زهرا اثنیعشران ظهر امروز در نشست خبری خود در مورد اقدامات دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به عملکرد دفتر امور بانوان به عنوان زیر مجموعه شورای مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: حدود 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل میدهند که طبق بررسیهای انجام شده نرخ رشد ابتلا زنان به مواد مخدر دو برابر ابتلا مردان است.
وی افزود: با کمال تاسف این نرخ رشد در استان اصفهان از متوسط هم بالاتر است و این امر بسیار نگرانکننده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به اینکه اعتیاد زنان بیشتر به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی است، تصریح کرد: بیشتر مشکلات زنان پس از اعتیاد بزه اخلاقی است.
وی ادامه داد: وقتی یک زن معتاد میشود تعداد بیشتری از افراد را در مقایسه با مردان آلوده میکند و زنان مبتلا برای خانواده بیشتر در معرض خطر هستند چرا که از خانواده طرد و بعضا راه بازگشتی ندارند.
اثنیعشران با تاکید بر اینکه آسیب اجتماعی و فردی برای زنان بیش از مردان است، گفت: میهمانیها، باشگاههای بدنسازی و سالنهای آرایش و زیبایی و نیز دوستان و همسران از دلایل اصلی اعتیاد زنان به مواد مخدر است.
وی ادامه داد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با ریاست استاندار تشکیل شده که زیرگروه این شورا کمیته زنان و خانواده است که از دستگاههای اجرایی و نیز سازمانهای مردمنهاد را در مجموعه خود دارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان از برگزاری نخستین جلسه کمیته بانوان خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر دو مرکز ترک اعتیاد زنان در اصفهان برای ترک اعتیاد بانوان فعال است.
وی گفت: طی بازدیدی که از مراکز و کمپهای زنان و نیز کمپ ماده 16 قلعهشور داشتهام به بررسی مشکلات این معتادان پرداخته شد.
اثنیعشران از وجود هفت کمیته زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خبر داد و تاکید کرد: انجمن حمایت از زندانیان استان اصفهان تا کنون چهار جلسه برگزار کرده و نیز نشست تخصصی علمی با موضوع نقش سرمایههای روانشناختی در پیشگیری اعتیاد زنان برگزار شده است.
وی افزود: در این کمیته و اتاق فکر افراد حوزوی، دانشگاهی، افراد صاحب نظر دادگستری، نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر فرهنگیان حضور دارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به بازدید از مرکز کنگره 60 در رابطه با معتادان و خانوادههای آنها اضافه کرد: جلسات فوق برای مدیران دبیرستان، ورزشکاران، سمنهای فعال و در راستای آگاهسازی و اطلاعرسانی برگزار شده است.
وی در ادامه از تدوین طرح نوید در اتاق فکرهای کمیته زنان و خانواده استان اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این طرح شامل سه بخش پیشگیری، درمان و بازتوانی است که بخش پیشگیری تصویب شد و دو مورد دیگر در حال تصویب است.
اثنیعشران تصریح کرد: آموزشهای کارگاهی فوق برای دانشجویان خوابگاهی برگزار شده است.
وی اضافه کرد: در فرمانداریها نیز کمیته آسیبشناسی اجتماعی تشکیل شده و نخستین کارگروه نشست منطقهای در دستور کار مشاوران در حوزه پیشگیری قرار گرفته است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان رویکرد دولت تدبیر و امید را اجتماعی کردن و پیشگیری و درمان عنوان کرد و افزود: سن ابتلا به مصرف مواد مخدر در بانوان کاهش پیدا کرده است اما گرایش بانوان به مراکز ترک اعتیاد کم است و به همین دلیل تعداد معتادان زن در مراکز کمتر مشاهده میشود اما گرایش و مصرف همچنان بالا است.
Sorry. No data so far.