پنج‌شنبه 09 آوریل 15 | 20:29

مداومت حاتمی‌کیا در مسیر تفکر انقلاب

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سختی کار در حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: بعضی‌ها می‌گفتند ما هنر دینی و انقلابی نداریم حاتمی‌کیا و دیگر دوستان بر این تفکر خط بطلان کشیدند و در این مسیر مداومت داشتند.


13920304000453_PhotoA

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سختی کار در حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: بعضی‌ها می‌گفتند ما هنر دینی و انقلابی نداریم حاتمی‌کیا و دیگر دوستان بر این تفکر خط بطلان کشیدند و در این مسیر مداومت داشتند.

دکتر سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهمیت ساخت آثار در حوزه تاریخ معاصر و روزهای آغازین انقلاب اسلامی در مراسم تجلیل از ابراهیم حاتمی‌کیا گفت: انقلاب اسلامی یک تحول اساسی بود که در منطقه و در سطح جهان بازتاب‌های  وسیعی داشت. طبیعی بود این انقلاب بدخواهان و دشمنان فراوانی هم داشته باشد به ویژه در روزهای اول انقلاب ما رویدادهای متعدد و فراوانی را داشتیم از جمله بعضی از تفرقه افکنی‌ها، اختلاف اندازی‌ها، ادعای خودمختاری‌ها و مسایل حاشیه‌ای قومیتی که دشمنان به آن دامن زدند و با مسایل مختلفی مواجه بودیم که برای  انقلاب نوپا وجود داشت اما با هوشیاری مردم و درایتی که امام خمینی (ره) داشتند از این مسایل عبور کردیم.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: مسئله کردستان قائله‌ای بود که دشمنان قصد داشتند از آن بهره ببرند. رنج تاریخی که مردم کرد کشیده بودند و کمبودهایی که وجود داشت، تفرقه افکنان قصد داشتند بر موج احساسات سوار شوند و بهره‌برداری داشته باشند. حوادث مهمی در آن مقطع زمانی رخ داد. وقتی این حوادث در یک فیلم دیده می‌شود؛ ولو گوشه‌هایی از آن حوادث در یک فیلم بیان می‌شود قطعاً برای نسل جوان که در آن مقطع زمانی نبودند که اتفاقات را ببینند حایز اهمیت است.

اگر ما کوتاهی کنیم دیگران به گونه‌ای دیگر تعریف می کنند

وی تاکید کرد: جوانان نسل سوم انقلاب شاهد رخدادها و توطئه‌هایی که در دوران انقلاب صورت گرفت همچنین فداکاریهایی که انجام شد نبودند. شخصیت‌هایی مانند شهید چمران جان بر کف گذاشت و خود را در دل حوادث قرارداد. این بازتعریف‌ها برای نسل جوان بسیار جالب و ضروری است. وقتی این رخدادها را در پرده نقره‌ای سینما می‌بینند عاملی است که  مطالعه شان در این زمینه بیشتر خواهند کرد. ساخت این نوع آثار ضرورت دارد زیرا همه دنیا از جمله آمریکایی‌ها و غربی‌ها سعی می کنند تاریخ خود را معرفی کنند اگر ما کوتاهی کنیم دیگران به گونه‌ای دیگر وقایع را تعریف می کنند.

هالیوود تاریخ معاصر را تحریف می‌کند

حسینی در ادامه گفت: همانگونه که امروز شاهد هستیم هالیوود تاریخ معاصر ما را تحریف کرد و فیلمی درباره لانه جاسوسی ساخت حتی فیلم هایی که راجع به انبیاء یا شخصیت های بزرگ می‌سازد را تحریف می‌کنند تا  افکار خودشان را در فیلم به مخاطب القاء کند. لذا ما باید از ابزار سینما بیشتر استفاده کنیم.

مداومت در مسیر تفکر انقلاب

وی درباره ابراهیم حاتمی‌کیا و آثارش گفت: ابراهیم حاتمی‌کیا از نسل اول سینماگران انقلاب هستند که بعد از انقلاب وارد این عرصه شدند و سینمای انقلاب را شکل دادند و آثار خوبی را تولید کردند. بعضی ها می گفتند ما هنر دینی و انقلابی نداریم ایشان و دیگر دوستان بر این تفکر خط بطلان کشیدند و حاتمی کیا در این مسیر مداومت داشت. افرادی را داشتیم که وارد این عرصه شدند و در حوزه دفاع مقدس کار کردند اما بعد از مدتی خسته شدند یا خودشان دچار استحاله شدند و افکارشان تغییر کرد. ایشان  که از سال‌ 59 وارد عرصه فیلمسازی شدند و در سال 64 اولین فیلم بلند خود را ساختند. امروز  سه دهه از عمر فیلمسازی ایشان می گذرد و بیشتر فیلم‌هایی که ساختند در ارتباط با جنگ بوده است شاید در برخی از فیلم‌هایشان دفاع مقدس کمرنگ بوده اما از معدود هنرمندانی هستند که بر همان خط سیر حرکت کرده است.

حاتمی کیا دل مردم و نیروهای متعهد را به دست می آورد

سیدمحمد حسینی تاکید کرد: ساخت فیلم های دفاع مقدس کار بسیار سختی است و متاسفانه ما شاهد بودیم که سال گذشته در فیلم «معراجی‌ها» چند عزیز از سینمای ایران جان خود را از دست دادند . مشکلات فراوانی در ساخت فیلم دفاع مقدس وجود دارد اما کسی که استقامت داشته باشد و این مسیر را ادامه دهد و توجهی به قضاوت دیگران نداشته باشد و دل مردم و نیروهای متعهد را به دست می آورد بهترین جایزه است . البته ابراهیم حاتمی کیا  جوایز بسیاری از جشنواره‌های داخلی گرفتند در جشنواره‌های خارجی به این نوع فیلم‌ها بهاء داده نمی‌شود زیرا نمی‌خواهند  مایه افتخار و مباهات کشور ما که دفاع مقدس است  را مطرح کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.