نزدیک به دو سال از انتخابات یازدهم ریاست جمهوری یازدهم می گذرد، رقابتی که در ۲۴ خرداد ماه ۹۲ با حضور آحاد مردم در پای صندوق های رای، به انتخاب دکتر حسن روحانی منجر شد و توده های مردمی که تصمیم خود برای انتخاب رییس جمهور جدید را گرفتند، همچنان در انتظار تحقق وعده های دولت تدبیر و امید هستند.
بدون تردید یکی از علل اصلی پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری را باید در وعده های انتخاباتی متعدد و جذابی دانست که در جمع های مختلف مردم و در حضور خبرنگاران و رسانه ها مطرح کرد؛ وعده هایی برای بهبود فوری اوضاع اقتصادی کشور، رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم، ایجاد اشتغال و در یک کلمه «مدیریت بهتر کشور».
البته در همان برهه و در حالی که ۸ نامزد انتخابات ریاست جمهوری وعده های مختلفی به مردم می دادند، رهبر معظم انقلاب
در سخنرانی روز ۱۴ خرداد در حرم امام (ره) ضمن تاکید بر اینکه نسبت به هیچ یک از کاندیداها نظر خاصی ندارند، از آنها خواستند تا به دور از هیجانات و با واقع بینی، وعده هایی را خطاب به مردم مطرح کنند که اگر یک سال بعد نوار سخنان آنها در مقابلشان پخش شد، اظهاراتی از قبیل اینکه «نگذاشتند کار کنیم» و … از سوی آنها بیان نشود:
«من به نامزدهای گوناگون عرض میکنم جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید؛ جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد. کاری را که میتوانید انجام دهید، وعده بدهید.»
در همین راستا، رجانیوز تعدادی از مهم ترین وعده های انتخاباتی دکتر روحانی در سال ۹۲ را بازخوانی کرده و قضاوت در باره اینکه این وعده ها تا کنون محقق شده یا نشده را بر عهده مخاطبان می گذارد:
راه حل ۱۰۰ روزه برای مشکلات اقتصادی دارم
۱. «در برنامه مدون من علاوه بر راه حل های برای رفع این مشکلات؛ راه حلهای کوتاه مدت یک ماه و ۱۰۰ روزه برای حل مشکلات ومعضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی پیش بینی شده است که ما می توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم.»
(برنامه تلوزیونی با دوربین، ۷ خرداد ۱۳۹۲)
دستمزد کارگران را به اندازه تورم افزایش می دهم
۲. «در صورت انتخاب به سمت ریاست جمهوری، دستمزد کارگران را طبق قانون به اندازهی تورم افزایش خواهم داد. دستمزد کارگران باید طبق قانون كار به اندازهای که تورم وجود دارد، افزایش پیدا کند. در صورت انتخاب به سمت ریاست جمهوری، در دولت آینده حداقل حقوق کارگران مطابق با نرخ تورم افزایش پیدا خواهد کرد.»
(گفتگو با خبرگزاری ایلنا در رشت، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲)
جدی ترین برنامه ام در ماه های اول دولت حل معضل اشتغال است
۳. «ما برای اشتغال یک برنامه جدی خواهیم داشت و من جدی ترین برنامه اقتصادی ام در ماههای اول حل معضل اشتغال است و مخصوصا برای آنهایی که تحصیل کرده دانشگاهها هستند و وقتی این مشکل شد خود به خود ما می توانیم دانشجویان تحصیلکرده خارج از کشور را هم به داخل کشور جذب کنیم و استفاده بکنیم.»
(گفتگو با ایرانیان خارج از کشور در شبکه جام جم؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۲)
از تهمت و تخریب پرهیز خواهم کرد
۴. «دولت تدبیر از هرگونه تهمت و تخریب پرهیز خواهد کرد. این دولت حتی به آنهایی که هشت سال به ماها تهمت زدند، مقابله به مثل نخواهد کرد.»
(سخنرانی در جمع مردم بجنورد، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲)
کاری می کنم که اصلا مردم به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیاز نداشته باشند
۵. «دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند و به جای اینکه مردم دست به سوی دولت دراز کنند، دولت دست به سوی مردم دراز کند.»
(برنامه گفتگوی ویژه خبری، ۶ خرداد ۱۳۹۲)
به جای کارگر ایرانی برای کارگر چینی اشتغال درست نکنیم
۶. «کارگران کارخانه های ما بیکار بودند اما برای کارخانه های چین اشتغال ایجاد کردیم و به دولت سازندگی و اصلاحات ایراد گرفتیم و تهمت زدیم.»
(سخنرانی در ورزشگاه شهید شیرودی، ۱۸ خرداد ۱۳۹۲)
اعتبار پاسپورت و ریال ایرانی را باز می گردانم
۷. «اگر می خواهید ریال ایرانی به جای اول خود برگردد، اگر می خواهید گذرنامه ایرانی به احترام خود برگردد،پای صندوق آراء بشتابید.»
(سخنرانی در ورزشگاه شهید شیرودی، ۱۸ خرداد ۱۳۹۲)
چرخش همزمان چرخ سانتریفیوژها و چرخ زندگی مردم
۸. «سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد؛ باید یادمان باشد کشور توسعه می خواهد؛ ما برای بمب که هسته ای نمی خواهیم به دنبال توسعه ایم و اگر دنبال توسعه هستیم باید درست رفتار کنیم و این بسیار تدبیر می خواهد.
(برنامه تلوزیونی رویکردها و برنامه ها، شبکه چهار سیما، ۱۶ خرداد ۱۳۹۲)
افزایش پهنای باند اینترنت
۹. « پهنای باند اینترنت در شأن ایرانیان نیست. دنیای امروز دنیای ارتباطات است اما متاسفانه در کشور عدهای در دنیای قرن نوزدهم سیر میکنند.»
دولت شایسته سالاری را در کشور حاکم می کنم
۱۰. «مطمئن هستم اگر تمام مدیران لایق برای اداره کشور فرا خوانده شوند و دست همکاری توأم با تواضع به طرف اساتید و نخبگان دراز کنیم، کشور از تمام مشکلات نجات پیدا میکند … با تشکیل دولت تدبیر و راستگویان دولت شایستهسالاری را در کشور حاکم کرده و اخلاق محمدی (ص) را به کشور بر میگردانیم.»
(سخنرانی در جمع مردم گیلان، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲)
Sorry. No data so far.