چهارشنبه 22 جولای 15 | 11:23

حضور داعش در قرقیزستان

به اعتقاد کارشناس سیاسی آسیای مرکزی، حضور عوامل گروه تروریستی داعش در قرقیزستان هشدار جدی امنیتی برای کل منطقه محسوب می‌شود.


خبرگزاری فارس: حضور داعش در قرقیزستان هشداری جدی برای منطقه است «دمیتری آرلوف» مدیر کل مرکز تحلیلی «استراتژی شرق – غرب» در دوشنبه، حضور عوامل و طرفداران داعش در قرقیزستان را برای حفظ ثبات و امنیت منطقه چالش جدی دانست.

آرلوف معتقد است: برنامه گروه تروریستی خنثی‌شده برای انجام اقدام تروریستی در نماز عید فطر و حمله به پایگاه هوایی روسیه (کانت) هشدار جدی نه‌ تنها برای قرقیزستان بلکه سایر کشورهای آسیای مرکزی می‌باشد که فقط از راه همکاری در عرصه‌های امنیتی می‌توانند مانع گسترش این پدیده خطرناک در منطقه شوند.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که تا چه حد تعلق گروه خنثی‌ شده به داعش مورد تائید می‌باشد، گفت: به نظر من تعلق گروه تروریستی سرکوب‌شده در بیشکک به داعش می‌تواند صددرصد واقعیت داشته باشد. بدون تردید پس از بررسی‌های لازم به این موضوع نهادهای امنیتی و قضایی قرقیزستان نظر خود را نسبت به آن اعلام خواهند کرد ولی اکنون این واقعیت غیر قابل انکار است که تروریسم دیگر هیچ مرزی را نمی‌شناسد؛، از این لحاظ حضور عوامل داعش در قرقیزستان نیز کاملا امکانپذیر می‌باشد.

آرلوف در ادامه بیان کرد: حضور عوامل داعش در قلمرو قرقیزستان به این دلیل واقعی دانسته می‌شود که قبلا نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور بارها استخدام‌کنندگان و استخدام‌شوندگان این گروه تروریستی را شناسایی و بازداشت کرده بودند.

به اعتقاد این کارشناس سیاسی، مبارزه تمام‌عیار با داعش و سایر گروه‌های افراطی و تروریستی در قرقیزستان در صورتی امکانپذیر می‌باشد که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور از نظر مادی و معنوی برای چنین اقدامی آمادگی داشته باشند.

مدیر کل مرکز تحلیلی «استراتژی شرق – غرب» در بخش دیگری از این گفت‌وگو تصریح کرد: البته این نکته را نیز باید مد نظر قرار داد که امروز هر گروه تروریستی می‌تواند خود را وابسته به داعش معرفی کند چرا که حالا چنین وابستگی «جایگاه» این گروه‌ها در جهان تروریسم را به اصطلاح ارتقاء می‌دهد. در گذشته گروه‌های شبه‌نظامی خود را وابسته به القاعده می‌دانستند و در این زمینه مانور می‌دادند.

وی ادامه داد: علاوه بر این اعلام وابستگی به داعش می‌تواند زمینه برای برقراری ارتباط با داعش واقعی و جذب امکاناتی (از جمله مالی) را فراهم کند. از سویی هم اعلام وابستگی به داعش به نوعی آمادگی این یا آن گروه برای اقدامات جدی تروریستی را بازگو می‌‌نماید که این‌جا دیگر حساب بیشتر روی جلب توجه حامیان خارجی و از جمله سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای است که از گروه‌های تروریستی جهت تحقق اهداف خاص خود در مناطق مختلف جهان بهره‌برداری به عمل می‌آورند.

این کارشناس سیاسی منطقه در ادامه اظهار داشت: بنیادهای متعدد به اصطلاح اسلامی در اروپا و کشورهای خلیج فارس پول‌های کلانی را در اختیار گروه‌های مختلف افراطی قرار می‌دهند تا از طریق اقدامات آن‌ها (انفجار، قتل و کشتار و…) سیمای منفی اسلام به جهانیان را ارائه دهند.

آرلوف با اشاره به وضعیت کشورهای آسیای مرکزی در زمینه مبارزه با افراط‌گرایی، گفت: در کشورهای منطقه عمدتا مبارزه سخت با جریان افراط دنبال شده و در زمینه مقاومت نرم با این پدیده خطرناک کار تخصصی حساب‌شده صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: به خصوص در برخی از این کشورها نقش رسانه‌های دولتی کمرنگ بوده و عمدتا اقدامات خود را محدود به واکنش در برابر اتفاقات و یا بیانیه‌های تهدیدآمیز داعش و سیار تروریست‌ها علیه این کشورها کرده‌اند. یعنی هنوز پیشگامی و بازی در میدان طرف دیگر را یاد نگرفته‌اند و به این دلیل است که مواضع این کشورها و گروه‌های همسوی با آن‌ها در سطح فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تقریبا به نظر نمی‌رسد.

آرلوف در پایان افزود: بر این اساس جمهوری‌های آسیای مرکزی در زمینه استفاده از قدرت نرم و مقابله موثر با داعش و کلا پدیده تروریسم باید به دنبال همکاری با کشورهایی باشند که نسبت به مبارزه با خشونت علاقه‌مندی واقعی داشته و در این زمینه از استاندارد دوگانه پیروی نمی‌کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.