چهارشنبه 22 آوریل 15 | 07:33

پشت واردات پهنای باند چه‌کسانی هستند؟

وزیر ارتباطات 10 ماه پیش وعده عزم جدی برای اجرای شبکه ملی اطلاعات را داد اما به آن عمل نکرد و در کمیسیون صنایع مجلس، شورایعالی فضای مجازی و کمیسیون فرهنگی مجلس در بیان اقدامات خود فقط چند اسلاید را نمایش داد!


حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان‌فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

اینترنت در حالی که مجلس اعتبار بسیار زیادی برای اجرای پروژه «اینترنت ملی» در نظر گرفته است اما وزارت ارتباطات به‌عنوان عملکرد خود در این باره، به شورایعالی فضای مجازی و مجلس، چند پاورپوینت و اسلاید ارائه کرده است! مجلس از این روند ناراضی است چون فقط حرف است و حرف است و حرف و وعده‌های سر خرمن و در واقع کار شاید بیش از 5 درصد پیشرفت نکرده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از وزارت نفت یکی از پر درآمدترین وزارتخانه‌هاست. این وزارتخانه حدود 5 هزار میلیارد تومان درآمد دارد که 100 درصد آن قابل تحقق است و این مبلغ و اعتبار، زمینه عملیاتی شدن بسیاری از پروژه‌ها را فراهم می‌کند. امروز اینترنت امری ضروری و جدایی‌ناپذیر در زندگی مردم است و نه نمایندگان مجلس و نه هیچ عاقلی منکر لزوم توسعه اینترنت نیست اما در کنار ارائه اینترنت، کاهش هزینه‌های استفاده از اینترنت، همراه با سرعت بالا و امنیت ضروری است. مردم فهیم و انقلابی ما امروز کاربر اینترنت کم‌سرعت، پرهزینه و بسیار بی‌‌کیفیت هستند که این سرویس حق آنان نیست.  به‌رغم اقدام دولت برای افزایش تعداد کاربران اما در یک سال و نیم گذشته و از آغاز به کار دولت یازدهم سرعت اینترنت در حد قابل قبول و به مقدار پولی که از مردم گرفته می‌شود، همراه با امنیت لازم افزایش نیافته است. اکنون مردم بابت اینترنت 8 تا 10 برابر بیشتر از آنچه به آنها ارائه می‌شود و ارزش دارد هزینه پرداخت می‌‌کنند و از این محل چند هزار میلیارد تومان سود نصیب فروشندگان و واسطه‌های داخلی و خارجی می‌شود اما به واقع چرا در حال حاضر توسعه پهنای باند خارجی با رویکرد درآمدزایی در اولویت قرار دارد؟ این در حالی است که رفع همه مشکلات مربوط به سرعت دسترسی، قیمت مناسب اینترنت، امنیت اطلاعات، عدم وابستگی به خارج، صرفه‌جویی ارزی برای کشور و ارائه خدمات کاربردی به تمام اقشار جامعه محاسن شبکه ملی اطلاعات است که با راهکار راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به دست خواهد آمد. شبکه ملی اطلاعات تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کند. تجربه کشورهایی از جمله کره‌جنوبی که پرسرعت‌‌ترین و ارزان‌ترین اینترنت را ارائه می‌کنند، این گفته را تصدیق می‌‌کند.

عدم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، هزینه گرانی را بابت سرویسی بی‌کیفیت به مردم تحمیل کرده است و دولت برای ارائه این اینترنت بی‌کیفیت دست در جیب مردم می‌کند و بخشی از آن پول را به خارجی‌ها می‌دهد. در جلسه سوال از وزیر محترم ارتباطات، این مطالبات جدی مجلس نه تنها پاسخی پیدا نکرد بلکه مسؤولان وزارت ارتباطات، مجلس را به مانع‌‌تراشی در جهت توسعه پهنای باند اینترنت متهم کردند(!)

سوال‌‌هایی از جمله ارائه اینترنت خارجی بدون مدیریت، شفافیت در زمان‌‌بندی اجرا، عدم ارائه مفهوم شبکه ملی اطلاعات و روشن نبودن سیاست در قبال این تکلیف قانونی، تنها چند سوال از ده‌‌ها سوالی است که پاسخ قانع‌‌کننده‌ای به آنها داده نشد.

این در حالی است که در اسناد بالادستی تصریح شده است توسعه پهنای باند اینترنت کشور باید با ایجاد شبکه ملی اطلاعات همراه باشد و مجلس نیز این تکلیف را پیگیری خواهد کرد.

وزارت ارتباطات تنها به توسعه پهنای باند اینترنت پرداخته است که با مشکلات اشاره‌شده درگیر است.

در شرایط فعلی مردم ایران به فضای مجازی‌ای که مدیریت آن در اختیار آمریکاست سرگرم و گرفتار شده‌‌اند. رسانه‌های خارجی جهت ایجاد وحشت از کار بسیار بزرگ راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، برای اجتناب مردم و ایجاد نگرانی تبلیغ می‌کنند؛ آنها در تبلیغات وسیع و مکرر خود، شبکه‌ ملی اطلاعات را محدودکننده شبکه جهانی معرفی می‌کنند؛ در همین حال متاسفانه در وزارت ارتباطات نیز نگاه متفاوتی نسبت به این موضوع وجود ندارد؛ آنها هم معتقدند این پروژه بسیار بزرگ و انجام‌نشدنی است.

طبق اعلام وزارت ارتباطات هزینه اجرای این شبکه 6 هزار میلیارد تومان برآورد شده است؛ از این رو مسؤولان این وزارتخانه معتقدند اجرای پروژه‌ای که در 12 سال گذشته اجرایی نشده هزینه‌های زیادی را به این وزارت تحمیل می‌کند و در نتیجه غیرقابل اجراست. اما با توجه به نیاز جدی مردم به اینترنت امن، ارزان و با سرعت و تکلیف قانونی، گریزی از اجرای این پروژه نیست. صاحبنظران و کارشناسان شورایعالی فضای مجازی، ایجاد شبکه ملی اطلاعات را منوط به اجرای 12 تا نهایت 14 پروژه می‌دانند و معتقدند حتی با راه‌اندازی 3 مرحله از این پروژه‌ها شبکه فعال می‌شود. معتقدیم اجرای شبکه ملی اطلاعات بیش از پول نیازمند عزم و اراده است که فعلا این اراده در مسؤولان وجود ندارد.

وزیر ارتباطات تیرماه 93 به مجلس وعده دادند شبکه ملی اطلاعات در چند شهر راه‌‌اندازی خواهد شد  و اعلام کردند حاضرند خدمات را به صورت مجانی به فراهم‌کنندگان پهنای باند ارائه ‌دهند. اکنون سوال این است: بعد از 10 ماه در کدام شهر و در کجا شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده است؟ خدمات متقابل به کدام یک از فراهم‌آورندگان پهنای باند ارائه شد؟

از این رو معتقدیم همچنان که زمان می‌گذرد وزارت ارتباطات در حال از دست دادن فرصت‌هاست و از آنجا که اراده‌ای وجود ندارد، این مشکلات حتی با تذکر نهادهای بالادستی و مجلس حل نشده است!

با اتخاذ اولویت توسعه پهنای باند خارجی و نگاه درآمدزایی، اجازه ندادیم ظرفیت داخلی فعال شود؛ در حالی که به شرکت‌های خارجی فرصت سود بردن و کسب منفعت مالی دادیم(!)

اصرار وزارت ارتباطات بر ادامه روش فعلی و مقاومت در برابر اجرای شبکه ملی اطلاعات این پرسش را ایجاد می‌کند که چه کسانی پشت واردات پهنای باند هستند؟

وزیر ارتباطات 10 ماه پیش وعده عزم جدی برای اجرای شبکه ملی اطلاعات را داد اما به آن عمل نکرد و در کمیسیون صنایع مجلس، شورایعالی فضای مجازی و کمیسیون فرهنگی مجلس در بیان اقدامات خود فقط چند اسلاید را نمایش داد!
این اقدامات غیرقانونی مانع پیشرفت، اشتغالزایی و ارزآوری در عرصه فضای مجازی شده و در عوض عقب‌‌ماندگی، خروج ارز، جاسوسی و تهاجم فرهنگی را برای کشور تحصیل کرده است.
من به‌عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی در جهت حفظ حقوق مردم بر خود لازم می‌دانم نسبت به تعقیب و به نتیجه رساندن موضوع از طرق قانونی پیگیری‌هایم را ادامه دهم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.