یکشنبه 15 مارس 15 | 22:00
پس از گذشت یک سال و وعده وعیدهای فراوان

موزه هنرهای اسلامی قاهره مخروبه است

موزه هنرهای اسلامی قاهره که ژوئن سال گذشته در یک عملیات انتحاری در قاهره به شدت آسیب دید پس از گذشت بیش از یک سال و وعده و وعیدهای فراوان کشورهای اروپایی و امارات متحده عربی همچنان یک مخروبه است.


موزه هنرهای اسلامی قاهره که ژوئن سال گذشته در یک عملیات انتحاری در قاهره به شدت آسیب دید پس از گذشت بیش از یک سال و وعده و وعیدهای فراوان کشورهای اروپایی و امارات متحده عربی همچنان یک مخروبه است.

 

اواخر ژانویه سال گذشته ساعت 6 و نیم صبح، در پی انفجار خودروی بمب گذاری شده در برابر ساختمان مدیریت امنیتی قاهره، موزه هنرهای اسلامی مصر که در مجاورت این ساختمان  قرار داشت نیز به شدت آسیب دید.

در پی آسیب هایی که به ساختمان موزه وارد شده و شکسته شدن لوله کشی داخلی ساختمان تعدادی از نسخه‌های خطی موجود در ساختمان موزه نابود شد.

چندی بعد سازمان یونسکو، همایشی بین‌المللی برای دعوت از همه کشورها به منظور مشارکت در مرمت آثار باستانی و تاریخی مصر برگزار کردکه پس از آن اعلام شد که سه کشور آلمان، ایتالیا و امارات متحده عربی قول داده‌اند که در عملیات بازسازی این موزه مشارکت خواهند کرد.

اکنون پس از گذشت یک سال و چند ماه از این حادثه و علی‌رغم برخی تلاش‌ها، این موزه همچنان خرابه‌ای بیش نیست.

این در حالی است که موزه هنرهای اسلامی قاهره که در سال 1880 تأسیس شده، بزرگ‌ترین موزه هنرهای اسلامی جهان است که صدها نسخه خطی نادر و بیش از 100 هزار قطعه باستانی متنوع در آن نگهداری می‌شود.
بنا بر این گزارش، در میان تلاش‌هایی که تاکنون برای مرمت و بازسازی این موزه شده، از دسامبر گذشته حدود 160 اثر هنری گردآوری شده که در این میان یک قرآن متعلق به قرن هفتم و هشتم میلادی و زمان خلافت اموی که یکی از اولین نسخه‌های قرآنی اعراب گذاری شده تاریخ اسلام است، به چشم می‌خورد.

به گفته مسئولان موزه، سالم ماندن این قرآن تنها می‌تواند یک معجزه باشد چون این قرآن در مرکز حادثه و خرابی قرار داشته ولی به لطف خدا هیچگونه آسیبی ندیده است.

تاکنون ده میلیون دلار صرف بازسازی موزه هنرهای اسلامی مصر شده در حالی‌که سازمان یونسکو هزینه بازسازی این موزه را 25 میلیون دلار برآورد کرده است.

بنا بر این گزارش، اگرچه این انفجار باعث شد تا یکی از بزرگترین مجموعه‌های هنری تاریخ اسلام دچار آسیب جدی شود ولی لااقل یک خوبی داشت و آن این بود که انگیزه‌ای شد برای شمارش مجدد آثار این موزه که در نهایت مشخص شد که در این میان حداقل هفت اثر نفیس از جمله فانوسی با قدمت 800 ساله متعلق به مسجد سلطان حسن به سرقت رفته تا آنجا که چندی پیش نیز شایعه شد که این فانوس اکتبر گذشته در لندن به حراج گذاشته شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.