شنبه 18 آوریل 15 | 13:06
ذوق‌زدگی و حالا توقف

سرنوشت فیلم‌ «تسخیر لانه جاسوسی»

موضوع اشغال لانه جاسوسی آمریکا از موضوعات جذاب سینماگران ایرانی بوده و هست که بارها برای ساخت آن خیز برداشته شده است اما تا به امروز سینمای ایران درمقابل انقلاب دوم جمهوری اسلامی ایران هیچ محصول فرهنگی درخوری را ارائه نکرده است.


139208121011127651456763

موضوع اشغال لانه جاسوسی آمریکا از موضوعات جذاب سینماگران ایرانی بوده و هست که بارها برای ساخت آن خیز برداشته شده است اما تا به امروز سینمای ایران درمقابل انقلاب دوم جمهوری اسلامی ایران هیچ محصول فرهنگی درخوری را ارائه نکرده است.

آرگو (Argo) ساختهٔ بن افلک، فیلمی میان مایه که بهترین فیلم اسکار 85 شد. «آرگو» روایت آمریکایی از تسخیر سفارت آمریکا بدست دانشجویان بود. اظهارات متفاوت سینماگران ایرانی در واکنش به ساخت چنین فیلمی حکایت از این داشت که پیام جایزه‌ی اسکار به فیلم سیاسی «آرگو» به گوش‌شان رسیده است. طیف‌های مختلف سینمایی اعلام کردند که ما از سال‌ها قبل فیلم نامه و تحقیق درمورد این واقعه تاریخی داشتیم ولی حمایتی نشده است.

بلافاصله بعد از مطرح شدن «آرگو»، به یکباره فضای رسانه‌های ایرانی پر شد از خبر ساخت دو سه پروژه در مورد ماجرای «تسخیر لانه جاسوسی»

بهمن ماه سال 92 بود که سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما در نشست خبری با اهالی رسانه گفت: در مرحله پیش‌تولید فیلم «آرگو»هستیم و از رسانه‌ها تقاضا می‌کنیم که در این حرکت به ما کمک کنند تا این مسئله واقعی دیده شود و برای این کار پس از اینکه اسناد جمع شد کاندیداهایی را برای کارگردانی داریم و ممکن است این فیلم چند کارگردان داشته باشد و به لحاظ بازیگران نیز 66 بازیگر خارجی نیز حضور خواهند داشت.

این تهیه کننده سینما در آخر گفت: مراحل جمع‌آوری اسناد و مدارک تسخیر سفارت آمریکا تا اول تابستان جمع‌بندی می‌شود و بالای 100 بازیگر را برای نقش‌های دانشجویان خط امام تست کرده‌ایم.

ساداتیان در گفت‌وگوی کوتاهی که با خبرنگار تسنیم در باره این موضوع داشته است، تنها به این جمله بسنده کرد که فعلا ساخت آن فیلم متوقف است. وی توضیح دیگری در این مورد ارائه نکرد.

ساداتیان ترجیح می دهد که فیلم‌هایی در سینمای اجتماعی با چند کارگردان جوان بسازد و اینکه فیلم سینمایی «خمسه خمسه» را با بهروز افخمی برای جشنواره فیلم فجر پیش رو آماده کند.

«دیدار در شرمیتوو» فیلم دیگری با موضوع تسخیر لانه جاسوسی است. فیلمنامه آن را فرهاد توحیدی نوشته است و همایون اسعدیان نیز کارگردانی آن را برعهده خواهد داشت. موضوع ساخت این فیلم‌نامه سال گذشته در رسانه های سینمایی مطرح بود و پروانه نمایش اصولی خود را از وزارت ارشاد دریافت کرده بود.

ایرج تقی‌پور یکی از تهیه کنندگان این فیلم می گوید: در سال جدید برای تامین بودجه فیلم جلسه ای را بنیاد فارابی خواهیم داشت و بدلیل اینکه محل وقوع حوادث در فرودگاه مسکو است ، سفری را به همراه نویسنده و کارگردان کار به آنجا داریم تا پیگیری های لازم را صورت بدهیم و برای تولید کار آماده شویم.

تقی پور با اشاره به اینکه ممکن است فارابی نتواند بودجه این کار را تامین کند ادامه می‌دهد: در صورت عدم همکاری بنیاد سینمایی فارابی، ما کار را انجام خواهیم داد و منابع را تامین خواهیم کرد. اما قطعا این فیلم در فصل بهار کلید نخواهد خورد. تلاش می کنیم این فیلم به لحاظ عوامل و بازیگران در مقیاسی بین المللی باشد و از بازیگران سرشناس هالیوودی و دیگر منابع غیر ایرانی هم استفاده کنیم و با این وجود مذاکرات و توافق برای جذب این نیروها نیاز به زمان دارد و باید با تامل و دقت بیشتری دست به انتخاب بزنیم تا نتیجه ای درخور به دست آید.

موضوع اشغال لانه جاسوسی آمریکا از موضوعات جذاب سینماگران ایرانی بوده و هست که بارها برای ساخت آن خیز برداشته شده است اما تا به امروز سینمای ایران درمقابل انقلاب دوم جمهوری اسلامی ایران هیچ محصول فرهنگی درخوری را ارائه نکرده است. در مقابل هالیوود و صنعت سینمای آمریکا در مورد این خاطره مشترک بی پاسخ نیست و بر حسب وظیفه ذاتی خود، فیلم‌های بی‌شماری را ساخته که تصویر ایران را به عنوان «دشمن» امنیت جهانی بازسازی کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.