آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس موسسه حضرت امام خمینی(ره) عصر امروز در افتتاحیه طرح ولایت در سازمان بسیج دانشجویی طی سخنانی با اشاره به شکلگیری طرح ولایت و ضمن اشاره به خاطرهای از دوران کودکی خود و سوالاتی که در آن زمان در ذهنش نقش بسته بود، اظهار داشت: بنده از سن 5 سالگی طبق رسوم معصوم آن زمان برای یادگیری قرآن به مکتبخانه رفتم تا نحوه قرآن خواندن و آشنایی با حروف و کلمات را بیاموزم.
وی افزود: پس از اینکه کمی با حروف الفبا آشنا شدم به تصاویری که در پشت کتاب قرآن مکتبخانه نقش بسته بود و گویای اصول دین و فروع دین بود پی بردم و متوجه شدم اصول دین 5 اصل است اما سوالاتی در باره اینکه این اصول چیست و ما چرا باید آنها را بیاموزیم در ذهنم نقش بست تا وارد مدرسه شدم و با همین سوالات و جوابهای مبهمی که تا حدودی به این سوالات داده شده بود دوران ابتدایی را سپری کردم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این سوالات هر روز در ذهنم عمیقتر میشد و گسترش مییافت، ادامه داد: گاهی جواب برخی از این سوالات رامیگرفتم و گاهی از کنار آنها میگذشتم و یا شاید به پاسخ آنها قانع میشدم تا اینکه پس از دوران ابتدایی از سن 13 سالگی طلبه شدم و به سمتی رفتم که جواب این سوالات را پیدا کنم، این سوالات در ذهن ما در این دوران فوران کرد و حتی گاهی مرا اذیت میکرد اما به لطف خدا در هرزمان هر جایی که بودیم، چه یزد، چه نجف و چه قم و بخصوص از زمانی که خدمت علامه طباطبایی حاضر شدم برای این سوالات جواب درست و مناسبی پیدا کردم.
مصباح یزدی با بیان اینکه امروز حدود 50 سال از آن دوران میگذرد، افزود: پس از 50 سال تحصیل در علوم دینی میتوانم بگویم تا حدودی این سوالات جوابهای قانع کننده پیدا کرده است وبرای برخی از آنان نیزدنبال جواب هستم.
وی ادامه داد: در طول این 50 سال بنده نه کتابی پیدا کردم که جوابهای روشن و مناسبی برای این سوالات پیدا کنم و نه استادی که بتواند به همه این سوالاتی که در ذهنم نقش بسته بود پاسخ دهد. لذا بر همین اساس به دنبال فرصتی بودیم که در مکان و جایی به این سوالات که قطعا در ذهن جوانان نقش بسته است پاسخ دهیم تا اینکه اوایل انقلاب کمی موضوعاتی به این شکل در ذهن برخی از انقلابیون با ایجاد نحلههای فکری مارکسیستی، لیبرالیستی و… ایجاد شد و برخی به این فکر افتادند تا در یک دوره آموزشی پاسخ و شبهات مطرح شده به جوانان علاقهمند داده شود. ابتدا درباره اینکه این دورهها کجا باشد و مباحث چگونه باشد بحث شد تا اینکه اولین دوره طرح ولایت 20 سال پیش در کشور برگزار شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه این دورهها حاصل زحماتی 50 ساله افرادی است که برخی از آنها اکنون در بین ما حضور ندارند، گفت: در زمینه شکلگیری این دوران به این نتیجه رسیدیم که طبیعیترین سوالاتی که ممکن است برای افراد آزادیخواه به عنوان یک فرد آزادیخواه، فهیم، هوشیار، مختار و تصمیمگیرنده مطرح شود جوابهای درست و مشخصی پیدا کنیم و تمام تلاشها در این زمینه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه پس از سالها به این نتیجه میرسیم که وجود فروع دین و اصول دین برای بهتر شدن زندگیماست ادامه داد: مهمترین جنایتهای که به صورت مقتدر در عالم دیده میشود از نظر قرآن به دلیل عدم اعتقاد به آخرت است. طبق قرآن خداوند میگوید دنیایی که پیش روی شماست بازیچه و سرگرمی بیش نیست و زندگی واقعی در آخرت است. ما مانند کودکانی میمانیم که دنیا با بازیچههای مختلف خود ما را مشغول کرده است. اما اگر به بلوغ عقلی برسیم میفهمیم همه این بازیچهها مال و زندگی و فرزند و دنیا تنها برای سرگرم کردن ما در این چند صباح است.
وی یادآور شد: امروز اگر زندگی فردی و اجتماعی اطراف خود را ببینیم متوجه میشود هر جا انحراف، کوتاهی و لغزشی بوده است تا بزرگترین جنایتهایی که مردم را میکشند به دلیل همین نگاه و رویکرد است که دنیا همین چند روز است و ابدی است و زندگی دیگری وجود ندارد. از این رو اگر این طرز فکر را در کنار قدرت من هم داشتم اوباما میشدم و به دنبال لذتخواهی و ریاست میرفتم و در پاسخ به کسانی که دلواپس هستند میگفتم به جهنم به ما چه ما باید خر خود را برانیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: این ازهمین سوال نشات میگیرد که آیا غیر از این دنیا خبر دیگری هم هست یا نه. اگر هست چه نسبتی با دنیا حاضر دارد یا نه.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به اینکه اگر به دقت به دنیای اطراف و سوالات موجود نگاه کنیم میبینیم که همه ما در زندگی سوالاتی را داریم و به دنبال نشانه و راهنمایی هستیم، گفت: این همان چیزی است که نبوت را ایجاد کرد تا راه و مسیر را به ما نشان دهند و آن راه و مسیر و فرمولی که باید براساس آن حرکت کنیم اصول دین است که خیلی کارساز بوده و اساس زندگی انسان، سعادت و شقاوت او به همین اصول بستگی دارد. اینکه خدا، آخرت و پیامبر را قبول داریم یانه که اگر این اصول را بخواهیم در یک نظام علمی تعریف کنیم همان خداشناسی، هستیشناسی و انسانشناسی میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به لزوم توجه به فلسفه حقوق و اخلاق برای تعیین خوب و بد و شناخت انسانها از پیرامون خود گفت: جامعه بعد از تشکیل باید یک مدیر داشته باشد و صفات آن را مشخص کند. اینکه حدود آن چیست که به آن مسئله فلسفه سیاست میگویند.
وی در پایان با اشاره به طرح ولایت گفت: چیزهایی که در این دوران توسط افراد و اساتید مختلف این دوره یاد گرفته شده است پس از 50 سال تلاش در دورهای 50 ساله در اختیار شما قرار گرفته است. صرفنظر از اینکه چه کسانی در این دوره و ایجاد آن موثر بودهاند باید خدا را شاکر باشیم که این زحمات پس از 50 سال در چند روز به شما تحویل میشود.
Sorry. No data so far.