تریبون مستضعفین – انتشار سری جدید اسناد محرمانه در سایت «ویکی لیکس» جنجالهای تازهای آفرید. ادعا میشود این اسناد از ارتباطات سفارت خانههای آمریکا در منطقه بدست آمده است. مطالب منتشر شده بر اساس موضوع، کشور، اسم شخص و… دسته بندی شدهاند. ادعا شده است ۲۰۰ هزار سند در این رابطه وجود دارد که تا به حال فقط کمی بیش از ۲۰۰ مورد از آنها برای مراجعین در دسترس قرار داده شده است.
هر چند هنوز ماهیت اصلی این سایت و اهداف آن معلوم نیست اما بازخوانی برخی از مطالب منتشر شده جالب توجه است. این اسناد گزارشات محرمانه سفارتخانههای آمریکا نسبت به موضوعات مختلف است، که بیشتر مربوط به ایران، جنگ عراق، افغانستان و… میشود.
بنا بر ادعای سایت ویکیلیکس، از زمان انتشار این اسناد، سایت مورد حملات قرار گرفته بود و احتمال هک شدن آن وجود داشت. مدتی بعد ویکی لیکس در اثر حمله از کار افتاد، و گردانندگان سایت در تویتر این وب سایت لینک تورنت فایلی را قرار دادند و از مردم خواستند تا آن را دانلود کنند. (تصویر توییتر) اسم این فایل «بیمه تاریخ» (history insurance) است و ظاهرا این فایل که برای باز شدن نیاز به پسوورد دارد، حاوی مطالبی است که امنیت گردانندگان را در برابر اقدامات دولتها بر علیهشان تضمین میکند. (+)
از دیگر واکنشها میتوان به واکنش دولت استرالیا در خصوص این سایت اشاره کرد. دولت استرالیا اعلام کرد هرکس به وبسایت ویکی لیکس لینک بدهد ممکن است تا ۱۱۰۰۰ دلار جریمه نقدی بشود و مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.(+)
گوشههایی از این مطالب که توجه سایتهای زیادی را به خود جلب کرده است، در ادامه میآید:
یک بازه زمانی ۶ تا ۱۸ ماهه برای حمله به ایران و متوقف ساختن برنامه اتمی ایران داریم
رئیس موساد استفاده از تنشهای قومی (گروههای کردی و بلوچی) را برای سرنگونی رژیم ایران پیشنهاد میکند، سران کشورهای عربی از جمله مبارک و ملک عبدالله آمریکا را به حمله به ایران ترغیب میکنند. (+)
داگان رئیس سرویس موساد در یادداشتی توصیه کرده است اسرائیل باید از اتحادیه (جنبش)های دانشجویی ایران برای تضعیف حکومت بهره بگیرد. (+)
در جون ۲۰۰۹ (خرداد ۸۸) ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل در یک جمعبندی میگوید «یک بازه زمانی ۶ تا ۱۸ ماهه برای حمله به ایران و متوقف ساختن برنامه اتمی ایران داریم، بعد از این زمان هر حمله منجر به خسارات غیر قابل قبولی در جناح خودی خواهد شد». (+)
یادداشت داگان (رئیس سرویس ضدّ جاسوسی موساد) جنگ قومی و مذهبی در ایران از طریق گروههای تجزیه طلب کرد و بلوچ را یکی از پنج ستون سیاست خارجی اسرائیل نسبت به ایران توصیف میکند. (+)
علاوه بر این داگان ۵ رکن سیاست خارجی اسرائیل در مقابل ایران را اینگونه عنوان نمودهاست:
۱- داگان از تلاش ها برای رویکرد سیاست برای انتقال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال میکند، اما او میگوید که این رویکرد بحران را حل نمیکند.
۲- دست زدن به اقدامات پنهانی که داگان و معاون وزیر نمیخواهند که به این رویکردها در کمیته وسیعتری اشاره شود.
۳- لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به دانش و فن آوری، داگان میگوید ما باید به انجام کارهای بیشتر در این زمینه بپردازیم.
۴- داگان گفت که تحریمها از همه تاثیر بیشتر داشتهاند. سه بانک ایرانی در آستانه ورشکستگی هستند.
۵- تغییر رژیم در ایران. داگان گفت که باید بیشتر به تغییر رژیم در ایران دامن زد ، احتمالا با پشتیبانی از دموکرات ها و جنبش دانشجویی و گروه های قومی ، آذریها ، کردها ، بلوچها که مخالف رژیم هستند.
ایران مثل یک هشت پا است که در امور همه دخالت میکند
مقامات اردن: ایران مثل یک هشت پا است که در امور همه دخالت میکند و کار گروههای میانهرو را خراب میکند. (+)
سر مار را قطع کنید
نماینده عربستان در جلسهای با سفیر روسیه، گفته است عربستان نگران معامله آمریکا با ایران است و عنوان داشته با حمله اتمی به ایران موافق هستند. (+)
در این اسناد همچنین آمده که پادشاه عربستان سعودی گفته است که با آمریکاییها همکاری میکند تا جلوی نفوذ ایران در عراق را بگیرد؛ اقدامی که بنا بر این اسناد «یک اولویت استراتژیک برای پادشاه و دولتش» محسوب میشود.
برپایه این اسناد، پادشاه عربستان درخواست حمله به ایران را در جریان دیدار ماه آوریل سال ۲۰۰۸، با رایان کروکر، سفیر آمریکا در عراق و ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده وقت نیروهایی آمریکایی در عراق مطرح ساخته است.
همچنین عنوان شده است، قرار بوده اگر موسوی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، رابط اطّلاعاتی هاشمی رفسنجانی با آمریکا (منبع خبر) به عنوان وزیر صنایع دولت انتخاب شود. (+)
Sorry. No data so far.