رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی ضمن تاکید بر ارتقای آموزش و پرورش زندانیان گفت: به طور متوسط 10 درصد زندانیان مطلقا بیسواد هستند.
اصغر جهانگیر در مراسم امضای تفاهم نامه میان آموزش و پرورش و سازمان زندانها، با بیان اینکه نگاه مسئولان در دستگاه قضا و سازمان زندانها به زندانیان این است که با محکومیت آنها کاری نداشته باشد، اضافه کرد: توجه مسئولان در سازمان زندانها فقط به نیازهای تربیتی، اصلاحی، فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی زندانیان است.
وی گفت: بر این اساس تلاش میکنیم آسیبی که خود فرد عامل آن بوده یا جامعه بر او متحمل کرده است در زندان رفع شود و فرد آماده بازگشت به جامعه شود. جهانگیر با یادآوری این مساله که نوع نگاه مذکور سبب شده است تا برنامههای متنوعی در سازمان زندانها در دستور کار قرار گیرد، گفت: در این سازمان علاوه بر رسیدگی به امر بهداشت و درمان زندانیان و عارضه یابی یا درمان، یک دوره طولانی برای آموزش حرفه و شغل در نظر گرفته میشود زیرا بخش قابل توجهی از اشخاصی که وارد محیط زندان میشوند یا بیکارند یا شغل مناسب و تخصصی ندارند.
رییس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه تفاهمنامه میان آموزش و پرورش و سازمان زندانها را توسعه چتر حمایتی بر خانواده زندانیان دانست و افزود: یکی از آسیبهای بزرگ در موضوع زندان، خانواده زندانیان است که با دور شدن سرپرست از آنها دچار انواع آسیبها میشوند که یکی ازشایعترین آنها افت تحصیلی کودکان و نبود ادامه تحصیل است که متاسفانه این مساله زمینه را برای ورود آنان به چرخه جرم فراهم میکند.
این مقام ارشد قضایی با بیان این مطلب گفت : در حال حاضر ۲۰۰ انجمن حمایت از خانواده زندانیان در کشور مشغول ارائه خدمات حمایتی به خانواده زندانیان هستند که وزارت آموزش و پرورش باید از این ظرفیت برای توسعه اقدامات حمایت تحصیلی فرزندان زندانیان استفاده کند. وی ضمن تاکید بر ارتقای آموزش و پرورش زندانیان گفت: به طور متوسط 10 درصد زندانیان مطلقا بیسوادند و نزدیک به 70 درصد کسانی که در زندانها داریم جوان و زیر 40 سال هستند که 40 درصد این افراد حداکثر مدرک سیکل دارند.
به گفته جهانگیر، این امر نشاندهنده آن است که این افراد به دلایل مختلف ترک تحصیل کردهاند. رییس سازمان زندانها ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد امکان ادامه تحصیل این افراد در زندانها، خاطرنشان کرد: بر این اساس در دوره جدید تلاش بسیاری به عمل آمد تا آموزش در زندانها توسعه یابد. وی اظهار کرد: اگر سرخوردگی ناشی از فاصله گرفتن از آموزش در داخل زندانها مرتفع شود کمک میکند تا فرد تخلف و جرمش را راحتتر بپذیرد. جهانگیر گفت: در داخل زندانها اکثر افراد را جوانانی با مدرک زیر دیپلم تشکیل داده است و مسئولان در زندان، آنها را در حد دانش آموز میبینند و سعی میکنند توجه ویژه به امر آموزش آنها داشته باشند. وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست با اشاره به شعار وزارت آموزش و پرورش مبنی بر تامین آموزش حتی برای یک نفر و نیز انسداد بیسوادی گفت: افرادی که در زندان بسر میبرند شهروندان این جامعه هستند و باید تلاش کنیم تا آنها را تحت پوشش جامع سوادآموزی در بیاوریم. وی با اشاره به اینکه سازمان زندانها سالهاست که در زمینه سوادآموزی به زندانیان برنامههای خوبی را به اجرا درآورده است ابراز امیدواری کرد این تفاهمنامه بتواند علاوه بر توسعه سوادآموزی در زندانها، چتر حمایتی مناسبی برای فرزندان زندانیان ایجاد کند.
Sorry. No data so far.