دوشنبه 22 ژوئن 15 | 16:19

توسعه عمق استراتژیک؛ علیرغم همه فشارها

کارشناس مسائل استراتژیک گفت: در حال حاضر کشورمان در یک روند قدرت‌یابی قرار گرفته و ادامه این مسیر می‌تواند ما را در تراز قدرت بین‌المللی قرار دهد.


رضا سراج رضا سراج کارشناس مسائل استراتژیک در همایش ملی “استکبارجهانی، مذاکرات هسته‌ای، تسلیم یا مقاومت”، با اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای، اظهار داشت: توافقی که آمریکا به دنبال آن است در راهبرد مهار جمهوری اسلامی ایران قابل بررسی است و عملیاتی شدن این راهبرد، جمهوری اسلامی ایران را در مسیر قدرت‌یابی متوقف می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر کشور ما در یک روند قدرت‌یابی قرار گرفته و ادامه این مسیر می‌تواند ما را در تراز قدرت بین‌المللی قرار دهد.

این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به تاکید آمریکا بر راهبرد مهار جمهوری اسلامی ایران، گفت:‌ ما از سویی شاهد قدرت‌یابی جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و از سوی دیگر شاهد افول اسرائیل، آمریکا و متحدان آنها در منطقه‌ایم.

وی افزود: می‌توان روند قدرت‌یابی جمهوری اسلامی ایران را در چهار عرصه پیشرفت، عزت، اقتدار و امنیت مشاهده کرد.

سراج با اشاره به اینکه آمریکا پس از فروپاشی شوروی سعی کرد یک نظم سلسله مراتبی بر جهان حاکم سازد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران نه تنها در این نظم قرار نگرفت، بلکه به‌ عنوان بازیگر سلطه‌ناپذیر، رابطه‌های سلطه‌گر با سلطه‌پذیر را هم برهم زد. سومین موج بیداری اسلامی و فرهنگ مقاومت نیز در همین راستا شکل گرفت.

این کارشناس مسائل راهبردی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران توانسته علیرغم همه فشارها، عمق استراتژیک خود را توسعه دهد. ایران توانسته محور مقاومت در منطقه را گسترش دهد و این مسئله باعث تغییر توازن راهبردی در منطقه شده است.

وی آمریکا را در مدیریت بحران‌های منطقه ناتوان دانست و گفت: این در حالی است که ایران قدرت اول منطقه در حل بحران‌هاست.

سراج با بیان اینکه امروز تابو شکست‌ناپذیری رژیم غاصب صهیونیستی پس از 60 سال فرو ریخته و دیگر نمی‌تواند در هیچ صورت‌بندی نظامی به پیروزی برسد، بیان داشت: افول آمریکا و روند قدرت‌یابی جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد ایران در شرایط ممتاز تاریخی قرار دارد که با کمی صبر و استقامت می‌تواند خود را به عرصه قدرت بین‌المللی وارد کند.

این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به 9 راهکار آمریکا برای مهار ایران، گفت:‌ اولین راهکار آمریکا اقناع است تا ایران روند قدرت‌یابیش را متوقف کند. آمریکا در این راستا به 4 صورت عمل می‌کند. یکی از اقدامات آنها این است که به جمهوری اسلامی ایران بقبولانند از هسته‌ای شدن صرف نظر کنند، قدرت برتر منطقه نباشد، از مقاومت اسلامی حمایت نکند و نقشی در هندسه سیاسی منطقه نداشته باشد.

وی افزود: اگر آمریکا این اقدامات را انجام دهد ایران را مهار کرده است. آمریکا این روند را از مذاکرات هسته‌ای شروع کرده است.

سراج مذاکرات هسته‌ای را آغاز راهبرد آمریکا برای مهار ایران دانست و گفت: از نظر آمریکا برای اقناع تحریم‌ها باید حفظ و دائمی شوند. در واقع ایران را در بازی تحریم و تهدید قرار می‌دهند و ما را در وضعیت بد و بدتر می‌گذارند.

وی افزود: با وجود آنکه آمریکا اعلام کرد حق ایران را در برخورداری از برنامه هسته‌ای به رسمیت می‌شناسد، در مذاکرات غنی‌سازی را 20 به 3.5 درصد رساند و این دور از مذاکرات را نیز تمدید می‌کند تا در دور بعد یک برنامه هسته‌ای نمادین را به ما تحمیل کنند.

این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه یکی دیگر از راهبردهای آمریکا برای مهار جمهوری اسلامی ایران، ممانعت از تحقیق و توسعه است، تصریح کرد: در کنار این موارد و با حفظ رژیم تحریم‌ها موضوعات دیگری را به میان می‌آورد که از جمله آنها می‌توان به موضوع موشکی، حمایت از مقاومت اسلامی، نقش در هندسه سیاسی منطقه و قدرت برتر منطقه اشاره کرد.

سراج در پایان تاکید کرد: اگر به توافق بد تن بدهیم عملاً خودمان ایران را در معرض عملیاتی شدن استراتژی مهار آمریکا قرار داده‌ایم، در حالی که ما می‌توانیم در پیچ تاریخی تعیین‌کننده باشیم و در این مسیر باید روند عزت، پیشرفت، اقتدار و حفظ امنیت را دنبال کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.