سال گذشته با انتشار اخباري مبني بر ساخت سريال جديد مهران مديري كه آن روزها عنوان «اتاق عمل» براي آن انتخاب شده بود رئيس سازمان نظام پزشكي به اين مسئله واكنش نشان داده و در نامهاي اعتراضی موضع نظام پزشکی را نسبت به ساخت سريالی پيرامون جامعه پزشكي كشور بیان کرده بود. پس از اين اتفاق براي مدت كوتاهي ساخت اين سريال متوقف شد و با انجام اصلاحاتي فيلمبرداري مجددا از سر گرفته شد.
قبل از شروع سال جديد و در تبليغات برنامههاي نوروزي تلويزيون سريال جديد مهران مديري با عنوان «در حاشيه» نيز به چشم می خورد. در آن زمان نیز وزير بهداشت با انتشار نامهاي كه متني مشابه نامه دكتر زالي داشت، مراتب اعتراض خود به ساخت و پخش اين سريال اعلام داشت.
اما داستان اعتراض ها پس از پخش سريال وارد فاز جديدي شد؛ در حاليكه هنوز از پخش چند قسمتي از اين سريال نگذشته بود سايت سازمان نظام پزشكي شيوه اعتراض خود را تغيير داده و با فراخواني بسيار عجيب، از همكاران خود دعوت كرده است تا در كمپين اعتراضي به اين سريال ثبت نام كنند و در صورتي كه آمادگي حضور در تجمع را نيز دارند اعلام نمايند.
این حرکت برای اولین بار نیست که در واکنش به ساخت یک سریال یا فیلم اتفاق می افتد، هر چند از پزشکان معترض توقع ظرفیت بالاتری بود. اما مسئله اساسي اينست كه هر گروه یا صنفي می تواند از شخصيتهاي خوب و شايد بد تشكيل يافته است، كه به هنگام نقد به صورت طبيعي آن قشري كه با اكثريت گروه نسبتي ندارند برجسته مي شوند تا خود را اصلاح نمايند.
لازم به ذكرست كه نقد و نقادي يكي از مهمترين ويژگي جوامع پيشرفته است و تا زماني كه گروه هاي مختلف، ظرفيت خود را براي شنيدن انتقادها ولو اين انتقادها به جا هم نباشند، بالا نبرند، پيشرفتي به دست نخواهد آمد. چه رسد به اینکه به زبان طنز و به دور از بدزبانی ها باشد.
گفتنی است نقدهاي اين سريال شامل همه ي عزيزان جامعه پزشكي نيست همان طور که این روش اعتراض به مجموعه «در حاشیه» نیز مربوط به کل جامعه پزشکی نیست و افراد کمی را در بر می گیرد. همانطور که برخی رفتارها مثل زیرمیزی گرفتن، اخلاق های بد پزشکی، زد و بند با داروخانه ها و آزمایشگاه ها و بسیاری از رفتار های زشت را نمی توان به پای کل جامعه پزشکی گذاشت.
مسلماً یکی از ارکان پیشرفت هر جامعه ای نقد درونی آن است و حال سوال اینجاست که تا چه زمانی قرار است جامعه ایرانی بخاطر عدم تحمل نقد پذیری ضربه بخورد و جامعه ای بسته، محافظه کار و بدون توان پیشرفت باقی بماند.
وقتی که قشر تحصیل کرده و دانشگاهی ما با نقد اینگونه برخورد می کند، از دیگر قشرها و مردم عادی چه انتظاری می توان داشت؟ نکته منفی ماجرا نیز وقتی بیشتر می شود که این اعتراض به صورت تشکیلاتی انجام می شود و سازمان نظام پزشکی خود داعیه دار این اعتراض بی جاست.
از پزشکان توقع می رود که از این سریال در جهت بالا بردن سطح کیفی خدمات پزشکان مملکت استفاده شود تا اگر موارد معدودي هم از اين جامعه باعث بي آبرويي سايرين ميشوند به صراحت با آن ها برخورد شود.نه این که به حرکت های نخ نمایی مثل اعتراض های این گونه ای و تجمع مقابل صدا و سیما روی آورند.
آئينه چون نقش تو بنمود راست/خود شكن آئينه شكستن خطاست
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام، در نقدی که بی نام الله آغاز شود سرانجامش به کجاست و نویسنده اش چه درکی از هستی دارد.
دوست عزیزم بنده پزشکم در سریال مذکور پزشک نما های اصلی سریال شمارفتار و حرکاتی همراه با لودگی دارند و در بیمارستان چوپانی و یا رقاصی میکند . حال سوال مطرح این است که پزشکان عزیز این مرز و بوم که چندین سال پر مشقت در رشته خود درس خوانده و زحمت کشیده اند و اکثرا جز قشر نخبه کشور هستند آیا چوپانی و رقاصی ، یا انجام کارهایی خالی از شعور که در سریال مذکور به قشر خاصی به کذب نسبت داده شده میاید ویا اینکه بهتر بگویم در خور شان و منزلت سازنده سریال می باشد که درک درستی از جامعه پزشکی ندارد . ضمنا اکثر کشور های دنیا با ساخت سریال های همچون پرستاران ، پزشکان و… سعی در شناساندن جایگاه پیشرفته کشور و جامعه پزشکی اشان را دارند و متاسفانه افراد رقاصی همچون سازنده سریال مذکور سعی در تخریب جایگاه کشور و نظام سلامت دارند
پیشاپیش از به کار بردن لفظ رقاص برای سازنده سریال مذکور پوزش می طلبم لفظ شایسته تری پیدا نکردم
كاش پزشك هاي پولدار كشور ما قدري هم جنبه و منطق داشتند.
اگه مطلب نوشته شده را قبول نداري چرا پشت مقدسات قايم مي شي و به چيزهائي مثل نام الله و …. و اينجور چيزها گير ميدي؟
*باقر لاریجانی در حکمی از سوی میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد به عنوان قائم مقام رئیس دانشگاه در امور پزشکی و رئیس شورای راهبردی علوم پزشکی انتخاب شد.(مهر92)
*با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، باقر لاریجانی به عنوان معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت منصوب شد.93/12/28
* در حکم دیگری وزیر بهداشت محمدباقر لاریجانی را به عنوان رئیس کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی نیز منصوب کرد.
*محمد باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با حکم حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی «طب و تزکیه» منصوب شد.۲۲ فروردين