علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش روز ملی اصناف ضمن تبریک به مناسبت قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان، گفت: برای بنده افتخاری است که در روز ملی اصناف در این جلسه باشکوه که متعلق به قشر وسیعی از جامعه است، شرکت کنم.
وی با اشاره به اظهارات وزیر صنعت در این همایش، افزود: نگاه خوبی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص اصناف مطرح شده که عصاره فکر و اندیشهای بود که در بین صنوف برقرار است.دکتر لاریجانی با بیان اینکه توجه به صنوف برای بهبود شرایط اقتصادی کشور باید مدنظر قرار بگیرد افزود: اعتماد به صنوف و اتحادیهها اساس حرکت ما باید باشد.
وی با تاکید براینکه ایجاد تالارهای گفتوگو برای این نبوده که مسئولان در اتاقهای دربسته برای قشر وسیعی از مردم تصمیمگیری کنند، تصریح کرد: باید حرف مردم شنیده شود و تصمیمگیران با در نظر گرفتن نظرات و پیشنهادات افراد و بخشهای مختلف تصمیمگیری کنند.
رئیس مجلس با بیان اینکه تاکنون برای ساماندهی وضع اصناف نشستهای مستمری با مسئولان اتاق بازرگانی و اتاق تعاون صورت گرفته است، افزود: علت برگزاری نشستها این است که کار شما نیازمند ارتباط اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و دستگاههای مربوطه است.
لاریجانی ادامه داد: نگاهی که ما در مجلس در برنامه داشتهایم این بود که دولت باید در بخشهای مختلف از نظرات بخش خصوصی چه تعاون و اصناف استفاده کند.
وی با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسات مستمر برای اخذ نظرات مردم و بخشهای مختلف، افزود: بهره برگزاری این نوع جلسات را مسئولان دولتی و اجرایی خواهند برد.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه همه مسئولان اجرایی کشور اعم از وزارت صنعت، اقتصاد و بخشهایی که با صنوف ارتباط دارند، باید اساس کار خود را بر اعتماد بر صنوف بگذارند، تأکید کرد: اگر در گذشته صنوف حمایتکننده از همه حرکتهای مثبت بوده و مصالح کشور را حفظ میکردهاند به این دلیل بوده که اعتماد کافی به آنها وجود داشته است.
لاریجانی با اشاره به اینکه در همه دنیا اعتماد به صنوف مبنا قرار دارد، تصریح کرد: اعتماد به صنوف کارها را تسهیل کرده و ثمرات خوبی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه باید بسیاری از نظارتها را به تشکلهای صنفی سپرد، افزود: در صورت سپردن برخی از وظایف نظارتی به صنوف علاوه بر تقویت نظارت، هزینههای این موضوع نیز کاهش خواهد یافت و در این رابطه باید در نظر داشته باشیم که اگر صنوف وظایف محوله را انجام ندادند جرائم سنگینی در انتظارشان است.
رئیس مجلس ادامه داد: بخش دیگر بخش نظارت است که باید به جای تربیت کارمند برای نظارت از خود اتحادیهها کمک بگیریم که با این کار هزینههای نظارت کاهش پیدا کرده و امر نظارت نیز دقیقتر انجام میگیرد که اصلاحات قانونی نیز در حال حاضر به این سمت و سو حرکت میکند.
لاریجانی با بیان اینکه البته این را میپذیریم که در چند دهه اخیر جریانهای چپگرایی در کشور ظاهر شدند که تئوریهایی که اساس کارشان مارکسیستی بودند را وارد جریان کشور کردند، در صورتی که بازار هیچ وقت جدای از روحانیت و جامعه نبود، گفت: این جریانهای چپ تنها بیاعتمادی را دامن میزدند و به جای اینکه افراد ریشهدار کارشان را به صورت حرفهای انجام دهند، افرادی بی ریشه کار را در دست گرفتند.
وی با تأکید بر اینکه ریشه فرهنگی ما اعتماد به صنوف بوده و باید به آن فرهنگ برگردیم، تصریح کرد: بی اعتمادی به صنوف خسارات بسیاری برای کشور به همراه خواهد داشت.
رئیس مجلس با بیان اینکه یکی از راههای اعتمادسازی حضور اصناف در تصمیمسازی چه در دولت و چه در مجلس است، گفت: باید از نظرات اصناف در تصمیمسازی استفاه شود. در حال حاضر نیز بخشهای خصوصی میتوانند در جلسات کمیسیونها و صحن مجلس حضور یابند و اظهارنظر کنند که نمونه آن در بررسی و تصویب بسیاری از طرحها و لوایح در مجلس مشهود است.
رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه من با قوانینی از جنس تعزیرات موافق نیستم، تصریح کرد: قانون تعزیرات مصوبه مجمع بوده و اگر اشکالاتی دارد باید پیشنهاد دهیم تا اصلاح شود، زیرا در صورت وجود متخلف نظامات قانونی باید برای آن تصمیمگیری کنند.
لاریجانی یادآور شد: در حال حاضر اصناف باید متناسب با شرایط روز چه در بحث سختافزاری و چه نرمافزاری خود را به روز کنند، چرا که عصر، عصر تحولات است.
وی با بیان اینکه شاید با توجه به این تحولات، قانون تجارت نیز نیاز به تغییر داشته باشد، افزود: من راغب نیستم قوانین مادر دستکاری شوند اما بخشی از آنها باید متناسب با شرایط و تحولات زمانه تغییر کرده و اصلاح شوند.
رئیس مجلس با یادآوری نظام مالیاتی کشور، گفت: در بخش مالیاتها باید براساس اعتماد عمل کرد چرا که در تمام دنیا مردم خود پیش قدم در پرداخت مالیات هستند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه باید بپذیریم فرهنگ مالیات ضعیف است و این فرهنگ باید اصلاح شود، گفت: اگر بخواهیم کشور را بدون نفت اداره کنیم، مالیاتها جایگزین بخش اعظمی از آن هستند و افراد باید بپذیرند زندگی اجتماعی این ویژگی را دارد، به خصوص مالیات بر درآمد که در کشورهای دیگر در این رابطه انضباطی وجود دارد و روشن است اما در کشور ما شفافیتی در این حوزه نیست.
وی با تأکید بر ضرورت ارائه نظاماتی از سوی اتاق صنفی برای بهبود اوضاع، گفت: اتاق صنفی میتواند نظاماتی در این رابطه پیشنهاد دهد که شفافسازی در مالیاتها چطور انجام گیرد که در نهایت موجب تعادلبخشی و دادن اختیارات به اصناف میشود.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه برای رسیدن به یک فرمول مشخص نیاز به تعاملی نزدیک میان اتاق اصناف، وزارت صنعت و معدن است، تصریح کرد: پیشنهاد بنده این است که با توجه به تدوین برنامه ششم توسعه در دولت، اصناف پیشنهادات خود را به دولت بدهند که تغییرات عمدهای در وضعیت آنها در برنامه ششم گنجانده شود و اگر لایحه دولت کاستی هم داشت ما در مجلس در خدمتتان هستیم.
لاریجانی با تشکر از تشکیل فراکسیون اصناف در مجلس، گفت: ما آئیننامه داخلی مجلس را تغییر دادهایم که در کنار دولت، بخش خصوصی نیز حضور داشته باشد و حتی در صحن مجلس نیز در حین تصویب طرحها و لوایح این موضوع را لحاظ کردهایم.
وی ادامه داد: در همه بخشها در ضمن تصمیمسازی باید از نظرات بخش خصوصی استفاده شود و نظارتها هم باید از خود اتحادیهها گرفته شود.
رئیس مجلس ضمن آرزوی توفیق برای فعالان عرصه اصناف، گفت: امیدوارم در مسیر آینده پیش روی اصناف در ایجاد پیشنهاداتی خوب از خانواده صنوف موفق عمل کند.
لاریجانی با بیان اینکه حمایت از اتاق اصناف و واگذار کردن کارها به بخش های تولیدی را صحیح میدانم، افزود: ما نیازمند یک جهشی در بخش های تولیدی هستیم و این امر بدون همکاری فعالان این عرصه ممکن نیست.
براسا این گزارش، در این مراسم جمعی از نمایندگان مجلس، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون حقوقی رئیسجمهور، رئیس اتاق اصناف ایران و فرمانده کل اماکن نیروی انتظامی حضور داشتند.
همچنین در مراسم روز ملی اصناف با حضور رئیس مجلس از فعالان و برگزیدگان اصناف کشور تقدیر شد.
Sorry. No data so far.