محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشستی با عنوان “ایران و اقتصاد پساتحریم” که عصر امروز (شنبه) در دفتر مرکزی این تشکل سیاسی برگزار شد، با اشاره به جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1+5، اظهار داشت: از ابتدای کار دولت عمدتاً سعی شد اذهان و توجهات به مذاکرات هستهای جلب شود.
وی با مطرح کردن این سؤال که لغو تحریمهای اقتصادی چقدر مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد، گفت: تنها 30 تا 40 درصد مشکلات اقتصادی ما تحت تأثیر تحریمهاست و مابقی مشکلات ما ساختاری است.
باهنر با بیان اینکه بحثهای کارشناسی باید انجام شود اما نباید از مسائل هستهای بهعنوان توپ برای گل زدن به دروازه رقیب استفاده شود، گفت: این موضوع میتواند آغاز یک مناقشه داخلی در کشور شود؛ نباید هر طیف این موضوع را بهسمت خود بکشد. باید بحثها کارشناسی شود و مورد بررسی قرار گیرد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: در زمان پایان دولت هشتم تجهیزات هستهای را آماده کردیم و رسماً اعلام کردیم که بهسمت غنیسازی اورانیوم خواهیم رفت، از آن زمان بود که داستان تحریمها و بگیر و ببندها آغاز شد.
باهنر تأکید کرد: یکی از اهداف روشن و مشخص ما دستیابی به فناوری صلحآمیز هسته ای است. امروز هیچ کشوری در دنیا مدعی نیست که جمهوری اسلامی فناوری هستهای ندارد و در این توافق طرف مقابل هم این حق را به رسمیت شناخت و میتوان گفت قطعنامه شورای امنیت که اخیراً صادر شد فناوری هستهای را برای جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته است و این اولین قطعنامه رسمی به حساب میآید.
وی ادامه داد: ما به هیچ وجه قصد رفتن بهسمت بمب هستهای را نداریم و طبق فتوای شرعی آن را حرام میدانیم.
باهنر ابراز کرد: غربیها به این نتیجه رسیدند که اگر هر لحظه جمهوری اسلامی تصمیم به ساخت بمب بگیرد بهفاصله دو ماه میتواند این کار را عملی کند، ولی بارها تأکید کردیم که به هیچ وجه قصد ساخت بمب هستهای را نداریم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین مذاکرات هستهای را مذاکراتی پرحجم و خستهکننده دانست و گفت: هر چیزی که در این توافقنامه به دست آوردیم نقش محوری و اصلی آن بهعهده مقام معظم رهبری بود و اگر خطوط قرمز توسط ایشان ترسیم نمیشد معلوم نبود چه میشد.
باهنر تصریح کرد: مجلس وظیفه دارد کار را دقیق و کارشناسی دنبال کند اما در عین حال برآورد اولیه ما این است که کنگره آمریکا آن را تصویب نمیکند اما در نهایت پیشبینی میکنیم که عدمتصویب کنگره نمیتواند دوسوم رأی را بیاورد و وتوی اوباما را بیاثر کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل کمیسیون ویژه مجلس و شورای امنیت ملی برای بررسی برجام، گفت: کمیسیون ویژهای برای این منظور تشکیل شده و قرار است این موضوع مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه غربیها همانطور که رهبری نیز فرمودند به این تفاهم نیاز دارند، گفت: با توجه به این احساس نیاز آنها تا اینجا جلو آمدند و زیر میز زدن در آینده هم بهنفع طرفین نیست.
باهنر به ارقام اعلام شده برای پولهای بلوکه شده ایران اشاره کرد و گفت: این ارقام هر مقداری که باشد این دلارها در کشور اثر تعیینکننده ندارد و تفاوت در رقم پولهای بلوکه شده بهخاطر مبناهای متفاوت آن است اما دارایی متفاوت نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: دولت یک بار این دلارها را گرفته و پول آنها را خرج کرده است، بنابراین صد میلیارد دلار وجود دارد اما قابل خرج کردن نیست و دلاری که بتوانیم از آن استفاده کنیم بیش از 30 میلیارد دلار نخواهد بود و این رقم نباید در زمینه واردات مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت بهصورت داوطلبانه و موقت پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد و پروتکل الحاقی یعنی میخواهند نگذارند که عدهای به بمب برسند و ما هم دنبال بمب نیستیم اما اگر مجلس آن را تصویب کند هزینه آن بالا میرود در حالی که اگر دولت بپذیرد میتواند دو ماه دیگر از آن خارج شود.
Sorry. No data so far.