سه‌شنبه 07 جولای 15 | 14:50

وعده‌های پوچ کشورهای غربی و عربی

غزه همچنان از نبود امکانات اولیه زندگی رنج می‌برد، محاصره نیز همچنان ادامه دارد و هیچ خبری از ده‌ها کشور و سازمانی که پس از اتمام جنگ، کبرورزانه سخن از ارائه کمک‌ها به مردم این منطقه داشتند، نیست.


خبرگزاری فارس: وعده‌های پوچ کشورهای غربی و عربی؛ یک سال پس از جنگ ۵۰ روزه غزه یک سال از حمله ویرانگر اسرائیل به نوار غزه می‌گذرد و در طول این مدت کماکان ساکنان این منطقه کوچک منتظر رسیدن کمک‌ها و برداشته شدن محاصره شدید هستند.

جنگنده‌های صهیونیستی در 17 تیر 1393 حمله گسترده‌ای را علیه خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و تمام آن‌چه که نشانه‌ای از حیات داشت را شروع کردند و این حملات بی وقفه 51 روز ادامه پیدا کرد.

آمار کشته‌ها و زخمی‌ها

در نتیجه این حملات بنا به گزارش مرکز حقوق بشر فلسطین 2191 نفر کشته شدند که 80 درصد آنان از غیر نظامیان بودند و 10895 تن از مردم عادی نیز زخمی شدند. 31درصد کشته شدگان از کودکان بودند یعنی 527 کودک .

منازل تخریب‌شده

اما در حوزه تخریب خانه‌های مردم بیگناه و مدارس و مراکز بهداشت 127 مدرسه و 24 مرکز بهداشتی و درمانی تخریب شدند، 34068 خانه آسیسب دیدند که نزدیک به هزار واحد از آن ها کاملا تخریب شدند. پس از 50 روز بمباران هوایی، دریایی و زمینی بی وقفه غزه، خان یونس، رفح، دیرالبلح و جبالیا نه تنها اندک زیرساخت‌های شهری بلکه زمین‌های کشاورزی نیز نابود شدند.

برگزاری کنفرانس برای بازسازی غزه در قاهره

با این حال پس از اتمام تجاوز نظامی به غزه، کنفرانسی در قاهره برای کمک به بازسازی غزه تشکیل شد و مجموع کشورهای غربی و عربی حاضر در این کنفرانس قول کمک مبلغ 5.4 میلیارد دلار به بازسازی غزه و تأمین نیازهای مردم این منطقه را دادند، اما در عمل چیزی عاید مردم نشده است و تقریبا تمامی آن کشور و سازمان‌های حاضر در کنفرانس غزه اندکی از مبلغی که قول داده بودند را عملی کردند.

کمک‌های ناقض یا خلف وعده

در ماه می (اردیبهشت) گذشته بانک جهانی با انتشار گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی که متعهد به پرداخت 500 میلیون دلار برای شرکت در عملیات بازسازی باریکه غزه شده بود، تا به این لحظه تنها 48.5 میلیون دلار از این کمک ها را به طرف فلسطینی تحویل داده است و قطر هم که متعهد به پرداخت یک میلیارد دلار شده، 102 میلیون دلار از این مبلغ را تحویل فلسطینیان داده است.

از سوی دیگر، کویت و امارات که قرار بود هر کدام 200 میلیون دلار برای بازسازی باریکه غزه اختصاص دهند، تا کنون هیچ کمکی به فلسطینیان نکرده‌اند. همچنین ترکیه هم تاکنون 500 هزار دلار از مجموع 200 میلیون دلاری که متعهد شده بود، صرف بازسازی غزه کرده است.

 نشریه آمریکایی گلوبال پست یک هفته پس از این کنفرانس در مقاله‌ای نوشت: زمانی‌ که اختصاص 5.4 میلیارد دلار از طرف کشورهای کمک‌کننده به غزه در کنفرانس بازسازی غزه اعلام شد همگان آن را موفقیتی بزرگ توصیف کردند اما این ارقام فریب است. کنفرانس غزه نیز مانند برخی کنفراس‌های دیگر نمایشی بود.

علاوه بر موضوع بازسازی‌ها یا رسیدگی به نیازهای اولیه مردم غزه، مسأله محاصره شدید این باریکه نیز کماکان ادامه دارد.

دکتر «مصطفی برغوثی» دبیرکل ابتکار ملی فلسطینی امروز (سه شنبه) گفت: غزه و تمام فلسطین همچنان منتظر بازسازی هزاران خانه و بناهایی است که ارتش اسرائیل نابود کرده است.

وی تأکید کرد: کنفرانس بازسازی غزه چیزی جز فریب بزرگی نبوده است و محاصره غزه توسط اسرائیل به همان شدت و وقاحت گذشته کماکان ادامه دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.