سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ، درباره وضعیت نگهداری از اسناد ملی در دستگاههای مختلف اجرایی، گفت: اگر ما رویکرد ملی به پدیده اسناد داشته باشیم، آن وقت نوع عملکرد ما متفاوت خواهد بود؛ مهمترین چالش در حوزه اسناد، نگاه بخشی به این مسئله است. اسناد، بخشی از حافظه ملی است و باید به نسلهای بعدی منتقل شود. امروز ما چگونه درباره صفویه، قاجار یا پهلویی صحبت میکنیم؟ از طریق اسناد.
وی افزود: ما الزاماً به عنوان یک رسالت تاریخی و یک وظیفه ملی، متعهد به جمعآوری اسناد ملی، ثبت، نگهداری استاندارد، انتشار آنها و نیز فراهم کردن زمینه دسترسی مردم به این اسناد و همچنین انتقال آنها به نسلهای بعدی هستیم. نگاه به اسناد باید نگاه هزاره باشد؛ ما امروز در کتابخانه ملی، کتابی داریم که بیشتر از ۸۰۰ سال قدمت دارد و بخشی از غرور و هویت ملی ایرانی است. خوشبختانه بالای ۹۸ درصد اسناد ما مربوط به بعد از اسلام است.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: باید همین نگاه در مدیران و دستگاههای مختلف وجود داشته باشد که متوجه شوند این اسناد بخشی از حافظه ملی این کشور است و بعد از بهرهبرداری از آنها، اسناد را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتقل کنند تا فهرست نویسی شوند و پس از نگهداری استاندارد و دیجیتال سازی در اختیار مردم قرار گیرند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی سپس گفت: بعضی از دستگاهها در این خصوص همکاری کامل دارند اما بعضی از دستگاهها هم همکاری شایستهای ندارند. نوع رفتار ما با دستگاهها توجیهی، تعاملی و برپایه همکاری متقابل است. ما بنا نداریم همه اسناد را الزاماً در آرشیو ملی جمع کنیم اما اصرار داریم که همه اسناد تحت یک شرایط استاندارد، نگهداری ثبت و ضبط شوند و نیز امکان دسترسی محققان و نخبگان و همه کسانی که مایل به مطالعه این اسناد هستند، فراهم شود.
وی همچنین با انتقاد از رواج خرید و فروش غیرقانونی اسناد ملی در کشور گفت: اسناد ملی به عنوان حافظه ملی این کشور، بخشی از بیتالمال هستند و هیچکس حق ندارد از اسناد ملی در جهت اهداف شخصی خود بهرهبرداری کند و باید به صورت رایگان در اختیار همگان قرار گیرد. انحصار اطلاعاتی، خرید و فروش اطلاعات و ایجاد محدودیت در ارائه اطلاعات برای عدهای از افراد جامعه، طبق مبانی قانونی، خلاف است.
Sorry. No data so far.