به گزارش تریبون مستضعفین اگرچه بیش از یک هفته از دستور رهبر معظم انقلاب به دولت درخصوص انتشار جزئیات مذاکرات هستهای به مردم و نخبگان میگذرد ولی همچنان خبری از انتشار «گزارهبرگ ایرانی» از مذاکرات سوئیس لوزان نیست؛ این درحالی است که بسیاری از مفاد بیانیهی اخیر برای مردم و دلسوزان نظام در هالهای از ابهام قرار دارد.
مسلماً یکی از موضوعات مهم کشور در خصوص سالها مذاکرات هستهای، لغو تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشورمان بوده اما همواره بر سر این موضوع اختلافات جدی بین ایران و 1+5 بویژه آمریکا وجود داشته است؛ موضوعاتی همچون اینکه تحریمها علیه ایران لغو شود یا تعلیق، مرحلهای باشد یا یکجا و یا اینکه زمان لغو تحریمها علیه ایران روز امضای توافق نهایی باشد یا روز اجرای توافق نهایی؟!
فارغ از استناد به فکتشیت و اظهارات مسئولان آمریکایی و اروپایی و صرفاً با توجه به اظهارات مسئولان دولت از شخص رئیسجمهور گرفته تا وزیر امور خارجه، به نظر میآید تردیدی در خصوص دو موضوع «یکجا» و «لغو» تحریمها وجود ندارد و تیم مذاکره کننده بر روی تحقق آنها حساسیت و پافشاری ویژهای دارند اما بر اساس آنچه در بیانیه سوئیس به صراحت آمده و دولتمردان نیز بارها تکرار کردهاند زمان لغو تحریم از «روز اجرای توافق» خواهد بود نه «روز امضای توافق» و تفاوت و تبعات آن را ناظران سیاسی به خوبی درک درک میکنند!
رئیسجمهور در اولین موضوع گیری خود پس از مذاکرات سوئیس، موضوع هستهای در دولت خود را به چهار گام تقسیمبندی کرد و گفته بود اولین گام توافق ژنو بوده، دومین گام بیانیه سوئیس، سومین گام توافق نهایی و نهایتاً گام چهارم زمان اجرای توافق نهایی خواهد بود. حسن روحانی در ادامه در خصوص زمان لغو تحریمها گفته بود:
«طبق این چارچوب همه تحریمها، تحریمهای مالی، اقتصادی و بانکی در همان روز اجرای توافق همه قطعنامهها علیه ایران یعنی ۶ قطعنامه لغو خواهد شد.»
رئیسجمهور در حالی زمان لغو تحریمها را روز اجرای توافق اعلام کرد که خود درهمان گفتوگو اعتراف کرد که این زمان «ظرف هفتههای بعد یا کمی بیشتر» بعد از روز امضای توافق خواهد بود!
تأکید دولت به لغو تحریمها از روز اجرای توافق و پس از یکسری اقدامات از جمله راستیآزمایی آژانس، درحالی صورت گرفت که رهبر معظم انقلاب در تذکری شفاف و صریح لغو یکبارهی تحریمها را از همان روز توافق خواستار شد و فرمودند:
«در این جزئیّات مذاکرات ــ که خیلی هم این چند ماه آینده مهم است ــ اتّفاقی که باید بیفتد این است که تحریمها بهطور کامل و یکجا بایستی لغو بشود. اینکه یکی از آنها میگوید تحریمها شش ماه دیگر لغو میشود، یکی میگوید نه ممکن است یک سال هم طول بکشد، یکی دیگر میگوید ممکن است از یک سال هم بیشتر بشود، اینها بازیهای متعارف معمول اینها است؛ اینها هیچ قابل اعتناء و قابل قبول نیست؛ تحریمها بایستی ــ اگر چنانچه حالا خدای متعال مقدّر فرموده بود و توانستند به یک توافقی برسند ــ در همان روز توافق بهطور کامل لغو بشود؛ این باید اتّفاق بیفتد.»
اگرچه تفاوت مهم و تأثیرگذار در خصوص موضوع زمان لغو تحریمها از سوی دولت و رهبر معظم انقلاب نگرانیهای زیادی را بوجود آورده بود اما جدیدترین اظهارت رئیسجمهور محترم، نشان از تغییر موضع امیدوارکننده و معنادار دولت و تیم مذاکره کننده دارد و بارقهی امیدی را در دل دلسوزان نظام و انقلاب ایجاد کرده است که این نکته در توافق نهایی اصلاح و گنجانده شود.
اخیراً رئیسجمهور در جمع مردم استان گیلان در رشت گفته است:
«باید پایان این مذاکرات و زمان امضای توافق اعلام پایان، لغو تحریمهای ظالمانه نسبت به ملت بزرگ ایران باشد. ما این راه را ادامه خواهیم داد.»
به هرحال آنچه مهم است اینکه زمان لغو یکجای تحریم از «روز امضای توافق» باشد نه از «روز اجرای توافق» چرا که با توجه به سابقهی طرف مقابل که طرفِ لجوج، بدعهد، بدمعامله، اهل دبّه در آوردن، اهل چکوچانه کردن، اهل از پشت خنجر زدن و اهل اینجور کارها و سیاهکاریها است، اگر قرار باشد که لغو تحریمها باز متوقّف بشود بر یک فرایند دیگری، پس چرا ما اصلاً مذاکره کردیم؟!
رییس محترم جمهور جناب روحانی :
در سالی که بنا به فرموده امام خامنه ای سال همدلی و همزبانی است ، دولت و ملت باید در زیر لوای دستورات رهبری و رهنمودهای ولی فقیه زمانمان ، امام خامنه ای حفظه الله تعالی ، با تمام ابعادش به پیش برونیم تا نتیجه لازم را در تمام مسایل گرفته و بینی دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب را به خاک مذلت مالیده و بتوانیم اسلام را بر این کره خاکی حاکم نموده و مسلمانان سراسر جهان را در زیر یک خیمه گرد هم جمع آوریم تا بلکه انشاءلله بتوانیم زمینه ساز ظهور منجی عالم بشریت قائم آل محمد عجل الله تعالی فرجه الشریف باشیم . انشاءلله و بگونه ای حرکت کنیم و عمل نماییم که از یاوران پا به رکاب آنحضرت باشیم . انشاءلله .
به برکت صلوات بر محمد
میرزا جان
اصولا در یک متن، وقتی در جلوی نام کسی از دو نقطه « : » استفاده میکنند مبین آن است که از قول آن شخص دارند نقل قول می کنند.
حالا این عبارتی که شما نوشته اید را آقای روحانی گفته اند؟
یا شما میخواستی به ایشون بگی؟