از ظهر پنجشنبه (۲۷ فروردین) تا حدود ساعات ابتدای روز شنبه (۲۹ فروردین) مردم بندرعباس، زمانی حدود ۳۰ ساعت، بحران بیآب را پشت سر گذاشتند. این امر باعث بروز مشکلات عدیدهای برای شهروندان این شهر شد.
خارج شدن خطوط انتقال آب از مدار به گفته مسئولان آبفا هرمزگان موجب قطع آب در بندرعباس شده بود. این شهر حدود دو روز بدون آب بود و با جیربندی مواجه شد.
با وجود اینکه مسئولان آب منطقهای استان اعلام کردند که مشکل برطرف شده و خط انتقال شکسته شده به مدار برگشته است اما روز گذشته دوباره خبری مبنی بر شکستگی مجدد خط انتقال آب بندرعباس از میناب توسط متولیان آب استان اعلام شد. مدیرعامل آبفای هرمزگان از قطع ۴۸ ساعتی مجدد آب شهر بندرعباس به دلیل شکستگی خط دوم انتقال آب میناب به بندرعباس خبر داده است.
حسین خادمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: متاسفانه پس از گذشت ۴۸ ساعت از ترمیم خط میناب – بندرعباس، مجددا ساعت ۱۵ روز گذشته (۳۰ فروردین)، این خط در نقطه دیگری دچار شکستگی شد و ۴۰ درصد ظرفیت انتقال آب به بندرعباس کاهش یافت.
وی افزود: در حال حاضر تامین آب شهر بندرعباس فقط از خط دوم که حداکثر ظرفیت آن ۱۲۰۰ لیتر بر ثانیه است، تامین میشود که به دلیل کمبود ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه، مجددا آب شهر بندرعباس جیره بندی خواهد شد به طوری که هر محلهای ساعاتی از شبانه روز از آب بهرهمند خواهد شد.
خادمی گفت: نام محلات و مناطق همراه با ساعات توزیع آب به صورت جدولی تدوین شده که امشب از طریق شبکه خلیج فارس و سایت خبری شرکت آب و فاضلاب استان به آدرس: www.abfahormozgan.com به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
به گفته مدیرعامل آبفای استان، شرکت آب منطقهای هرمزگان سریعا با اعزام اکیپهای تعمیرات در بخشهای مختلف، کار تعمیر خط را شروع کرده که امیدواریم ظرف مدت کمتر از ۴۸ ساعت عملیات ترمیم و بازسازی خط به پایان برسد. برای مسئولان و متولیان امر ۴۸ ساعت زمان طولانی محاسبه نمیشود اما برای مردمی که مجبور هستند بدون اطلاع از نبود آب، روز خود را بدون آب سپری کنند بسیار دردناک است.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان، فرسودگی بیش از حد خط انتقال شماره یک میناب – بندرعباس موجب شکستگی این خط انتقال شده بود.
محمد باقر حیدری گفت: شکستگی خط لوله شماره یک آبرسانی میناب – بندرعباس در منطقه حسن لنگی رخ داد. پس از اطلاع از شکستگی، اکیپ اداره خطوط انتقال این شرکت در محل، مستقر و پس از تخلیه کامل آب درون خط لوله، تعمیرات را شروع کردند. خط انتقال مذکور به طول ۱۸ متر با شکستگی و نشتی مواجه بود که با تلاش کارکنان واحد رفع حوادث و اتفاقات شرکت آب منطقهای هرمزگان دوباره احیا شد.
وی با اشاره به فرسودگی بیش از حد خط انتقال شماره یک میناب – بندرعباس، تاکید کرد: با توجه به انتقال حدود ۴۵ درصد آب مصرفی شهرهای بندرعباس و خمیر توسط این خط لوله، ضرورت دارد عملیات خط انتقال جایگزین اجرایی شود که انشاالله بزودی سرمایهگذار، انتخاب و اقدامات بعدی انجام میشود.
دلایل شکستگیهای چند روز اخیر خطوط انقال آب بندرعباس از میناب را باید در بعد فنی و مدیریتی جستجو کرد زیرا با وجود تلاشهای مسئولان و متولیان امر آب استان مبنی بر ترمیم خط انتقال آب از میناب به بندرعباس، پس از کمتر از دو روز شاهد بروز همان مشکل شدهایم.
Sorry. No data so far.