سه‌شنبه 14 جولای 15 | 16:41

مبارزه با داعش یا مداخله در امور داخلی؟

آمریکا این بار به بهانه مبارزه با داعش در کشورهای شمال آفریقا قصد دارد پایگاه نظامی در این کشورها ایجاد کند و مدعی است که از این طریق می‌تواند داعش را تحت نظر داشته باشد.


خبرگزاری فارس: مبارزه با داعش یا مداخله در امور داخلی؟/ هدف آمریکا از تلاش برای ایجاد پایگاه نظامی در شمال آفریقا برخی از منابع رسانه‌ای آمریکا دوشنبه (روز گذشته) از طرح کاخ سفید برای تعقیب گروه تروریستی داعش در شمال آفریقا خبر دادند و اعلام کردند که واشنگتن قصد دارد با شماری از سران کشورهای آفریقا پایگاه‌های نظامی در این قسمت از قاره سیاه ایجاد کند.

روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا به نقل از یک مسئول بلندپایه دولت این کشور گزارش داد که واشنگتن مذاکراتی را با کشورهای شمال آفریقا آغاز کرده است؛ این مسئله به بهانه استقرار پهپاد در پایگاه‌هایی در شمال آفریقاست تا گروه تروریستی داعش را تحت نظر داشته باشند.

این مسئول که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد: چنین پایگاهی در نزدیک مخفیگاه‌های گروهک مذکور (داعش) در لیبی به آمریکا کمک خواهد کرد تا کمبود توانایی ما را درباره رخدادهای این منطقه جبران کند.

این روزنامه به نقل از مسئولان بلندپایه آمریکا تأکید کرد که تا کنون هیچ کشوری در شمال آفریقا با این طرح موافقت نکرده است.

به گزارش این روزنامه، مسئولان آمریکا از تعیین کشورهایی که می‌توانند میزبان جنگنده‌های آمریکا باشد ممانعت کردند و مدعی شدند که از این جنگنده‌ها می‌توان در حملات هوایی علیه داعش در لیبی استفاده کرد و این پایگاه نیز می‌تواند نقطه آغاز عملیات ویژه علیه تروریست‌ها باشد.

اما روزنامه «الشروق» تونس در واکنش به این خبر اعلام کرد، تلاش آمریکا برای ایجاد پایگاه نظامی در شمال آفریقا به بهانه مبارزه با داعش، حکایت از نوع دیگری از «افریکوم» دارد.

به گزارش این روزنامه، «ماری کارولین یتس» مسئول فعالیت‌های نظامی و غیر نظامی نیروهای آمریکا در آفریقا (افریکوم) چندی پیش مدعی شده بود که برخی از کشورهای آفریقایی خواستار حضور تفنگنداران دریایی در خاکشان هستند.

وی همچنین ادعا کرد که شمار این کشورهای آفریقایی به 12 کشور می‌رسد ولی نام این کشورها را ذکر نکرد. این در حالی است که وی نشان داد واشنگتن در آینده قصد دارد دفاتر نظامی منطقه‌ای در آفریقا ایجاد کند.

یتس همچنین در تلاش است تا تصویر درخشانی از افریکوم ارائه دهدد؛ زیرا مدعی است که دولت آمریکا به فکر ایجاد پایگاه در آفریقا نیست بلکه در پی ایجاد یک مرکزی برای هماهنگی است؛ این مرکز از طریق یک سخنگو در این قاره ایجاد می‌شود که مسئول نظارت بر طرح های این کشور برای 53 کشور آفریقایی است.

مسئول فعالیت‌های نظامی و غیر نظامی نیروهای آمریکا در آفریقا همچنین ادعا کرد که تلاش‌های افریکوم علاوه بر ارائه کمک‌های فنی به مردم آفریقا به منظور تضمین امنیت و مبارزه با تروریسم، منحصر به تثبیت چارچوب‌ همکاری و انتقال تجربه به مردم این کشورها خواهد بود.

وی همچنین سعی دارد بعد بشردوستانه این اقدام را برجسته کند؛ چرا که تأکید کرد آمریکا به کشورهای قاره سبز 9 میلیارد دلار کمک کرده است، ولی میانگین کمک‌های نظامی به 250 میلیون دلار می‌رسد.

به گزارش این روزنامه، الجزایر در تلاش است که کشورهای آفریقایی را از تصور اینکه آمریکا امنیت این قاره را تأمین می‌کند، دور کند، از این روی مکانیزم‌های امن گروهای اتحادیه آفریقا را ترجیح دهد و به همین دلیل قصد دارد در نشست سران اتحادیه آفریقا که قرار است پایان ماه جاری در «آدیس آبابا» برگزار شود با سایر کشورهای آفریقایی به موضع واحدی در قبال این موضوع دست یابد.

الشروق ادامه می‌دهد، شمار زیادی از کشورهای آفریقایی طرح فرماندهی نظامی آمریکا در خاک خود را رد می‌کنند و اتحادیه آفریقا نیز این اقدام را به منزله تلاش برای «مداخله خارجی در امور داخلی این قاره می‌داند؛ از زمانی که واشنگتن در اوایل بهار گذشته سعی داشت آن (افریکوم) را ترویج دهد و به آن بعد بشردوستانه بدهد مسئولان الجزایر نیز همیشه سعی دارند مخالفت مطلق خود با طرح افریکوم را نشان دهند».

به گزارش این روزنامه، «دانیل برومبرگ» استاد دانشگاه جورج تاون نیز تأکید کرد که «افریکوم راه حل جادویی برای مبارزه با تروریسم نیست» و ایجاد پایگاه نظامی ثابت یا متحرک آمریکایی در آفریقا نمی‌تواند واقعیت را تغییر دهند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.