گستردگی جنایات آنهم در کشور کم جمعیتی همچون بحرین این پرسش بسیار مهم وقابل تامل را مطرح می کند که در سایه این همه جنایت روز افزون، جریان های مخالف و معارض چه نوع واکنشی را از خود نشان خواهند داد؟
به بیانی واضحتر گروههای معارض در چارچوب گزینه مسالمت آمیز بودن قیام از چه ابزارهایی برای فشار بر رژیم آل خلیفه جهت به شکست کشاندن طرح هایش سود خواهند برد؟
در سایه استفاده مفرط و گسترده آل خلیفه از خشونت علیه معترضین بحرینی وحتی ورود پارامتر تکفیری ـ داعشی به صحنه سرکوب تظاهرات مردم بحرین ، مخالفان تا چه زمانی می توانند به این رویکرد خود ادامه دهند؟
به گفته کارشناسان یکی از مهمترین دلایل ادامه پویایی اعتراضات مردم بحرین ، مسالمت آمیز بودن آن است و همان دلایلی که باعث پویایی این قیام شده است ساختار حاکم را هم مستاصل کرده و بر آن داشته تا برای مقابله با آن به جنایات خود ادامه دهد.
با وجود آنکه تمامی ساختار معترض در بحرین بر مسالمت آمیز بودن این قیام تاکید می کنند وحتی سخنرانی های شیخ علی سلمان(دبیرکل زندانی جمعیت اسلامی وفاق) ازسوی وکلای مدافع وی به عنوان مدرکی دال بر رویکرد مسالمت آمیز این جریان ارائه می شود با این حال به نوشته «آمنستی دات اورگ» دولت بحرین همچنان به دنبال افزایش قوانین سرکوبگرانه به بهانه مقابله با آنچه خود آنرا تروریسم میداند، است؟
این در حالی است که بدقولیها و عدم وفاداری به وعده هایی که به مردم این کشور داده روز به روز بر موج تنشها در این کشور می افزاید.
بر اساس گزارش کمیته آمریکایی آزادی های دینی، به رسانه های بحرینی دستور مؤکد داده شده است تا از لهجه و رویکردی طایفهای علیه شیعیان در کشور استفاده کرده و در سایه عدم تصویب قانون ممنوعیت شیعه ستیزی در بحرین که کمیته حقیقت یاب بحرینی آنرا توصیه کرده بود، به برنامه سازی در این چارچوب ادامه دهند.
پایگاه اطلاع رسانی بحرین الیوم هم در گزارشی تحلیلی از اوضاع کشور همزمان با ورود این قیام به پنجمین سال خود تاکید کرد، هر روز چهره واقعی پادشاه بحرین بیش از گذشته نمایان می گردد وهمین مسئله هم باعث شد تا حملات امنیتی برای پایان دادن به این افشاگری گسترش بسیار زیادی به خود بگیرد.
به نوشته این پایگاه بحرینی ، از اوت 2010 رژیم آل خلیفه برای این سرکوب از چراغ سبز آمریکا بهره می برد و از این رو با خیالی آسوده جنایات خود را همچنان ادامه می دهد.
با توجه به این حمایت، آلخلیفه برای « ساکت کردن مخالفان » از پرداختن به هر نوع اقدامی ابایی ندارند.
مسئله حایز اهمیت در این زمینه آن است که گرچه قیام های عربی انگیزه مضاعفی را به آزادیخواهان بحرینی برای گسترش اعتراضات خود داد اما فروکش کردن آنها هرگز منجر به کاهش شدت این مبارزات نشد و به طور حتم گسترش جنایات هم تاثیر چندانی بر روند آن نخواهد گذاشت.
نایب رئیس اول مجلس شورای بحرین با اعتراف به این مسئله می گوید، باید اعتراف کنم که مشکل در بحرین همچنان لاینحل باقی مانده است .
جمال فخرو در گفتگویی با روزنامه الوسط بحرین تاکید کرد تا زمانی که نتوانیم مخالفان را وارد بازی سیاسی کنیم این مشکل در بحرین به قوت خود باقی خواهد ماند.
به گفته کارشناسان بحرینی یکی از مهمترین دلایل محاکمه شیخ علی سلمان سلب مشروعیت از این رهبر قیام مردمی از طریق دست و پا کردن سابقه جنایی برای وی وبه تبع آن بیرون راندنش از دایره رهبری این قیام است زیرا بر اساس قانون جمیعت ها و تشکل های بحرین رهبر جمعیت نباید دارای سوء سابقه کیفری بوده باشد.
از نقطه نظر آلخلیفه و مشاوران خارجی آنها باید ارعاب و فشار بر مردم بحرین تا زمان به زانو در آوردن آنها ادامه پیدا کند و مخالفان همانند فرزندی سر به راه مراتب توبه و پشیمانی خود را از کردارهای سابق خود اعلام کرده و به آن تکه کوچک از کیک هبه شده توسط پادشاه یعنی حضور در مجلس فرمایشی کشور رضایت داشته باشند.
اما به گفته شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی این قیام، مردم بعد از این همه فداکاری جایی برای عقب نشینی ندارند.
Sorry. No data so far.