دکتر سعید جلیلی، نماینده امام خامنه ای در شورایعالی امنیت ملی، به دعوت مردم و نخبگان بوشهر، صبح دیروز (چهارشنبه) در سفری یک روزه وارد این شهرستان شد و در فرودگاه، از سوی فعالان دانشجویی، فرهنگی و برخی مسئولین محلی مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر جلیلی در اولین برنامه رسمی خود طی سفر به بوشهر، در جمع پرسنل و فرماندهان نیروی دریایی منطقه دوم سپاه پاسداران بوشهر حاضر شد و به ایراد سخن پرداخت.
در ابتدای این مراسم، سردار رزمجو، مقدم دکتر جلیلی به بوشهر و حضور وی در جمع سپاهیان را گرامی داشت و این حضور را در سالروز شهادت امام علی النقی(ع) و سالگرد تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مغتنم دانست. وی در سخنان کوتاه خود بر اشراف و کنترل کامل اطلاعاتی و امنیتی نیروهای مسلح کشورمان بر خلیج فارس تاکید کرد.
در ادامه، سعید جلیلی با ادای احترام به ساحت امام هادی(ع) و ذکر این نکته که زیارت جامعه کبیره ایشان، شان امامت را برای ما بیان فرموده است، گفت: مردم ایران با پاسخ به دعوت اسلام از سوی امام خمینی(ره) یک حیات جدید پیدا کردند و دشمنان با تمام توان و امکانات خود در مقابل این انقلاب ایستادند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: دشمنان هر امکانی که داشتند را علیه ملت و انقلاب اسلامی ایران به کار گرفتند ولی نتوانستند مانع پیشروی و پیشرفت ملت ایران در مراحل مختلف شوند.
دکتر جلیلی با بیان اینکه یک سوال اساسی برای قدرت های جهان ایجاد شده که در ایران چه قدرتی ظهور کرده که معادلات آنها را عوض نموده است؟ افزود: این قدرت در مقابل زورگویان جهانی ایستاده و اراده خود را به آنها تحمیل کرده است؛ مقاومت و پیشرفت کرده و به علاوه در مناطقی همچون لبنان و غزه در معادله جدید، پیروزی از آن مقاومت است.
وی این مساله را شجره طیبه ای دانست که روز به روز در حال افزایش قدرت است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش با اشاره به سالروز تاسیس سپاه پاسداران تاکید کرد: سپاه پاسداران مولود شجره طیبه انقلاب اسلامی است. یگان رزم سپاه ریشه در قرآن و ولایت دارد که جنس قدرت آن با قدرت های مادی متفاوت است.
جلیلی در تکمیل این بخش از سخنانش، به ذکر مثالی پرداخت و گفت: ساحران فرعون در مقابل قدرت حضرت موسی(س) تسلیم شدند، چون فهمیدند که قدرت موسی(س) از جنس دیگر و برتری است که توان مقابله با آن را ندارند.
سعید جلیلی قدرت امروز انقلاب اسلامی را در نظام ولایت معرفی کرد و ادامه داد: امروز این قدرت بزرگ بر محور بصیرت و شجاعت و نترسیدن از دشمن شکل گرفته است که این میراث بزرگ، امروز لنگرگاه ثابت و الگوی پیشرفت در منطقه و جهان شده است و دشمنان از این نگران هستند.
نماینده امام خامنه ای در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به مناسبات ظالمانه ای که در جهان امروز حاکم است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی این مناسبات را به چالش کشیده است. ۲۷ روز مردم مظلوم یمن زیربار حمله ظالمانه نظامی قرار می گیرند ولی شورای امنیت از متجاوز ظالم حمایت هم می کند. رژیم صهیونیستی به غزه حمله می کند و کودکان و زنان و مردم بی گناه غزه را به خاک و خون می کشد اما شورای امنیت از متجاوز حمایت می کند.
بخش پایانی سخنان عضو ارشد تیم مذاکره کننده سابق کشورمان در جمع پرسنل و فرماندهان نیروی دریایی منطقه دوم سپاه بوشهر، به مسایل هسته ای اختصاص یافت. جلیلی در این باره گفت: در رآکتور تهران با سوخت ۲۰ درصد غنی شده، داروهایی تولید می شود که مورد استفاده حدود یک میلیون بیمار قرار گرفته است. بنابراین، در بحث هسته ای ملت ما به دنبال احقاق حق خود است.
وی تاکید کرد: مشکل نظام ظالمانه جهانی، ایران هسته ای نیست، مشکل آنها ایران اسلامی است. همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند، در بحث هسته ای نیز استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای حق ملتهاست و طبق NPT ملتها حقوقی دارند و البته تکالیفی. اما قدرت های زورگو در این زمینه برای خود انحصاراتی ایجاد کرده اند و می خواهند مانع استفاده دیگران از این انرژی صلح آمیز و مفید شوند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری محورهای مهمی که در بیانات اخیر امام خامنه ای مطرح شد، گفت: نباید از این محورها در خطوط ترسیم شده تخطی صورت بگیرد.
دکتر جلیلی با اشاره به “فکت شیت” آمریکایی ها درباره توافق لوزان، اظهار داشت: در این بیانیه وزارت خارجه آمریکا، نقشه راه و منویات استکباری یالات متحده درج شده است.
جلیلی ادامه داد: بی اعتمادی ما به آمریکا براساس باورها و تجربه های ماست.
دکتر سعید جلیلی در پایان خواستار به ظهوررساندن تفکر و روحیه موجود در دفاع مقدس در عرصه اقتصادی کشور شد و این موضوع را عامل رفع مشکلات و رمز موفقیت های اقتصادی کشور دانست.
دکتر جلیلی در ادامه سفر یک روزه خود دقایقی پیش با حضور در گلزار شهدای بوشهر به مقام شامخ شهدای این شهر ادای احترام کرد.
دکتر جلیلی سپس با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با آ آیتالله غلامعلی صفاییبوشهری دیدار و گفتگو کرد.
آیتالله صفایی بوشهری در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای موجود در استان بوشهر درباره این استان گفت: فضایی اخلاقمحور، ولایتمدار و با بصیرت در استان بوشهر حاکم است و نگاه ما برای استان بوشهر در راستای اندیشههای مقام معظم رهبری است و در این مسیر با تمام توان و بدون مشکل به مسیر خود ادامه میدهیم.
وی به تلاشهای صورتگرفته برای توسعه حوزههای علمیه استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: حرکت حوزههای علمیه استان نیز بر اساس اندیشههای مقام معظم رهبری است و تلاش داریم که استان بوشهر به عنوان قطب حوزههای علمیه کشورهای خلیج فارس شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه جهان و منطقه در آستانه تحولی عظیم قرار گرفته است، افزود: فتنههای متعددی شکل گرفته و یا در حال شکلگیری است که ولایتمداری تنها راه عبور از این فتنهها است.
وی با تاکید بر اینکه همواره باید نگاه ما به منویات مقام معظم رهبری باشد، اضافه کرد: مصونیت در مقابل مشکلات و دستیابی به پیشرفت در عرصههای مختلف تنها در پرتو ولایت حاصل میشود و باید نگاه ولایی را در همه عرصهها داشته باشیم.
حضور در جمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر
یکی از مهمترین برنامه های سفر یک روزه دکتر سعید جلیلی به بوشهر، حضور وی در جمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس این شهرستان و سخنرانی در جمع آنان بود.
نماینده امام خامنه ای در شورایعالی امنیت ملی سخنان خود را با طرح سوالاتی پیرامون سیاست خارجی و ریشه یابی چرایی عدم رابطه سیاسی میان ایران و آمریکا آغاز کرد و گفت: هر سیاست خارجی به مثابه یک پارادایم است که در آن اصول و اهداف و ارزش هایی مطرح و منافع و حقوقی تعریف می شود که نقاط و فرصت های تعامل یا تقابل را شکل می دهد.
وی با تاکید بر اینکه مشترکات در منافع و حقوق بین کشورها، زمینه همکاری و فرصت است، به طرح سوالی مهم درباره نوع نگاه ایران به آمریکا پرداخت و گفت: سوال این است که چرا ما نسبت به ایالات متحده آمریکا یک نگاه و رویکرد ویژه داریم؟ و البته او هم نسبت به ما نگاه و رویکرد ویژه ای دارد؟
عضو شورای راهبردی روابط خارجی قبل از پاسخ به سوال اساسی فوق، درخواست مهمی را از عموم مردم ایران مطرح کرد: برای اینکه آمریکای امروز را خوب بشناسید، دو متن را مورد مطالعه قرار دهید؛ اول، متن فکت شیت آمریکا از توافق لوزان را بخوانید؛ دوم، سند استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۵ را با دقت بررسی نمایید.
در ادامه، سعید جلیلی به تشریح سند استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۵ پرداخت و به ۴ اصلی که به عنوان راهبرد آمریکا در سال جاری میلادی مورد توجه قرار گرفته، اشاره کرد.
وی در تشریح اصل نخست، اظهار داشت: یکی از اصولی که در سیاست خارجی ایالات متحده آمده، تاکید بر این نکته است که رهبری قوی و مستمر آمریکا در جهان ضروری است و آنچه ما را متحد می کند، اجماع ملی بر این است که رهبری آمریکا بر جهان اجتناب ناپذیر است. رهبری آمریکا بر جهان همیشگی است و این رهبری برپایه منافع ملی ایالات متحده بنا نهاده شده است. هیچ جایگزینی برای رهبری آمریکا وجود ندارد و رهبری آمریکا در قرن جدید، مانند قرن گذشته، همچنان ضروری و اجتناب ناپذیر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سوال خود را مجددا مطرح کرد که “چرا ما نسبت به آمریکا موضعگیری ویژه ای داریم؟” و سپس اظهار داشت: اینکه برخی می گویند سیست خارجی جای آرمان و ایدئولوژی و ارزش ها نیست، جای تعجب دارد، چرا که این موضوع از مباحث مفروض حتی در کشور آمریکاست.
دکتر جلیلی سپس به جمله ای از “استوارت میل” سیاستمدار انگلیسی اشاره کرد و افزود: او می گوید انسانی که ارزشی ندارد که بخواهد برایش بجنگد، چنین انسانی موجودی نگون بخت است. براساس گفته این نویسنده غربی، اینکه کسانی آرمان و ارزش را مطلقا در سیاست خارجی نفی کنند، بر یک مبنای غیرواقعی سخن گفته اند.
وی در ادامه بررسی سند استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال جاری میلادی به اصل دوم اشاره کرد و تصریح نمود: اصل دوم این است که برای تهدیداتی که علیه منافع آمریکا باشد، یکجانبه عمل خواهیم کرد. ما با همه ابزارهای قدرت آمریکا پیش خواهیم رفت و وقتی از همه امتیازات راهبردی خود استفاده کنیم، تاثیر و نفوذ ما بیشتر خواهد شد. ما از همه امتیازات علمی و فنآوری خود برای تثبیت رهبری آمریکا استفاده می نماییم. ما در مناطق مختلف جهان اجازه نمی دهیم که راهبردهای منطقه ای ما را تهدید کنند و منافع و اهداف ما را مخدوش نمایند.
دکتر جلیلی تاکید کرد که این حرفها برای قرون وسطی نیست، حرفهای سال ۲۰۱۵ میلادی است.
سعید جلیلی افزود: امروز کسانی که چنین ادعاهای زورگویانه ای دارند، با وقاحت و تزویر مدعی دموکراسی و صلح و خلع سلاح هسته ای می شوند. آمریکا با زور و تزویر می خواهد رهبری خود را بر جهان تثبیت کند.
وی سپس به اصل سوم در استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۵ پرداخت و گفت: طبق این اصل، این ساختار و نظم بین المللی که ایجاد شده است، باید با رهبری مدام آمریکا به راه خود ادامه دهد؛ این سیستم در ۷۰ سال گذشته در اختیار ما بوده است.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: هزینه که جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای می دهد، مهمترین نتیجه آن دفاع از توسعه، علم و پیشرفت است.
جلیلی در ادامه به چهارمین اصل در سند استراتژی امنیت ملی آمریکا مربوط به سال جاری میلادی اشاره کرد و افزود: در این اصل گفته شده که حفظ توانمندی رهبری ما همچنان بازتابی از منافع و ارزش های ماست. آمریکا برای رهبری موثر در جهان در حال تغییر، باید براساس ارزش های خود زندگی کند؛ براساس این ارزش ها تغییرات در جهان را شکل دهد. آمریکا با ارزش های خود می خواهد جهان را رهبری کند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه از اعتمادسازی آمریکا و ژاپن ۷۰ سال گذشته اما هنوز نتیجه ای برای ژاپن در پی نداشته است، گفت: استکبار خودش را در موضع رهبری جهان قرار می دهد و می خواهد از زور و تزویر برای تثبیت و استمرار رهبری خود استفاده کند. در چنین شرایطی، ملت ایران با پیروزی انقلاب اسلامی و با مقاومت و پیشرفت های مستمر، سلطه آمریکا را به چالش کشیده است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده سابق کشورمان با طرح این سوال که “چرا فردو باید تعطیل شود؟” اظهار داشت: فردو یکی تاسیسات کاملا قانونی زیر نظر آژانس است. آنها می گویند فردو باید تعطیل شود چون زیر کوه است و ما با بمباران نمی توانیم آن را نابود کنیم.
پرسش و پاسخ با دانشجویان
سوال: فلسفه قدرت زورگویی آمریکا را ایجاب می کند؛ لذا به نظر می رسد لازم است ما اول باید خودمان را آنقدر قوی کنیم.
پاسخ: برخی می گوینند ما ادبیات تندی داشتیم و دشمنان علیه ما اقدام کردند. من سوال می کنم که آیا در سال ۱۹۰۷ که ایران را تقسیم کردند، ادبیات ایران تند بود؟ این ماهیت استکبار است که زیاده خواهی می کند. ما باید قدرتمند باشیم که در مقابل آمریکا بایستیم و لذا آمریکا می خواهد که ما قدرتمند نشویم. می گوید برای تحقیق و توسعه هسته ای باید بیایید از من اجازه بگیرید. در صورتی که فعالیت دانشجویان و دانشمندان ما شتاب رشد علمی کشور را در رتبه اول جهان قرار داده است.
سوال: آیا در اختیارقراردادن اطلاعات دانشمندان و مراکز هسته ای طبق بیانیه لوزان، آنها را با خطر امنیتی مواجه نمی کند؟
پاسخ: در توافق نهایی مذاکرات باید منافع کشور و ملت به بهترین شکل استیفا شود. “فکت شیت” آمریکا نقشه راه این کشور را در مذاکرات نشان می دهد. در بحث نظارت، آژانس طبق NPT نظارت را انجام می دهد. در مذاکرات سال ۸۲ – ۸۴ تعلیق غنی سازی و اجرای پروتکل الحاقی به طور داوطلبانه انجام گرفت که مجلس اجرای پروتکل را متوقف کرد. در بیانیه لوزان، نظارت های غیرمتعارفی مطرح کرده اند که قابل قبول نیست.
سوال: چرا آقای ظریف در یکسال و اندی به توافق رسید ولی شما در ۶ سال به توافق نرسیدید؟ سند استراتژی امنیت ملی آمریکا چندان اهمیت اجرایی و عملی ندارد. اینکه شما می گویید آمریکا می خواهد جهان را رهبری کند، امکان اجرایی ندارد، لذا قابل استناد نیست. شما چه دستاوردی در مذاکرات داشتید؟
پاسخ: استراتژی امنیت ملی آمریکا یک سند رسمی با مقدمه رییس جمهور آمریکاست. دعوای انقلاب اسلامی با آمریکا این است که نمی پذیرد آمریکا رهبر جهان باشد، نمی پذیرد که او بخواهد تصمیم بگیرد، او حد تحقیق و توسعه را تعیین کند. شما می دانید در یکی دو سال گذشته من بسیار پرهیز داشته ام که این بحث مشخص شود. حقوق هسته ای ملت ایران باید تثبیت شود. حق غنی سازی، حق ملت ایران است که در NPT آمده است در سطوح مختلف و متناسب با نیازهای صلح آمیز. دستاور ما اینجاست که هیچ قیدی را برای این حق غنی سازی نپذیرفتیم. اگر برای ایستادگی و احقاق حق ملت ایران، قطعنامه علیه ما بدهند، چه کسی باید معذرت خواهی کند؟ کسانی که حق ملت را احقاق کردند یا کسانی که ظلم کرده اند؟ امروز اگر کشور ما یک امنیت مثالزدنی در منطقه دارد، به برکت مقاومت شهداست. حق هسته ای هم همینگونه است. دفاع از حق هسته ای دفاع از همه حقوق ملت ایران است.
سوال: آیا مسیر پیشرفت ایران در راه مقاومت می گذرد یا از راه مذاکره؟
پاسخ: پرچم مذاکرات باید در دست ایران باشد چون ایران است که حق می گوید و حرف او منطقی است. یک بخش از مقاومت کردن در همین گفت و گوهاست. شما باید بتوانید در گفت و گوها از منطق خودت دفاع کنید. طرف مقابل در “فکت شیت” خود، دستاوردهای خود را دارد برمی شمارد. چرا طرف مقابل می خواهد ا متوقف کند؟ و این مقدار پیشرفت هسته ای ایران برای او اینقدر مهم است؟ تمام تلاش دشمن ایجاد تردید در جبهه مقابله با دشمنان و پیشرفت است. جنگ نرم اینجاست که می خواهد ملت را از اصل مبارزه منصرف کند. لذا داشته ها و دستاوردهای شما را هزینه نشان می دهد و آنها را نه به عنوان فرصت، بلکه به عنوان تهدید معرفی می کند. می گوید شما قطعنامه گرفته اید می خواهد در داشته ها و توانایی های شما تردید ایجاد کند. در جمع های دانشجویی باید تمام توان خود را در جهت رویارویی با استکبار به کار بگیریم و بحث های ما برای تصحیح رفتار، نظارت و تکمیل یکدیگر باشد. ما باید وحدت خود را علیرغم سلایق سیاسی و تنوع های قومی و نژادی حفظ کنیم و دشمن اصلی را بشناسیم. ما امروز در ظرفیت ها و منابع اقتصاد مقاومتی و منابع انسانی توانمند امکاناتی داریم که در جهان کم نظیر است.
سوال: به نظر شما منطق مذاکرات واقعا چیست؟ تجربه مذاکره ای که امروز آن را اجازه داده اند، چرا در دوره شما انجام نشد؟ اگر مذاکرات نتیجه ای برای کشور نداشت، این دوسال توقف کشور چگونه باید جبران شود؟ چه وقتی ما دولتی خواهیم داشت که در راستای منویات مقام معظم رهبری حرکت کند؟ چرا کسی از تمدن نوین اسلامی سخن نمی گوید؟
پاسخ: گفت و گو محل گفتگوست نه محل دیکته. وقتی طرف از موضع زور می گوید گزینه نظامی، لذا باید شما بتوانید او را از این منطق خلع سلاح کنید و ناکامی او را در گزینه نظامی به رخ او بکشید.
سوال: در مورد “فکت شیت” آمریکا توضیح دهید.
پاسخ: آمریکا دشمنی است که خود را رهبر جهان می داند که هرجا بخواهد یکجانبه عمل می کند و تهدید نظامی می کند. در گفت و گوها او آمده یک بیانیه ۴ صفحه ای منتشر کرده و در سایت رسمی وزارت خارجه خود گذاشته است. این نقشه آمریکاست و آمریکا دارد این “فکت شیت” خود را عملیاتی می کند. لذا لازم است دوستان آن را مطالعه کنند.
سوال: چرا “فکت شیت” ایرانی منتشر نمی شود؟
پاسخ: آن را از خود برادران بپرسید.
سخنرانی در مسجد قرآن بوشهر
دکتر جلیلی در آخرین برنامه سفر یک روزه خود به استان بوشهر با حضور در جمع مردم مقاوم و ولایتمدار بوشهر به ایراد سخنرانی پرداخت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فرهنگی که به سبب انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفته است، اظهار داشت: اراده ملت ایران همواره پیروز صحنه مقابله با دشمنان بوده است. این فرهنگ، همان فرهنگی است که رئیسعلی دلواری را پرورش داده است، همان فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع)، الْفُلْکِ الْجَارِیَةِ فِی اللُّجَجِ الْغَامِرَةِ، این یک کشتی است که در موجهای سهمگین پیش میرود.
دکتر جلیلی در این سخنرانی که در محل مسجد قرآن بوشهر برگزار شد با اشاره به مناسبات ظالمانه شکل گرفته در جهان امروز گفت: در دنیای امروز و در همین سال ۲۰۱۵، کودکان و زنان یمنی ۲۷ روز بمباران می شوند و کسی نباید اعتراض کند، بلکه باید از متجاوز و ظالم پشتیبانی کند.
وی ادامه داد: شورای امنیت برای چند سانتریفیوژ ما ۵ قطعنامه صادر میکند ولی در برابر کشتار مردم یمن هیچ عکس العملی نشان نمی دهد به دلیل اینکه این کشتار مورد حمایت استکبار قرار دارد.
Sorry. No data so far.