بعد از انفجار خونین در مسجد امام جعفر صادق کویت ، امیر این کشور سراسیمه به این محل شتافت، در کشور عزای عمومی اعلام شد وبسیاری از مسئولان این کشور هم به محل حادثه آمده و آنرا به شدت محکوم کردند.
به اعتقاد کارشناسان بعد از انفجارهای تروریستی در مساجد شیعیان در منطقه شیعه نشین عربستان این احتمال به واقعیت نزدیک وحتی حتمی گردید که ریشه های مالی گروه های تکفیری به تدریج ساختار عملیاتی هم به خود می بینند واگر تا دیروز صرفا به حمایت مالی ولجستیکی می پرداختند امروز این ریشه ها ساقه ها و بازوهای اجرایی نیز به خود گرفته اند تا در وهله اول شیعیان این مناطق ودر فازهای بعدی ساختارهای حاکمیت را در این کشور ها مورد هدف قرار دهند.
وقتی چندی پیش حملات تروریستی به شهر القدیح در استان القطیف عربستان دهها مسلمان شیعه را در داخل مسجدی در این شهر شهید یا مجروح کرد بسیاری آنرا در قالب جنگ تکفیری علیه شیعیان منطقه توصیف کردند ، تعداد دیگری همانند طارق فهمی استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره آنرا مرتبط با موضع عربستان در قبال یمن دانست در حالیکه افرادی همچون کامل عبدالله کارشناس امور لیبی درمرکز پژوهش های سیاسی و راهبردی الاهرام آنرا انتقام گروه های تکفیری از عملکرد عربستان در قبال بحران یمن دانستند.
در سایه این تفسیرها تقریبا تمامی تحلیلگران پیش بینی نمودند این حملات در کشورهای دیگر حوزه جنوبی خلیج فارس هم تکرار شود و همه آنها نیز در یک اتفاقنظر کم سابقه بحرین و کویت را به عنوان نامزدهای وقوع حملات جدید اعلام نمودند.
با این وجود پادشاه و رهبران سیاسی کشور بحرین که بی میل نیستند چنین حملاتی علیه شیعیان آزادی طلب کشورشان صورت پذیرد در مقابل آن سکوت اختیار کرده و مسئولان امیر نشین کویت هم چندان توجهی به این هشدارها از خود نشان ندادند تا در چارچوب سکوت مثبت آل صباح در قبال حمایت مالی وتبلیغاتی تکفیری های کویتی قرار گرفته و تفسیر شود.
به اعتراف بسیاری از رسانه ها جریان تکفیری در کویت یک دولت در داخل دولت کویت تشکل داده است و اگر در بسیاری از کشورها فعالیت حمایت از تکفیری ها و داعش پشت پرده وبه شکل محرمانه انجام می شود در کویت این اقدامات به شکلی علنی یا حداقل شبه علنی صورت می پذیرد و حتی هوادران این جریان از تهدید علنی و رسانهای مخالفانشان هم ابایی ندارند.
در این میان نباید از حضور و مشارکت برخی از همفکران این جریان در ساختار حاکمیت کویت هم بی تفاوت گذشت و اگر کارشناسان، رژیم آل سعود را در حملات القدیح عربستان به طور مستقیم دخیل دانستند در جنایت کویت باید جریان موجود در ساختار حاکمیت را در تامین حمایت و پوشش برای انجام چنین جنایتی شریک دانست.
در اینجا این پرسش مطرح می شود دلایل انتقال موج حملات تروریستی که با حمایت مالی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس در مناطقی از خاورمیانه شکل گرفته به داخل این کشورها چیست؟
شاید حضور سراسیمه وحتی بدون محافظ امیر کویت در محل حادثه وحضور ملتمسانه ولیعهد عربستان پس از جنایت القدیح برای دلجویی از خانواده شیعیان شهید این کشور را بتوان تبیین کننده بخش تاریک این مسئله توصیف نمود. بخش تاریکی که مدتها پیش سید حسن نصر الله نسبت به آن هشدار داده بود و به شیخ نشینان خلیج فارس نسبت به گرفتاری در باتلاقی که خود آنرا در منطقه تدارک دیده بودند هشدار داد و حتی از قصد داعش برای تصرف مکه مکرمه سخن به میان آورد.
بی تردید امروز اتاق فکر داعش با در دستور کار قرار دادن انجام حملات تروریستی علیه شیعیان، کسب حداکثری حمایت جامعه اهل تسنن را هدف برنامه های خود قرار داده است جامعه ای که حتی در کتب درسی اش نیز شیعه ستیزی تدریس می گردد و مبلغان وهابی نیز حجم گسترده ای از فعالیت خود را برای ایجاد تفرقه بین آنها اختصاص داده و می دهند.
اما آیا شیوخ عرب خلیج فارس این هشدار را این بار جدی خواهند گرفت یا به تغذیه ماری که دور گردن انها حلقه زده و سرش در عراق وسوریه می باشد ادامه خواهند داد؟
آیا چشم بستن بر فعالیت حامیان تروریسم تکفیری را در کشورهایشان ادامه داده و تجزیه و جنگ داخلی را به جان خواهند خرید یا اقدامات جدی تری را علیه جریان های جمع آوری اعانه وجوان تروریست برای برهم زدن امنیت دیگر کشورهای اسلامی اتخاذ خواهند کرد.
Sorry. No data so far.