم باید بتوانیم کارخانه بسازیم، بنابراین باید در ابتدا فرهنگ جامعه و دولت خودمان را عوض کنیم‌، باید فرهنگ ما تغییر پیدا کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: هیچ سرمایه‌گذاری ارزشمندتر از سرمایه‌گذاری کردن در پژوهش نیست، در یک سال اخیر بزرگ‌ترین مشکل در پژوهش این بوده که مشتری پژوهش معلوم نیست و معلوم نیست چه کسی قرار است پژوهش را تحویل بگیرد، ما قوانین زیادی در کشور داریم ولی نوآوری خاصی در نوشتن قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد باید ببینیم چرا قانونگذار صندوق نوآوری شکوفایی تأسیس شود؟ گر چه نواقصی وجود دارد اما یکی از مترقی‌ترین قوانین، قانون شرکت‌های دانش‌بنیان است.

سورنا ستاری با بیان اینکه باید معلوم شود دولت می‌خواهد پاروزن باشد یا سکاندار، تنها کشوری در دنیا هستیم که از نانوتکنولوژی کاسبی درست کردیم، ما یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در ساخت دستگاه‌های نانوتکنولوژی هستیم و باید در دولت سیاست‌گذار پژوهش باشیم نه اینکه خودمان پژوهش کنیم، وظیفه دولت هزینه کردن در مغز دانش‌ است، اشتباه ما از زمانی آغاز شد که تصور کردیم وقتی به یک استاد دانشگاه پول بدهیم، می‌توانیم از او استفاده کنیم، ما در بسیاری از پژوهش‌ها موفق بودیم مانند ساخت موشک و فناوری هسته‌ای چون قیمت در آن مطرح نیست.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بر همین اساس یادآور شد: با پول بلاعوض نمی‌شود کار تجاری انجام داد این پول برای کار تجاری سم است چون از همان اول یک رانت درست می‌کند.

وی افزود: باید برای افراد و اشخاص احترام قائل شویم، دلیلی ندارد از کسانی که مثلاً شخصیت هستند مانند اساتید دانشگاه، ضمانت‌نامه بخواهیم، از اقتصاد دانش‌بنیان افراد و نیروی انسانی مهم است، باید ببینیم چرا نتوانستیم یک اکوسیستم خلاق و نوآورانه درست کنیم، باید ببینیم چرا نتوانستیم کاری کنیم که استخدام دولتی برای فرزندان ما یک ارزش نباشد.

ستاری در ادامه سخنانش تصریح کرد: دانش‌بنیان صنعتی است که قرار است یک زندگی بهتر به مردم بدهد، باید با این دید نگاه کنیم، ما آمادگی داریم پیشنهاداتمان را در نگرش قوانین به مجلس بدهیم.

وی با بیان اینکه مشکل عظیم ما داشتن فرهنگ غلط نفتی در کشور است، تصریح کرد: وقتی ما افراد را می‌بینیم، به پول، ماشین و ثروت آنان توجه می‌کنیم نه به مغز و دانش آنان و این امر نوعی جهت‌گیری از اقتصاد نفتی و فرهنگ نفتی است، تا این اکوسیستم را درست نکنیم موفق نمی‌شویم. نمی‌فهمم چرا باید در حوزه فرهنگ سوبسید بدهیم، ما باید کل بودجه کشور را درگیر بخش فناوری کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.